این مجموعه شامل ویژه نامه هایی برای بزرگان فرهنگ و ادبیات ایران است که با موتیف یادنامه و بزرگداشت منتشر می شود. چهارمین شماره از این ویژه‌نامه ها که اختصاص دارد به رضا براهنی، در آغاز مشتمل است بر متن سخنرانی‌هایی که به مناسب بزرگ‌داشت رضا براهنی در بیست و پنجم ژوئن 2005 در دانشگاه تورنتو ایراد گردید نیز مقالاتی که در نقد آثار او نگاشته شده‌اند که از آن جمله است: "بگذار به پشت میله‌ها باشم/ صبورالله سیاه‌سنگ"، "هم‌سفری با براهنی/ صمصام کشفی"، "سیاست از دریچه‌ی یونگ/ مشیت علایی"، "آواز کشتگان نفس/ ناصر رزاقی"، "چاه به چاه یا از چاله به چاه/ ناصر زراعتی"، "فریاد آن هزارن چشم تبریزی/ حسین آتش‌پرور" و "خطاب به پروانه‌ها با رضا براهنی/ حسین فاضلی". در بخش دوم کتاب، تعدادی داستان کوتاه از داستان‌نویسانی که در خانه‌ی داستان سرد، حضور فعالانه داشته‌اند، درج گردیده است. مانند: "خدای نوشته‌ها/ محبوبه حاج مرتضایی"، "دو چشم به ضمیمه‌ی پرونده/ فروزنده اسدی"، "ناریا/ ابوالفضل منفرد". در بخش سوم داستان هم‌سایه" داستان‌هایی از نویسندگان خطه‌ی آذربایجان و اردبیل به چاپ رسیده است. بخش چهارم کتاب نیز حاوی نقدهایی است بر کتاب‌های: جزیره‌ی سرگردانی "سیمین دانشور"، نیز نقد رمان‌های "تکه‌های جنایت"، "رود راوی"، "عادت می‌کنیم"، "من دختر نیستم" و مجموعه داستان‌های "گلی ترقی". این کتاب به اهتمام حسین ورجانی، مهدی موسوی نژاد، حامد جلالی، علی اصغر عزتی پاک و سیدجعفر مرتضوی توسط انتشارات ژکان در قم منتشر شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

662132c25ccdf.jpg

دیوان بینش (جزء دوم از کتاب دوم) مشتمل بر آثار خامه تقی بینش آق اولی

تقی بینش آق اولی

دیوان بینش در سه جلد چاپ شده است. جلد اول اشعاری که از سال 1277 تا 1299 سروده شده؛ جلد دوم آنچه از 25 شهریور 1320 به بعد تراوش یافته و خواهد یافت. اشعاری که تا سال 1277 سروده شده و کودکانه بوده و هزلها و هجوهای زننده و آنچه با مقتضای وقت ناسازگار تصور شود به چاپ نمی رسد. چاپ جلد دوم به مناسبت اینکه راجع به دوره اختناق ادبی و سیاسی بوده و بیشتر مورد توجه جامعه است بر قسمتهای دیگر مقدم خواهد بود.

662103db49350.jpg

بردگی

حسینقلی کاتبی

تاریخ بشر آئینه یک سلسله مبارزه هایی است که بین طبقات مردم برقرار است و این مبارزه ها تا غلبه حق بر باطل ادامه خواهد داشت. مبارزه طبقاتی مظهر و نمایش واقعی حوادث تاریخی است که سر ترقی و تکامل هم در آن نهانست. نبرد دائمی خوبی و بدی، قدرت و حق، فقر و غنا، سرمایه و کار، تقدم و تجدد، ارتجاع و آزادی، فداکاری و خودپرستی، ظلم و عدالت و بالاخره مبارزه نور و ظلمت و یا یزدان و اهریمن است که حوادث و وقایع تاریخی را بوجود آورده است و بدون این نبرد زندگی هدف واقعی ندارد. تصدیق حالت حاضره و تسلیم در برابر سلطه و قدرت زندگی را همان اندازه فاقد روح و معنی خواهد ساخت که کسی وارد جنگ تن به تن بشود بدون اینکه کینه ای در دل داشته باشد و یا تن به زناشویی دهد درحالیکه فاقد عشق و محبت نسبت به همسر خود باشد. یکی از مظاهر حساس و جلوه های مشخص مبارزه های طبقاتی مبارزه ایست که در طول تاریخ بردگان با اربابان نموده اند و پرده های دلگداز و در عین حال لذت بخشی در صحنه اجتماع به وجود آورده اند. بردگی دوره مشخصی در تاریخ اجتماعی هریک از ملت ها گذرانده و خود یکی از دوره های فعالیت اقتصادی بشر است. تمام ملت ها "دوران اقتصاد بردگی" و یا دوره مبارزه بر علیه بردگی را در زمان واحدی نگذرانده اند و در تمام ملت ها هم بردگی حالت مشخص اقتصادی نبوده بلکه بطوری که در این مقاله ها دیده خواهد شد رژیم اقتصادی بردگی در بعضی از کشورها مانند یونان و روم با ظهور فئودالیسم از بین رفته و در پاره از ممالک دیگر مانند آمریکا و روسیه تا یک قرن پیش وجود داشته و در پاره کشورها مانند ایران از بردگان در فعالیت خاص اقتصادی یعنی تولید استفاده نمی کردند.