بازگشت به شیوه‌های سنتی نقاشی ایرانی از سویی بحران بر نقاشی معاصر ایران انگاشته می‌شود اما از سوی دیگر اگر این بازگشت آگاهانه و برای کسب اطلاعاتی بیشتر جهت دگرگونی کردن چهره مسخ شده نقاشی معاصر باشد، لاجرم پیشرو دانسته می‌شود. استاد «مجید مهرگان» در همین راستا و به همین انگیزه راه می‌سپارد؛ بازگشت به گذشته و تفحص و غور عاشقانه در تمام زوایای پنهان و آشکار آن و سپس ساختن پلی به سوی آفاق آینده هدف اصلی اوست. هر چه ریشه‌ها قوی‌تر و عمیق‌تر باشند به همان نسبت شاخ و برگ‌ها انبوه‌تری فضای خالی آینده را پر خواهند ساخت.

منابع مشابه بیشتر ...

62dbed07948aa.jpg

جنگ سواران (در هنر ایرانی و هنر متاثر از هنر ایرانی در دوره پارت و ساسانی)

هوبرتوس فون گال

جنگ سواران پژوهشی است درباره نقوش برجسته حجاری شده بر روی صخره ها که از دوران پارتی و ساسانی به یادگار مانده است. این نقوش در مناطق مختلفی مانند بیستون، طاق بستان، فیروزکوه و تنگ سروگ قرار دارد. کتاب متشکل از چهار مبحث است. در مبحث اول با عنوان " آثار تاریخی" سه بخش با این عناوین به طبع رسیده است: 1. نقش برجسته های صخره های 2. پیکره سازی و نقاشی دیواری 3. نگین نقش برجسته شاپور در کتابخانه ملی پاریس. در مبحث دوم نویسنده "جنبه باستانی و تاریخی تصاویر جنگ سواران" را در سه بخش بررسی و ارزیابی می کند: "زمینه باستان شناسی"، "سواران زره پوش ایرانی به عنوان پدیده ای تاریخی"، "پیشگامان هنری و ویژگی های تصویر جنگ سواران". "مسئله استمرار و مفهوم محتوای نقشمایه ها" عنوان سومین مبحث کتاب است. مبحث چهارم که "ضمیمه تشریحی" عنوان گرفته، از نقش برجسته شاپور اول سخن به میان آمده است. صفحات پایانی به تصاویری از نقوش و فهرست اعلام اختصاص دارد.

62af19537baaa.png

راپورت آقای کلنل مکرماک راجع به قالی ایران

کلنل مکرماک

شکست دائم التزاید قالی ایران در بازار دنیا و رقابت شدید قالی‌های سایر ممالک با آن سال‌ها مورد توجه و دقت واقع می‌شده است. در این کتابچه نویسنده به وضعیت قالی‌بافی ایران اشاره کرده و معایب عمده آن را بررسی کرده است.