اﺣﻤﺪ ﺑﻦ ﻣﺤﻤﺪ ﻏﻔﺎری ﮐﺎﺷﺎﻧﯽ (900 – 975 هجری) مرد فاضل و نیکو قریحه ای بود و از تاریخ نیز سر رشته داشت. پسران ده گانه قاضی احمد، شاخه های اصلی خاندان غفاری را تشکیل می دهند. تاریخ نگارستان سند تاریخی آمیخته با داستان‌ها و حکایات‌ نادر تاریخ اسلام و ایران و از تالیفات اوست. قاضی احمد غفاری برای نوشتن این کتاب از منابع معتبری چون تاریخ طبری، مروج الذهب مسعودی، مطلع السعدین عبدالرزاق سمرقندی، روضة الصفای میرخواند و حبیب السیر خواندمیر بهره گرفته است. مؤلف با نثری شیوا، موجز و آمیخته به نظم، تاریخ ده قرن آغازین هجری را بیان کرده است. ضمن بیان سوانح خلفای اموی، عباسی و سلسله شاهان ایران، حکایات و روایاتی درباره امرا، سرداران، مشاهیر علم و ادب و حتی عامه مردم آورده است. کتاب پیش رو تصحیح مرتضی مدرس گیلانی است که دنباله ای شامل تاریخ صفویه تا پایان سلطنت قاجار بر آن افزوده است. این کتاب در سال ۱۳۴۱ توسط انتشارات کتابفروشی حافظ در اختیار علاقمندان قرار گرفت.

منابع مشابه بیشتر ...

661e8efb00522.jpg

جغرافیای تاریخی و تاریخ لرستان

علی محمد ساکی

سرزمین کهنسال دلاوران ایران باختری از نظر جغرافیای تاریخی و تاریخ مرموز و ناشناخته است. اگر آنطور که در خارج از ایران محققانی چون هرتسفلد، دمرگان، مینورسکی، رالنسن، سر ارول استین برای بررسی گذشته های این سرزمین کوشیده اند فضلای کشور نیز توجهی ابراز می داشتند. اینک بسیاری از زوایای تاریک تاریخ چند هزارساله میهن ما روشن شده بد. نخستین کتابی که درباره لرستان به چاپ رسید مجموعه ای از غلامرضا خان والی و انیس المسافر نام داشت. کتاب مذکور در بوشهر به چاپ رسیده و مشتمل بر آگاهی هایی در مورد جانوران شکاری و فرمانروایان لر از حسین خان والی تا زمان مولف است، پس از آن باید از جغرافیای نظامی لرستان تالیف سپهبد رزم آرا نام برد که مشتمل بر جغرافیای مناطق با توجه به جنبه نظامی انها و ورود قوای دولتی به لرستان و سرکوبی عشایر این منطقه می باشد. آقایان بهمن کریمی و محمدعلی امام شوشتری نیز چند صفحه ای از کتابهای جغرافیای تاریخی غرب ایران و تاریخ جغرافیایی خوزستان را به لرستان اختصاص داده اند. با این حال تا به امروز کتابی که منحصر به تاریخ یا جغرافیای تاریخی این قسمت از ایران باختری باشد تالیف نشده است.

661e82f690676.jpg

تاریخ معاصر ایران (کتاب اول)

جمعی از نویسندگان

موسسه امیدوار است با انتشار این مجموعه در نهایت بتواند در ارج نهادن به سند و اشاعه فرهنگ مستندگویی در تاریخ تلاشی درخور نموده و در این راه بخشی از سوالات و خواسته های وسیع ملتی بزرگ را پاسخ دهد و به همراه سایر فعالیتهای تحقیقاتی و انتشاراتی مصمم است به منظور نشر آثار فرهنگی و تاریخی با بهره جویی از مجموعه اسناد و مدارک خود دست به انتشار سلسله کتابهایی با عنوان تاریخ معاصر ایران بزند و در این راه به توکل الهی و یارای استادان و محققان و اهل علم امید بسته است.