این کتاب دربرگیرنده ترجمه دو کتاب معماری اسلامی و هنر اسلامی است. تکیه کتاب نخست بر ویژگی های اساسی هنر معماری، تاکید بر پلان، جنبه های ساختمانی، نحوه پوشش و تحلیل های گسترده تر سبک شناسی است در حالی که در کتاب دوم، جنبه ها و عوامل مختلف شکل دهنده تزیینات معماری در سرزمین های اسلامی مورد بررسی قرار گرفته اند. دوران شکل گیری و تدوین، معماری در آفریقای شمالی و اسپانیا، معماری در مصر، معماری اسلامی در دوران حکومت ترکها، مکتب عثمانی، مکتب ایرانی، مکتب هند و مسلمان و عناصر معماری و عناصر تزیینی مطالب اصلی این کتاب را تشکیل می دهند. چاپ دوم کتاب حاضر که به همت پرویز ورجاوند ترجمه شده است، در سال 1375 توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر گردید.

منابع مشابه بیشتر ...

654b7b3806c38.jpg

فرهنگ واژه های سینمایی

پرویز دوایی

فرهنگ واژه های سینمایی حاصل زحمات یکی از بهترین و مؤثرترین نویسندگان سینمایی ایران زمین یعنی پرویز دوایی است. دوایی که بخش مهمی از دستاوردهای نوشتاری او در عرصه سینما را ترجمه و تألیف کتاب های تخصصی نظیر همین کتاب و یا کتاب معروف «سینما به روایت هیچکاک» تشکیل می دهد، اکنون سالهای زیادی است که بر اثر «اغفال» برخی منتقدان سینما این دسته از تألیفاتش را کنار گذاشته و به سمت و سوی خاطره نویسی مکرر رفته است! چیزی که در کتاب «باغ» و حتی «بازگشت یکه سوار» جذاب و خواندنی بود، اما بر اثر تکرار مکررات در کتاب های بعدی و آخرین اش «امشب در سینما ستاره» به ملال انجامیده است. با این همه هنوز دوایی نویسنده ای مغتنم برای ادبیات سینمایی ایران است. چاپ نخست این کتاب در سال 1364 انجام شد و گویا در سال های گذشته هم تجدید چاپ شده است، با این حال هنوز از پس گذشت نزدیک به ربع قرن هنوز هیچ فرهنگ سینمایی فارسی دیگری نتوانسته به پای جذابیت این کتاب برسد. همان طور که از عنوان کتاب پیداست اصطلاحات فنی، هنری، سبک ها، مکاتب و انواع فیلم در این فرهنگ مورد بررسی قرار گرفته اند. دوایی چیزی را برای این کتاب کم نگذاشته و بسیاری مدخل های آن مثل فیلم های گانگستری، فیلم سیاه، فیلم موزیکال، موسیقی متن، وسترن، فیلم سیاه، هالیوود، و... نشان از شیدایی مؤلف به تاریخ سینما دارد. صفحه آرایی جمال امید در زمان خودش بسیار خوب بوده است.

64ee08da196a0.jpg

واژگان هنر اسلامی (مصور) فارسی – عربی – انگلیسی

احمد محمد عیسی

مجموعه حاضردربرگیرنده 1353 واژه‌ انگلیسی، عربی وفارسی درحوزه هنراسلامی است . واژه های گردآمده دراین مجموعه به حروف الفبای انگلیسی مرتب شده ودرمقابل هر یک معادل عربی وفارسی آن مندرج است. صفحات پایانی به فهرست واژه های عربی و فارسی با ارجاع به شماره مدخل های داخل متن اختصاص دارد. برخی واژه ها با تصاویری از آن همراه است .