علی اصغر خبره زاده مدرس دانشگاه، در این کتاب به توضیح مباحث دستوری برای دانشجویان تمامی رشته ها پرداخته است. وی ساختمان جمله، اسم،‌ صفت و انواع آن، ضمیر و فعل و تقسیمات آن را شرح داده و برای درک بهتر مطلب از متون ادبی زبان فارسی بهره برده و در پایان هر مبحث، تمریناتی را نیز لحاظ کرده است. خبره زاده در این کتاب، علاوه بر بیان مباحث دستوری، مقالات و اشعار فراوانی از نویسندگان و شاعران دیروز و امروز به عنوان صورت مسئله آورده که تنوع مطالب آن چشمگیر است. نکته جالب توجه در این مثال ها این است که نویسنده از یک موضوع واحد،‌ نمونه هایی از شاعران مختلف آورده است. کتاب حاضر اولین بار به عنوان کتب درسی در سال 1348 توسط دانشکده علم و صنعت ایران به دانشجویان عرضه شد و این کتاب چاپ سوم آن است.

منابع مشابه بیشتر ...

65d749f7edb21.jpg

قرائت فارسی و دستور زبان برای سال دوم دبیرستانها

جمعی از نویسندگان

کتاب قرائت فارسی و دستور زبان برای سال دوم دبیرستانها، طبق برنامه جدید وزارت فرهنگ و تصویب شورای عالی کتب درسی و تالیف سعید نفیسی، محمدعلی روحانی، محمد نصرالله، دکتر مهدی محقق است که در سال 1338 منتشر شده است.

64d8d63906715.jpg

فرهنگ دستوری

محمد مهیار

دست يافتن به فرهنگ جامع واژگان و اصطلاحات زبان فارسي ، آرزويي است كه هر فارسي زباني كه به نوعي با انديشه و كتاب سرو كار دارد در فكر خود مي پرورد ؛ و تلاش در اين راه وجهه همت بسياري از خدمتگزاران به فرهنگ و تمدن و ادبيات فارسي و ايراني است. اما اين مهم بدون حصول مقدماتي چند ميسرنمي شود ، يكي از اين مقدمات ، تاليف و تدوين واژه نامه هاي اختصاصي در رشته ها وفنون و علوم مختلف است .البته تدوین فرهنگ اختصاصی برای رشته ای خاص در زبان فارسی سابقه ای بس طولانی دارد و عمر آن کمتر از درازنای تاریخ نظم و نثر فارسی نیست، به گونه ای که یکی از قدیمی ترین کتب منثور زبان فارسی، فرهنگ اختصاصی در مفردات طب است، موسوم به الابنیه عن حقائق الادویه که در واقع توجه پیشینیان ما به این شاخه از فرهنگ نویسی را نشان می دهد.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

57df7f591e5ba.PNG

هنر و سیاست (گفت و شنود ران ویلاربا آندره مالرو)

در این گفت وشنود، مالرو پیوند‌های هنرمندان را به قدرت، در اتحاد جماهیر شوروی مطرح می‌کند. در 1917، مالرو، در گفت وشنودی با ژان ویلار که چند ساعت به درازا کشید، با طرح مسایل گوناگون، از دیدار خویش با تولستوی، خواندن آثار نیچه، کلودل، انقلاب اکتبر و هم‌چنین مائو سخن گفت. خلاصه‌ای از این گفت‌وشنود را که در اینجا نقل می‌کنیم، با صراحت و وضوح از پیوندهای میان آفرینندگان و قدرت سیاسی سخن به میان می‌آورد.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی ادبی
مقاله