دولائی گیلانی عارف و شاعر قرن هشتم هجری و پدر شعر گیلکی به شمار می آید. دیوان شرفشاه دولائی یکی از نسخه های خطی فارسی جالبی بود که محمدعلی صوتی طی سالهای 1349 تا 1355 و هنگام تحصیل در دانشگاه بخارست با آن ها مواجه شد. نسخه بخارست دارای مقدمه ای فارسی و 788 دوبیتی و 7 بیت مفرد است. از مقدمه چنین برمی آید که دیوان توسط شخص دیگری غیر از شاعر گردآوری گشته است. کتاب حاضر نسخه مزبور به صورت عکس است که توسط انتشارات بنیاد فرهنگ ایران در سال 1358در دسترس پژوهشگران ادب فارسی قرار گرفت.

منابع مشابه بیشتر ...

658031f989792.jpg

از خواف تا ابیانه دو منظومه دو اقلیم

مجتبی کاشانی (سالک)

مجموعه شعر "از خواف تا ابیانه دو منظومه دو اقلیم" از مجتبی کاشانی (سالک) در سال 1376 چاپ شد که شامل این عناوین است: سفرنامه خواف، دوبیتی ها، با بهار در ابیانه.

65438c18b52da.jpg

شرح رباعیات خیام (از روی نسخه خطی شارح)

عباس کیوان قزوینی

رباعيات خيام مجموعه شعرهاي عمر خيام در قالب رباعي است كه در سده‌هاي پنجم و ششم هجري به زبان فارسي سروده شده‌اند و عمدتاً بيانگر ديدگاه‌هاي فلسفي او مي‌باشند. به دليل آن‌كه اين اشعار از منابع گوناگوني گردآوري شده‌اند، در صحت بعضي از آن‌ها نظر يكساني وجود ندارد. با اين حال مضمون رباعيات خيام را به طور كلي مي‌توان به پنج بخش تقسيم كرد: ۱. رازهاي جهان هستي؛ ۲. ناگزيري‌هاي زندگاني (سرنوشت، بي‌وفايي دنيا، مرگ و خاك و گِل ما)؛ ۳. پرسش‌ها؛ ۴. چگونگي زندگاني اجتماعي؛ ۵. دَم‌هاي خوش زندگاني؛ ...مرحوم كيوان قزويني شرح عرفاني مبسوطي بر رباعيات خيام نگاشته و ساحت او ر از آلودگي دنياپرستان پاك گردانيده است. در اين كتاب چهارصد رباعي خيام با شواهد و امثله فارسي و عربي, به گونه‌اي مفصل شرح داده شده است