58618db6c7055.jpg

شرح مخمس از سروده های آقای حیدر تهرانی متخلص به معجزه

مکان چاپ: تهران ناشر: کتابفروشی علمیه اسلامیه طهران تاریخ چاپ: ۱۳۶۳ هجری شمسی تیراژ: ۱۰۰۰ نوبت چاپ: اول زبان: فارسی

حیدر تهرانی (1291 شمسی) صوفى و شاعر ایرانی متخلص به معجزه است. وی در جوانى در راه سیر و سلوك عرفانى گام نهاد و در وادى تصوف وارد شد. حیدر تهرانی چون ذوق و قریحه شاعرى داشت با زبان شعر، افكار و اندیشه‏ هاى عرفانى خود را بیان مى کرد. از آثار وى، به نظم آوردن 64خطبه از «نهج‏ البلاغه»، تضمین 110غزل از سعدى و کتاب مخمس است. در اصطلاح به مسمط پنج‌ مصراعی مخمس می ‌گویند که چهار مصراع اول آن هم قافیه هستند و معمولاً دو مصراع آخر آن تضمینی از غزلی مشهور است. کتاب حاضر شرحی بر مخمس سروده حیدر تهرانی است که به درخواست شخص وی و به کوشش حاج شیخ محمد باقر ساعدی تدوین شده است. هر یک از مخمسات عرفانی این کتاب با توجه به مضمون آن نامگذاری شده و با توضیحات نویسنده تشریح شده اند. این کتاب در سال 1363 توسط کتابفروشی اسلامیه منتشر شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

65ccd7e705c1d.jpg

رجال اصفهان (در علم و عرفان و ادب و هنر)

سید محمدباقر کتابی

در دوران پیروزی انقلاب اسلامی ایران این توفیق را یافته ایم که شهرداران و مسئولان خدمات به مردم، در کلیه سطوح لشکری و کشوری فراتر از وظایف عادی خود، گامهایی در راه اعتلای فرهنگ و اندیشه جامعه بر می دارند و با تلاشهای مناسب علمی و هنری، ایران را در جهان و در مقابل تاریخ سرافراز می کنند. امروز شایسته آن است که در روند تفکرات اسلامی و انقلابی ایران انسانهای لایق و برجسته تاریخ این مرز و بوم را به نسل خودمان و به جهانیان بشناسانیم و با برگزاری یادبودها و نوشتن مقاله و تهیه فیلمها بدین وسیله توطئه های امپریالیسم را در رابطه با محو فرهنگ جهان سوم خنثی نماییم؛ این خود انقلابی است در مسیر انقلاب اسلامی ایران......موضوع کتاب حاضر رجال اصفهان در علم و عرفان و ادب و هنر است که شامل رجال فقه و حدیث و تفسیر، رجال حکمت و فلسفه و عرفان و تصوف است و توسط سیدمحمدباقر کتابی تالیف شده است.

658c4077383af.jpg

مجالس العشاق

امیر کمال الدین حسین گازرگاهی

کتاب حاضر تالیف امیرکمال الدین حسین بن مولانا شهاب الدین اسمعیل طبسی گازرگاهی هروی از عارفان و صوفیان و شاعران درجه دوم قرن نهم هجری قمری است که به غلط تالیف آن را به سلطان حسین بایقرا فرمانروای هنرپرور تیموری نسبت داده اند، الا اینکه یا مولف در تالیف آن سفارش و سلیقه خاص سلطان حسین را مدّنظر داشته و آن را به نام وی پرداخته و یا اینکه دیگران تالیف آن را به خطا به سلطان حسین نسبت داده اند. مجالس العشاق را نمی توان از جهت تاریخ مورد بررسی قرار داد و بر آن ارزش و اعتباری قائل شد تنها وجهی که می شود بر آن داد این است که نویسنده سعی کرده ضمن سود بردن از شایعات سائره در باب آثار ادبی ادبا و شعرا، چاشنی زیباشناختی را بر آن بیفزاید، لذا مجالس العشاق نوعی تفسیر ادبی است، و چون از منظر فلسفی – زیباشناختی به مسئله عشق می نگرد، عجیب نیست که پا از محدوده شریعت مرسوم فراتر بگذارد و در نتیجه حتی بعضی پیغمبران و معصومین را هم جزء قهرمانان داستان خود قرار بدهد...

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5a1a825fc1518.png

فوائح الجمال و فواتح الجلال

فوائح الجمال و فواتح الجلال نفیس‏ترین اثر عرفانى است که توسط احمد بن عمر بن محمد بن عبد الله خیوقى خوارزمى مشهور به نجم‌الدین کبرى به زبان عربى به نگارش درآمده است. گرچه مؤلف مباحث خود را تحت عناوینى کلى، همچون«تصدیر»، «مسئلة» و«فصل» بیان کرده؛ ولى محقق کتاب عناوین جانبى متعدد و متنوعى را متناسب با هر مبحث برگزیده و در صدر آن قرار داده است. مترجم (محمدباقر ساعدی خراسانی) نسخه‌ای را که توسط حسین حیدرخانی مشتاقعلی، تصحیح و تحقیق شده است، با تشویق وی برگزیده و به گونه معنایی، با قلمی سلیس و روان و به قول خودش به ترجمه اجمالی آن پرداخته است. مقدمه محقق که در آغاز کتاب ذکر شده است، مشتمل است بر استادان، پیران، خرقه ارشاد، نظر مشایخ طریقت و تذکره‌نویسان و محققان درباره خرقه ارشاد، مشایخ خرقه تبرک، مشایخ صحبت و علم طریقت، ملاقات فخرالدین رازی با شیخ نجم‌الدین کبری، انتساب مشایخ، شهادت شیخ، آثارشیخ نجم الدین کبری و .... .

نثر/متون کهن/عرفانی
کتاب