59241f09e0f88.png

مسافرت در ارمنستان و ایران به انضمام جزوه‌ای درباره گیلان و مازندران

مترجم:
مکان چاپ: تهران ناشر: انتشارات بنیاد فرهنگ ایران تاریخ چاپ: ۱۳۴۷ هجری شمسی تیراژ: ۱۵۰۰ زبان: فارسی

در اواخر قرن هجدهم شورش هولناک و خونینی در فرانسه برپا شد و پیشوایان این شورش می‌خواستند که هر چه رنگ کهن دارد از میان بردارند و جهانی از نو بسازند. ولیکن این انقلاب پیشرفت نکرد و در سال 1804 میلادی ناپلئون در فرانسه به مقام امپراتوری رسید و پس از آن همه پیشامدهای ناگوار در راه شورش، فرانسه دوباره به صورتی دیگر به حالت اول خود بازگشت. در همین اوان از طرف امپراتوری فرانسه یک تن به نام ژوبر که به زبان‌های شرقی و تاریخ شرق آشنایی داشت مأموریت یافت که به دربار ایران بیاید و از اوضاع این کشور اطلاعاتی گردآورد و زمینه مناسبات دوستانه را میان دو دولت استوار کند. ژوبر سفرنامه تدوین می‌کند. از مطالعه و دقت در مطالب آن معلوم می‌شود که بعضی از جمله‌ها و نظریاتی که درباره ایران و ایرانیان داده از کتاب‌هایی که پیش از او نوشته شده برداشته است؛ زیرا در مدت اقامت چندماهه‌اش در ایران که بیشتر وقت خود را در سیر و سفر گذرانده امکان چنین اظهارنظرهایی را به او نمی‌داده است. روی‌هم‌رفته سبک نویسندگی ژوبر همان سبک نوین تدوین تاریخ‌ها در قرن هیجدهم است. این سفرنامه حاوی نکته‌های شگفت‌آور سیاسی است که بایسته است بدان‌ها پرداخته شود.

منابع مشابه بیشتر ...

6623b91d579d2.jpg

سفرنامه حج و راهنمای حج

حسین ذوالقدر شجاعی

نویسنده این سطور حسین فرزند مرحوم محمدهاشم مشهور به ذوالقدر شجاعی کارمند پایه 9 وزارت دارائی (ممیز مستقل حسابهای اداره کل درآمدها) که در ذیحجه سال 1374 برابر با تیر 1334 شمسی توفیق تشرف به مکه معظمه را داشتم از همان روزهای اولیه مراجعت قصد داشتم که شرح جریان این سفر روحانی را به رشته تحریر درآورم که هم خاطرات این مسافرت ثبت و ضبط شده و هم آنکه شاید برای علاقمندان راهنمای مفید و سودمندی شود ولی از بدو ورود به تهران رعایت نزاکت های اجتماعی و دید و بازدیدهای سروران عزیز و دوستان گرام مجال شروع باین کار را نمی داد اینک که فی الجمله فراغتی حاصل گردیده است اقدام به تحریر نموده و از خداوند بزرگ حسن ختام آنرا مسئلت دارم.

60e599f6bedba.png

با کاروان سفرنامه‌ ها

مهدی مستقیمی

از گذشته‌های بسیار دور، سیروسفر یکی از برنامه‌های مورد علاقه انسان‌ها بوده و عده زیادی راهی سفرهای طولانی و پرفراز و نشیب شده‌اند. صرف نظر از انگیزه این مسافرت‌ها، سیاحان از دیده‌ها و شنیده‌های خود مطالب جالبی گردآوری و تدوین کرده‌اند که می‌تواند در جای خود جالب و خواندنی باشد. نویسنده در این کتاب با نگرش بر تعدادی از این سفرنامه‌ها، به جمع‌آوری و تدوین بخش‌های جالبی از چند سفرنامه پرداخته و آنها را در این مجموعه گردآوری کرده است. این مجموعه شامل سفرنامه‌های ابن فضلان، ابودلف، برادران شرلی، آلکس بارنز و مادام کارلا سرنا می‌باشد.