پرفسور محمد عباس (مهرین) شوشتری متولد 1298ق در دکن از پدر و مادری ایرانی به دنیا آمد. پدر وی محمد علی حزین، شاعر و ادیب بوده. وی در حین درس خواندن مشغول به کار شد و به دلیل لیاقت و کاردانیش به شهر مدراس دعوت شد و مشغول کار گردید. مدت سه سال نیز در تجارتخانه عمویش در ژاپن بود و در حین اقامتش مدتی برای روزنامه حبل المتین درباره جنگ روسیه و ژاپن مقاله می نوشت. وی سپس به امریکا رفت و در آنجا به تحصیل پرداخت. بعد از اقامت در چندین شهر امریکا، به فرانسه، انگلستان و ایتالیا رفت و با افراد زیادی آشنا شد. سپس در سالهای 1940 - 1919 استاد ادبیات فارسی دانشگاه میسور شد و مدتی نیز در دانشگاه پنجاب لاهور تدریس می کرد. این کتاب یکی از تألیفات وی است. شوشتری در کتاب حاضر، به معرفی عرفای ایران، هند، عربستان و پرداخته و چندین اثر مهم عرفانی را حلاجی و بررسی کرده و بخشی از کتاب را نیز به تصوف هند اختصاص داده است. مراحل تصوف، مکاتب و فرقه های آن، مراحل تربیت و اشتراکات تصوف با داتیسم هندی از دیگر مباحث این کتاب است که در ایران اولین بار در سال 1333 به چاپ رسید. کتاب حاضر به همت مهرداد مهرین به فارسی برگردانده شد و هدف از آن، آشنایی با افکار صوفیانه و اطلاعات علمی در این زمینه بوده نه ترویج صوفیگری.

منابع مشابه بیشتر ...

6627c71513b0c.jpg

عرفان ایران - جلد 33-34

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 33-34 عرفان ایران به این شرح است: در قسمت مقالات, معنای اولیه شیعه: به مناسبت میلاد امام حسین (ع) از حاج نورعلی تابنده؛ اسم و مسمی از حسن ابراهیمی؛ علم و معرفت از دیدگاه ابونصر سراج طوسی از جمشید جلالی؛ نظر میرزای قمی درباره خطبه البیان از رضا اسدپور؛ نشر متون صوفیانه مفید است یا مضر از سیدمحمدعلی جمالزاده؛ شرح زندگی بزرگان نعمت اللهی در دکن از عبدالجبار خان آصفی نظامی و ترجمه شاهد چوهدری؛ درک یک عالم معنوی از هانری کربن و ترجمه مرسده همدانی؛ در قسمت تصحیح متون، رساله منامیه از میرسیدعلی همدانی و تصحیح روح الله رجبی؛ و در قسمت عرفان و هنر، متافیزیک شعر از سیدحسن امین؛ حیرت صوفیانه و هنر اسلامی از آندری اسمیرنوف و ترجمه اسماعیل پناهی؛ در بخش عرفان و ادیان، فیلوکالیا: کتاب مقدس عرفان مسیحی ارتدکس محبوبه هادنیا؛ در قسمت معرفی کتاب نام پنج کتاب آمده است: اندر اسلام ایرانی اثر هانری کربن از زینب پودینه آقایی و رضا کوهکن؛ تجلیات معنویت اسلامی اثر سیدحسین نصر از فاطمه شاه حسینی؛ پرتوهای چینی نور تصوف اثر ساچیکو موراتا از حسن مهدی پور؛ کتاب تصوف به کوشش جمیل چیفتچی از اسری دوغان؛ مبانی هنر اسلامی ترجمه و تدوین امیر نصری از حجت پویان.

6627c2a197e77.jpg

عرفان ایران - جلد 31-32

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 31-32 عرفان ایران به این شرح است: در قسمت مقالات, موسی و خضر (ع) دکتر نورعلی تابنده، تصوف و وضعیت فرهنگی ما از سعید سرمدی، میشل والسان و طریقه شاذلیه، شرح احوال داوود طائی از حسن مهدی پور، شیخ عبدالحلیم محمود از فرشته سخایی و فاطمه غلام نژاد، مولوی و مولویه از ویلیام چیتیک و ترجمه فاطمه شاه حسینی، در قسمت تصحیح متون، مجالس المومنین از شهرام پازوکی، در قسمت عرفان و ادیان، گزیده ای از عرفان مسیحی از جیمز کاتسینجر و ترجمه ابوالقاسم پیاده کوهسار، رمز پرندگان در ادیان از مانابو وایدا و ترجمه سمانه گچ پزیان، در قسمت عرفان و هنر، تاثیر زبان عربی بر هنرهای بصری اسلامی از تیتوس بورکهارت و ترجمه امیرنصری؛ کار در زندگی معنوی از فریتوف شوان و ترجمه پریسا خداپناه؛ و معرفی کتاب: عرفان، اسلام و ایران از شهرام پازوکی؛ صوفی و شعر اثر محمود ارول قلیچ از تورقای شفق؛ حیات تصوف در دوران عثمانی اثر عثمان تورر از اسرا دوغان.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

62274a16de6c0.png

ایران نامه یا کارنامه ایرانیان در عصر اشکانیان (جلد سوم)

عباس شوشتری (مهرین)

این مجلد از ایران نامه به کارنامه ایرانیان در عصر اشکانیان اختصاص یافته است. نگارنده در این کتاب تصاویر دو نوع توانایی را کشیده است؛ یکی تواناییی عزم و همت که مظهر آن شجاعت و استقامت است و در جهانگیری و کشورداری ایرانیان عصر اشکانیان پدید می‌شود و دیگر توانایی فکر که ظهور آن در افکار دانشمندان و گفته آنهاست و برای خوانندگان بهترین غذای معنوی.

کلیات/تاریخ ایران
کتاب
6227499707ee7.png

ایران نامه یا کارنامه ایرانیان در عصر اشکانیان (بهره اول)

عباس شوشتری (مهرین)

این مجلد از ایران نامه به کارنامه ایرانیان در عصر اشکانیان اختصاص یافته است. نگارنده در این کتاب تصاویر دو نوع توانایی را کشیده است؛ یکی تواناییی عزم و همت که مظهر آن شجاعت و استقامت است و در جهانگیری و کشورداری ایرانیان عصر اشکانیان پدید می‌شود و دیگر توانایی فکر که ظهور آن در افکار دانشمندان و گفته آنهاست و برای خوانندگان بهترین غذای معنوی.

کلیات/تاریخ ایران
کتاب