586e7bb144ba6.jpg

مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد - یادنامه دکتر یوسفی

غلامحسین یوسفی (۱۳۰۶ - ۱۳۶۹)، ادیب، نویسنده، مترجم و استاد برجستهٔ ادبیات فارسی معاصر است. وی برای پیشبرد آموزش و تحقیق در زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه فردوسی مشهد کوشش فراوان کرد. تصحیح متون یکی از زمینه‌های مورد علاقه دکتر یوسفی بود که در این مسیر کارهای ماندگاری از او در دست است. شماره سوم و چهارم سال بیست و سوم مجله علمی پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد یادنامه ای برای آن استاد بزرگوار است. این شماره از مجله که در سال 1369 به چاپ رسیده است با نامه ای به قلم آن استاد آغاز شده، پس از آن مقالات متنوع در حوزه ادبیات آورده شده اند. عناوین برخی از این مقالات عبارتند از: همزه نامه، زبان شعر و واژگان شعری، سیمرغ و جبرئیل، توانش زبانی، پارسی سرایان خطه قفقاز، مروری بر داستان رستم و اسفندیار، شمس در چشم مولانا، سیری در گلستان، حماسه سرایی در ادبیات عرب، نگاهی به سوی اختران و افلاک. پس از آن مقالات و اشعار یادنامه استاد غلامحسین یوسفی با عناوینی چون: از دیده تحقیق، مقام استاد در عالم تحقیق و ادب فارسی، به یاد استاد فرزانه ام، آزمون زندگی و بهره فرزانگان از آن، زندگی می گوید اما باز باید زیست به چاپ رسیده است.

منابع مشابه بیشتر ...

662512c37fde9.jpg

عرفان ایران - جلد 19

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 19 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات هیجده شماره عرفان ایران، برده داری در اسلام از حاج نورعلی تابنده، حرم شاه ولی چگونه اداره می شده است از محمدابراهیم باستانی پاریزی؛ ارتباط تشیع، تصوف و ایران نزد هانری کربن از شهرام پازوکی؛ بررسی مواردی از آداب صوفیه از نظر فقهی از علی آقانوری؛ معرفی و دیدگاه و آثار کربن در زمینه کیمیای دوره اسلامی از رضا کوهکن؛ هنر سجاده: محتوا و رمز از اما کلارک ترجمه سیدمصطفی شهرآیینی؛ فلسفه عرفانی در اسلام از سیدحسین نصر و ترجمه داوود آتشگاهی.

66250d3249455.jpg

عرفان ایران - جلد 18

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 18 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، یادی دیگر از حضرت سیدنورالدین شاه نعمت الله ولی از حاج نورعلی تابنده؛ شعر عارفانه محض و شعر رندانه و عاشقانه در شاه نعمت الله ولی از نصرالله پورجوادی؛ شاه نعمت الله ولی در سرزمین های پایین دست از محمدابراهیم باستانی پاریزی؛ این دهان بستی دهانی باز شد از محمدرضا ریخته گران؛ قدریه مسیحی از سیدمصطفی آزمایش؛ برداشت های سنت گرا، تجددگرا و بنیادگرا از اسلام معاصر از سیدحسین نصر ترجمه مصطفی شهرآیینی و در قسمت یادنامه، به یاد استاد هادی حائری، عرفان ایران؛ فرزند عرفان و فرزند زاده عشق از منوچهر صدوقی (سها)؛ چهل حدیث منظوم از هادی حائری؛ در قسمت معرفی کتاب دو کتاب معرفی شده است. کتاب ذوالفقار از حاج نورعلی تابنده تالیف حاج ملاعلی نورعلیشاه گنابادی؛ و قلب فلسفه اسلامی از دکتر محمد لگن هاوزن تالیف ویلیام چیتیک و ترجمه مصطفی شهرآیینی.