ملک‏الشعرای بهار سیاستمدار، شاعر، ادیب، روزنامه‏نگار و استاد نام‏آور دانشگاه بود. بهار مرد سیاسی دوران مشروطیت است، مشروطه‏خواه بود و "ستایشگر آزادی". بهار از اَکابر گردن‌کشان نظم و نثر و استادان بنام عصر مشروطیت است. شعر بهار گواهی زنده و شاهدی کوبنده در سخنرانی‏ها ومقاله‏های سیاستمداران، روزنامه‏نگاران و روشنفکران غیور وطن‏خواه و ملی بود. آنچه در این خاطره بیش از هر عامل دیگر جلب توجه خواننده را می‌کند، روح آزادی‌خواه، مبارز و انسان‌دوست‏ نویسنده است. داستان پروانه بهار داستان جهانی پرآشوب است که در آن ارزش‏های کهنسال یک فرهنگ پایدار و اصیل به شکل مبارزات شخصی اجتماعی یک زن دلیر به اوج تجلی می‏رسد. مرغ سحر ملک الشعرا و پروانه در این ‏سرگذشت شیرین و پندآموز سرود زیبای آزادی نوع بشر را می‏خواند. كتاب حاضر به قلم "پروانه بهار "دختر ملك‌الشعرای بهار به طبع رسیده، حاوی خاطرات و سرگذشت نگارنده است. این خاطرات در قالب این فصل‌ها به طبع رسیده است: خانه پدری، كودكی ما، اهمیت نقش مادرم، بیماری پدر و خاطرات سوئیس، بازگشت پدر به ایران، آمریكا، تحصیل در آمریكا، جنبش زنان در آمریكا، جنبش سیاهپوستان آمریكا، و قیام مردم آمریكا، علیه جنگ ویتنام.

منابع مشابه بیشتر ...

6613f6e350141.jpg

با کاروان حله: مجموعه نقد ادبی با تجدیدنظر در چاپهای سابق و افزودن ده گفتار تازه

عبدالحسین زرین کوب

این اثر مجموعه ای است شامل بیست مقاله به قلم استاد عبدالحسین زرین کوب که هر مقاله به یک شاعر اختصاص دارد. از رودکی شروع می شود در ادامه به فردوسی، فرخی، منوچهری، ناصر خسرو، مسعود سعد، خیام، سنایی، انوری، خاقانی، نظامی، عطار، مولوی، سعدی، امیر خسرو دهلوی، ابن یمین، حافظ، جامی و صائب می پردازد و در نهایت به بهار ختم می شود.این مقالات به صورت مختصر اما نه با نادیده گرفتن مطالب حیاتی بلکه گزینش صحیح از میان آنان به نگارش درامده است و همین عامل اثر را برای علاقه مندان به آشنایی با شعر فارسی چه خواننده ی مبتدی و چه حرفه ای جذاب کرده است. او با استفاده از نسخه های موجود آثار و تذکره های نوشته شده درباره ی این شاعران و با نظر به شرایط سیاسی اجتماعی دورران حیات شان به بررسی اشعار و زندگی آنها می پردازد. با کاروان حله کتابی است که می تواند شناخت ما را از این بزرگان و آثارشان ارتقا ببخشد.

65d3632f5a260.jpg

کتابهایی درباره زبان اسپرانتو

داود شمس‌ حکیمی‌

نگارنده در این کتابچه، ضمن روایت خاطره‌ای، علاقه خود را نسبت به زبان اسپرانتو بیان می‌کند و در انتها اشعاری در توصیف این زبان به نظم در می‌آورد .