محمد سعید مشهور به سرمد کاشانی، ایرانی یا هندوستانی، از شاعران فارسی ‌زبان سده یازدهم هجری بود که به هند مهاجرت کرد و در دربار داراشکوه قدر و منزلت بالایی یافت. یک سال پس از مرگ داراشکوه، سرمد کاشانی نیز به اتهام انکار معراج کشته شد. در ابتدای نسخه پیش رو که به شیوه چاپ سنگی و به خط نستعلیق تحریر شده، شرح حال زندگانی صوفی سرمد ايرانی به قلم اردشير خاضع آمده است. اردشیر خدارحم مرزبان متخلص به خاضع به واسطه داشتن طبع شعر و علاقه به آثار شاعران و فرهنگ ایرانی در این مسیر فعالیت مستمری داشت. کتاب حاضر که مجموعه ای از رباعیات سرمد می باشد توسط انتشارات کتابفروشی خاضع در بمبئی به چاپ رسیده است.

منابع مشابه بیشتر ...

660e920253dd9.jpg

پنجاه سال خدمت در ایران

میس جین الیزابت دولیتل

این کتاب را انجمن فارغ التحصیلان مدرسه آمریکایی برای آگاهی بیشتر علاقمندان به خدمت و زندگی میس جین الیزابت دولیتل در طول اقامت پنجاه ساله اش در ایران منتشر کرده است.

65ef2775a514b.jpg

بزرگان ما - جلد اول

ع. فاضل زاده بدیع

موضوع کتاب بزرگان ما تالیف ع. فاضل زاده بدیع شرح حال و منتخب اشعار حکیم ابوالقاسم فردوسی است که در سال 1312 منتشر شده است

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5bc201cb9772c.png

رباعیات سرمد هندوستانی

این کتاب دربرگیرنده رباعیاتی از سرمد هندوستانی (996-1072 هـ ق) است. سرمد مردی ایرانی‌الاصل و بازرگان بود و رباعیات او نیز اغلب با مضمون عارفانه به نظم درآمده است.

نظم/شعر کلاسیک/رباعیات
کتاب
592d6256adbd7.png

تذکره سخنوران یزد (شامل تذکره شعرای متقدمین و معاصرین یزد و نائین و جندق) دو جلد در یک مجلد

اردشیر خاضع

وقتی از شعرای یزد سخن گفته می‌شود، بی‌اختیار به یاد وحشی بافقی و فرخی یزدی می‌افتیم که بی‌تردید دو تن از مشهورترین شعرای استان یزد هستند و نامشان حالا در سراسر ایران معروف و مشهور است. ادیبانی مانند میرحسین یزدی شاید بسیار کمتر از این دو شاعر شناخته شده باشند. اردشیر خاضع اله‌آبادی نام 1153 شاعر استان یزد را در این کتاب فهرست کرده و به شرح حال و ذکر نمونه‌هایی از آثار آنها پرداخته است. برای مثال یاری یزدی شاعری نیست که در سراسر ایران شناخته شده باشد، اما خاضع نمونه‌ای شیرین از یاری ارائه می‌کند به شکلی که خواننده هوس می‌کند چند بیتی بیشتر از این شاعر بشنود. این کتاب تذکره که در دو جلد در یک مجلد تهیه شده است، شامل یاد 721 شاعر کهن و 432 شاعر معاصر می‌شود. تمامی شعرا و سخنورانی که در تذکره خاضع فهرست شده‌اند شاعرانی نیستند که به طور حرفه‌ای به شعر پرداخته باشند، از برخی شعرا شاید تنها یک اثر یا چند بیت در دست باشد، اما خاضع آنها را در رده شعرا گنجانده است.

شرح حال/تذکره و تراجم
کتاب