دوروتی راتشیلد (پارکر) در روز بیست و دوم آگوست 1893 در شهر نیویورک به دنیا آمد. در کودکی مادرش را از دست داد و با پدرش ارتباط عاطفی محکمی برقرار نکرد، همچنین با نامادری و خواهرش نیز فرابت چندانی نداشت. پس از فارغ‌التحصیلی از یک دبیرستان خصوصی، اندگی در خانه ماند اما با مرگ پدر آنجا را ترک کرد. مجله «اقبال» او را به عنوان ویراستار و مسئول زیرنویس عکس‌های مد استخدام کرد. پارکر سعی می‌کرد با نواختن پیانو در یک مدرسه رقص به عنوان کار شبانه، حقوق ده دلاری خود در هر هفته را افزایش دهد. در اوقات فراغت به نوشتن شعر درباره تلخ و شیرین عشق می‌پرداخت. در سال 1917 توسط شرکت کانراناست که متعلق به صاحب مجله اقابل بود به مجله‌ای دیگر به نام «بازار بیهودگی» انتقال یافت. بازار بیهودگی به نیویورکی‌های جوان، با استعداد و فرهیخته می‌پرداخت و لحن و زبانش روان، دلنشین، هوشمندانه و امیدبخش بود.

منابع مشابه بیشتر ...

614aea70658bd.png

شعر و شهود: تفسیر هفتاد اثر تغزلی آلمانی با شعرهایی از گوته، هلدرلین، نیچه، ریلکه، برشت، باخمان

محمود حدادی

در این کتاب بیش از هفتاد شعر آلمانی ـ از قرن هفدهم تا به امروز ـ گردآوری شده است تا به این ترتیب از شاخص‌ترین یادگارهای ادبیات تغزلی این زبان، در دوره‌ای چهارصدساله دیدی اجمالی به دست دهد. در این راه مترجم بر هر قطعه تفسیری هم افزوده است که با بررسی زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی و زیبایی‌شناختی آن، درک زبان معمولاً استعاره‌آمیز خاص شعر را آسان‌تر می‌کند. از آنجا که در انتخاب این اشعار دید و ذوق ایرانی در کار بوده است، موضوع چند شعر این مجموعه ایران است که این به سهم خود به کتاب رنگی آشناتر می‌دهد.

60b61a5044605.jpg

خروس جنگی بی مانند، زندگی و هنر هوشنگ ایرانی

سیروس طاهباز

خروس جنگی بی‌مانند: دربارهٔ زندگی و هنر هوشنگ ایرانی کتابی است شامل مقالاتی در مورد هوشنگ ایرانی، شاعر نوگرای دههٔ ۱۳۳۰ که به زندگی و آثار او می‌پردازد. این کتاب با معرفی هوشنگ ایرانی و بررسی اجمالی مختصات سروده‌های او آغاز می‌شود. سپس سروده‌های او شامل مجموعه‌های بنفش تند بر خاکستری، خاکستری، شعله‌ای پرده را برگرفت و ابلیس به درون آمد و اکنون به تو می‌اندیشم، به توها می‌اندیشم به چاپ می‌رسد. در بخش بعدی کتاب، چند نوشتهٔ پراکنده، نقد و ترجمه از هوشنگ ایرانی با عناوینی از این دست به چاپ رسیده‌است: «شناخت نوی، فرمالیسم»، «بررسی، هنر نو»، «انتقاد نیما یوشیج: پیش‌گفتار آخرین نبرد»، «ناله‌هایی از زندان ریدینگ» از اسکار وایلد و «شب برای بیداران»