تصوف جنبه و وجه باطنی اسلام است و حاوی مقصود و هدفی در درون خود است که بتواند معرفت مستقیم به حقایق سرمدی را در اختیار سالک قرار دهد. کتاب حاضر به قلم تیتوس بورکهارت درآمدی بر مطالعه آئین‌های تصوف است که در 4 بخش ماهیت تصوف، مبانی و بنیادهای آئینی، تحقق روحانی و واژه نامه تصوف تدوین شده است. تصوف و عرفان، وحدت وجود، معرفت و عشق، فروغ تصوف و تفسیر صوفیانه قرآن در بخش اول و وجوه وحدت، آفرینش، نمونه های نخستین (اعیان ثابته)، تجدید الخلق بالانفاس، روح، انسان کامل به علاوه وحدت در طریقت ابن عربی در بخش دوم کتاب مورد بحث قرار گرفته اند. وجوه سه گانه سلوک (آیین، احسان و کیمیای سعادت)، استعدادهای عقلانی، آداب و مناسک، تفکر و تأمل از دیدگاه ابن عربی در بخش سوم و اصطلاحات عرفانی در بخش چهارم مورد توجه قرار گرفته اند. این کتاب با ترجمه یعقوب آژند در سال 1374 و توسط انتشارات مولی منتشر شد و در اختیار علاقمندان قرار گرفت.

منابع مشابه بیشتر ...

65ccd7e705c1d.jpg

رجال اصفهان (در علم و عرفان و ادب و هنر)

سید محمدباقر کتابی

در دوران پیروزی انقلاب اسلامی ایران این توفیق را یافته ایم که شهرداران و مسئولان خدمات به مردم، در کلیه سطوح لشکری و کشوری فراتر از وظایف عادی خود، گامهایی در راه اعتلای فرهنگ و اندیشه جامعه بر می دارند و با تلاشهای مناسب علمی و هنری، ایران را در جهان و در مقابل تاریخ سرافراز می کنند. امروز شایسته آن است که در روند تفکرات اسلامی و انقلابی ایران انسانهای لایق و برجسته تاریخ این مرز و بوم را به نسل خودمان و به جهانیان بشناسانیم و با برگزاری یادبودها و نوشتن مقاله و تهیه فیلمها بدین وسیله توطئه های امپریالیسم را در رابطه با محو فرهنگ جهان سوم خنثی نماییم؛ این خود انقلابی است در مسیر انقلاب اسلامی ایران......موضوع کتاب حاضر رجال اصفهان در علم و عرفان و ادب و هنر است که شامل رجال فقه و حدیث و تفسیر، رجال حکمت و فلسفه و عرفان و تصوف است و توسط سیدمحمدباقر کتابی تالیف شده است.

658c4077383af.jpg

مجالس العشاق

امیر کمال الدین حسین گازرگاهی

کتاب حاضر تالیف امیرکمال الدین حسین بن مولانا شهاب الدین اسمعیل طبسی گازرگاهی هروی از عارفان و صوفیان و شاعران درجه دوم قرن نهم هجری قمری است که به غلط تالیف آن را به سلطان حسین بایقرا فرمانروای هنرپرور تیموری نسبت داده اند، الا اینکه یا مولف در تالیف آن سفارش و سلیقه خاص سلطان حسین را مدّنظر داشته و آن را به نام وی پرداخته و یا اینکه دیگران تالیف آن را به خطا به سلطان حسین نسبت داده اند. مجالس العشاق را نمی توان از جهت تاریخ مورد بررسی قرار داد و بر آن ارزش و اعتباری قائل شد تنها وجهی که می شود بر آن داد این است که نویسنده سعی کرده ضمن سود بردن از شایعات سائره در باب آثار ادبی ادبا و شعرا، چاشنی زیباشناختی را بر آن بیفزاید، لذا مجالس العشاق نوعی تفسیر ادبی است، و چون از منظر فلسفی – زیباشناختی به مسئله عشق می نگرد، عجیب نیست که پا از محدوده شریعت مرسوم فراتر بگذارد و در نتیجه حتی بعضی پیغمبران و معصومین را هم جزء قهرمانان داستان خود قرار بدهد...