سیدعلی‌محمد وزیری موسوی فرزند حاج سیدمهدی وزیری موسوی به سال 1270 در یزد متولد شد. دروس مقدماتی فارسی و عربی را نزد دایی زاده خود معتمدالاطباء آغاز کرد سپس در مدارس شفیعیه، خان و مطلای صفدر خان از حوزه درس حضرات آیات حاج میرزا سیدعلی موسوی لب خندقی، حاج شیخ غلامرضا فقیه خراسانی (یزدی) و حاج شیخ آیت‌اللهی تفتی بهره برد. وی با بهره‌مندی از صدایی رسا در زمره سخنرانان مشهور یزد قرار گرفت. در سفرهای بسیاری که به شهرهای مختلف ایران و عراق کرد از محضر استادانی بزرگ بهره برد که ماحصل آن در مجموعه‌ای بسیار ارزنده از دستخط و سفارش علمای برجسته دین و شریعت به نام مجمع الجواهرات گردآوری شده است. مرحوم وزیری در احیای حوزه علمیه یزد پس از شهریوی 1320 نقشی ارزنده داشت، مدتی نیز نمایندگی حاج شیخ غلامرضا فقیه خراسانی را در زاهدان بر عهده داشت. ایجاد کتابخانه وزیری در سال 1334، احیای مسجد جامع یزد، تشکیل هیات حامیان مسجد جامع کبیر، ایجاد جامعه و مدارس تعلیمات اسلامی یزد در سال 1334 و نشر آثار اسلامی از طریق کتابخانه وزیری از اقدامات ارزنده ایشان است. مرحوم وزیری در سوم اردیبهشت 1356 به دیار باقی شتافت و در کنار مسجد جامع یزد به خاک سپرده شد. این کتاب مجموعه‌ای از یادداشت‌های ایشان درباره شاعران و نویسندگانی است که آنها را ملاقات کرده و درباره هر کدام مطلب و نکته‌ای از زندگی و شعر یا نثر آنها را آورده است. همچنین مطالب متفرقه دیگری از یادداشت‌های ایشان در ادامه آورده شده است؛ از جمله وقف‌نامه کتابخانه وزیری و .... .

منابع مشابه بیشتر ...

6613f6e350141.jpg

با کاروان حله: مجموعه نقد ادبی با تجدیدنظر در چاپهای سابق و افزودن ده گفتار تازه

عبدالحسین زرین کوب

این اثر مجموعه ای است شامل بیست مقاله به قلم استاد عبدالحسین زرین کوب که هر مقاله به یک شاعر اختصاص دارد. از رودکی شروع می شود در ادامه به فردوسی، فرخی، منوچهری، ناصر خسرو، مسعود سعد، خیام، سنایی، انوری، خاقانی، نظامی، عطار، مولوی، سعدی، امیر خسرو دهلوی، ابن یمین، حافظ، جامی و صائب می پردازد و در نهایت به بهار ختم می شود.این مقالات به صورت مختصر اما نه با نادیده گرفتن مطالب حیاتی بلکه گزینش صحیح از میان آنان به نگارش درامده است و همین عامل اثر را برای علاقه مندان به آشنایی با شعر فارسی چه خواننده ی مبتدی و چه حرفه ای جذاب کرده است. او با استفاده از نسخه های موجود آثار و تذکره های نوشته شده درباره ی این شاعران و با نظر به شرایط سیاسی اجتماعی دورران حیات شان به بررسی اشعار و زندگی آنها می پردازد. با کاروان حله کتابی است که می تواند شناخت ما را از این بزرگان و آثارشان ارتقا ببخشد.

65d361767263b.jpg

مشاهیر نیشابور شهر قلمدانهای مرصع

فریدون گرایلی

موضوع کتاب مشاهیر نیشابور شهر قلمدانهای مرصع، سرگذشت حدود ششصد نفر از مشاهیر شهرهای نیشابور اسفراین، سبزوار، قوچان، کاشمر، تربت حیدریه، تربت جام، خواف و باخرز است و به قلم فریدون گرایلی تالیف شده و در سال 1377 منتشر شده است.