حامد بن فضل‌الله جمالی دهلوی (862 یا 845 – 942 قمری) شاعر پارسی زبان، تذکره ‌نویس و از مشایخ سهروردیه هند بود. از مولانا جمالی چندین اثر بر جای مانده که مشهورترین آنها مثنوی مهر و ماه است. داستان عاشقانه شاهزاده ماه و شاهزاده خانم مهر در سال 905 قمری سروده شد. این مثنوی عاشقانه که محتوایی عرفانی و اخلاقی نیز دارد، با مقدمه و تصحیح سید حسام الدین راشدی در سال 1353 توسط مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان منتشر گردید.

منابع مشابه بیشتر ...

658ae967ade05.jpg

شرح گلشن راز شیخ محمود بن عبدالکریم شبستری

شیخ محمود شبستری

کتاب حاضر مشتمل بر دو گفتار به زبان فرانسوی، به خامه توانای استادان گرامی دکتر صفا و لیوه روسای محترم دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و استراسبورگ و یک مقدمه از نویسنده در معرفی کامل نسخه خطی کتابخانه ملی و دانشگاهی استراسبورگ و شرح یکصد و شصت و هشت بیت از مثنوی گلشن راز که متاسفانه شارح عارف آن تاکنون ناشناخته مانده است. و در آخر تعلیقاتی که برای حل مشکلات و توضیح و تعریف لغات و مصطلحات عرفانی و فلسفی به کوشش نویسنده فراهم گردیده است.

657481d2cd457.jpg

دیوان موسوی: شامل مثنویات، غزلیات، قصاید و متفرقات

سیدجعفر موسوی

این کتاب اشعار فارسی سیدجعفر موسوی حاوی الف) دو مثنوی در بحر خفیف-مخبون محذوف-یکی تحت عنوان (حدیث نفس) شامل موضوعات مختلف در حدود (1723) بیت، و دیگری (بالاخانه غمها) که از نوشته نویسنده معروف (مصطفی لطفی منفلوطی مصری) برداشته شده است و در حدود (303) بیت می باشد. ب) غزلیات ج) متفرقات د) قطعات

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

6083f50698e89.png

مقالات راشدی

حسام الدین راشدی

این کتاب دربرگیرنده مجموعه‌ای از مقالات حسام‌الدین راشدی از نویسندگان و صاحب‌نظران پاکستانی است. عناوین و نوشتارهای کتاب بدین ترتیب است: حرف اول، مقدمه، دو مولفِ سِندیِ فتاوی عالمگیری و اجدادِ آنها، مولانا محب علی سِندی، میرابوالقاسم نمکین و خاندان او، مولدِ اصلیِ زبانِ اردو سِند است، شاعران اردوزبان در سرزمین سِند، تالیفاتِ ابوعلی ابن سینا، میرزا غازی بیگ ترخان، غالب دهلوی و خادم، دکتر عترت حسین زُبیری، یک روشنفکری بود که او هم رفت، آقای کیفی دِتاتریه، روابط سِند و ایران، چند ساعتی در موزه قاهره، مولانا محمد شفیع، پنبه کجا نهم، سیستم آموزش و پرورش ما، مکتوباتِ تاریخی و سیاسیِ سِند، یادداشت‌هایی درباره تذکره شاعرانِ اردو، یک عصر به‌یادماندنی در اصفهان، نگاهی به زندگیِ سلطان محمود بَکّری.

کلیات/مجموعه مقالات
کتاب
5926cd2fec8a9.jpg

مثنویات و قصاید میر علیشیر قانع تتوی

میرعلیشیر قانع تتوی (1140- 1203 قمری) مورخ و شاعر پارسی گوی شبه قاره قرن دوازدهم هجری در هند است که در شعر، قانع تخلص می کرد. مدتی در دربار سند مشغول تالیف کتاب بود و باقی عمر را به تألیف و تحقیق پرداخت. شرح حال و فضایل خلفا و برخی دیگر از صحابۀ پیامبر (ص) از جمله تالیفات اوست. در کتاب پیش رو پس از مقدمه ای به زبان اردو از سید حسام الدین راشدی، قصاید و غزلیات قانع تتوی گردآوری شده اند.

نظم/شعر کلاسیک
کتاب