58846249e4df1.PNG

روزها با سوزها؛ تأملی بر کتاب روزها، اثر دکتر محمد علی اسلامی ندوشن

هر از گاهی کتابی گرانسنگ در این خموش بازار کتاب، درخششی ویژه یافته و حلاوت سخن نو را بر دهان مشتاقان کتاب‌های تازه می‌نشاند، روزهای آسایش فراغتی را حاصل آورد تا همنشین کتاب خود «روزها» نوشته نویسنده توانا دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن باشم، بوی کتاب نو لحظات دانشین و فراموش ناشدنی را برایم پدید می‌آورد که با نگاهی تازه، کتابی تازه را از دیده بگذرانم. بیش و کم هر ایرانی دوستدار فرهنگ و ادب، دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن را از نزدیک می‌شناسد، از نزدیک برای اینکه در گونه گون کتاب‌های خود همیشه در بیانی ساده و نزدیک با زبان مردم سخن گفته و این توفیق کمتر نصیب نویسندگان کنونی شده است، به بیانی دیگر دکتر اسلامی نامورتر از آن است که نیازی به معرفی داشته باشد.

منابع مشابه بیشتر ...

627cfc5901e15.jpg

ماجرای پایان ناپذیر حافظ

محمدعلی اسلامی ندوشن

محمدعلی اسلامی ندوشن در مورد کتاب ماجرای پایان ناپذیر حافظ می گوید: ".... در میان همه کتابهای نظم و نثر فارسی دری تنها دو کتاب مجموعیت روح ایرانی را در خود بازمیتاباند، یکی شاهنامه و دیگری دیوان حافظ. میان این دو کتاب با همه فاصله زمانی و موضوعی، وجه تشابهی دیده می شود، و از سوی دیگر تباین بزرگی بدین معنا که شاهنامه سرگذشت قوم ایرانی در دوران سرزندگی، بالندگی و سرفرازیش است، در حالی که حافظ او را در دوران پرشکستگیش می سراید. و چون دیوان بیانگر حال و روز ایرانی است طی این ششصد سال بیش از هر کتاب دیگر مورد التجا و مراجعه بوده است. ایرانی، از شاهنامه و دیوان یکی را به دست و یکی را به دست دیگر داشته و با همه فرسودگی از هر دو تسلا و نیرو می گرفته است...."

61b8abb1006d4.jpg

چهارده کتاب

محمدعلی اسلامی ندوشن

در این جزوه چهارده کتاب از محمدعلی اسلامی ندوشن چاپ شده است. در معرفی هر کتاب علاوه بر فهرست مطالب، عبارت هایی از مقدمه نقل شد تا مبین روح و مفهوم کتاب باشد و در پایان شرح مختصری درباره نویسنده اضافه شده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

65c3997a918cd.jpg

تذکره میکده‌ (همراه با تاریخ ادبیات یزد در عصر قاجار)

در آغاز این کتاب نوشته‌ای با عنوان "تاریخ ادب فرهنگ یزد "آمده که در آن به تاریخ ایران در نیمه نخست عصر قاجار، تاریخ یزد در حیات "وامق "(مولف تذکره میکده)، و وضع ادب و فرهنگ در عصر قاجار (به ویژه در یزد) اشارتی رفته است .در بخش دوم کتاب، تذکره میکده و جایگاه آن در تاریخ ادب فارسی، بررسی می‌شود .(تذکره میکده معرفی شاعران یزد یا مقیم یزد است که معاصر مولف بوده‌اند" .شاعرانی که وامق یزدی در تذکره خود آورده است، اغلب آنها را خود دیده و با آنها دوستی و همراهی داشته است .در محضر برخی از آنها نیز کسب فیض نموده است .از شصت شاعر و عارف و خوشنویس و هنرمندی که از آنها نام می‌برد، تنها با چند نفر ...دیدار و برخوردی نداشته است .("...در این بخش همچنین به ارزش‌های ادبی، تاریخی، اجتماعی و فرهنگی تذکره میکده اشاره شده است ;ضمن آن که نگارنده انتقاداتی بر تذکره میکده آورده است .پایان بخش دوم، شرحی است بر زندگی و آثار محمدعلی وامق یزدی که در پی آن، متن تذکره میکده درج گردیده است .

شرح حال/تذکره و تراجم
کتاب
63fdfede32244.jpg

گزیده اشعار وحشی بافقی

حسین مسرت

این گزیده با مقدمه‌ای در شرح حال، عقاید، آثار و ویژگی‌های شعری سراینده آغاز می‌شود .افزون بر آن، گردآورنده شیوه انتخاب و تدوین گزیده را شرح می‌دهد .بخشی از کتاب با عنوان "دیدگاه‌ها"، به نوشته‌هایی از صاحب نظران و پژوهشگران درباره "وحشی بافقی" و شعر او اختصاص دارد .این اشعار شامل غزلیات، قصاید، مثنویات، ترکیب‌بند، ترجیع‌بند، قطعات و رباعیات "وحشی بافقی" است که با شرح برخی ادبیات و واژگان همراه شده است .در پایان، واژه‌نامه و به چاپ رسیده است .

نظم/شعر معاصر/گزیده‌ ها
کتاب