هدف از چاپ مجموعه‌های گنجینه بهارستان تصحیح و چاپ رساله‌های موجز است البته با ساختار موضوعی که از جمله این موضوعات بخشی نیز مربوط است به رساله‌های تاریخ و جغرافیا. این کتاب مشتمل بر پنج رساله به این ترتیب است:‌ 1. ذیل تاریخ گزیده: این رساله از مولفی ناشناخته است و به اشتباه به حمدالله مستوفی مولف «تاریخ گزیده» نسبت داده شده. این رساله شامل اطلاعاتی از تاریخ ایران در فاصله افول دولت مغول و نیز روی کارآمدن برخی حکومت‌های محلی است. 2. گلشن محمود:‌ تالیف محمودمیرزای قاجار است در معرفی برادران خود و بیان کوتاهی از زندگی ایشان و نمونه شعرهایشان. این رساله در واقع تذکره خانوادگی پسران فتحعلی شاه قاجار است. 3. شرح رباعیات محتشم کاشانی (در تاریخ جلوس شاه اسماعیل دوم): این رساله تالیف وقار شیرازی از ادبا و شعرای دوره قاجار و پسر وصال شیرازی است. محتشم کاشانی شش رباعی در تاریخ جلوس شاه اسماعیل دوم بر اریکه سلطنت سروده که وقار در این رساله پس از تمهید چند مطلب آنها را شرح و توضیح داده است. 4. فلسیه: این رساله نگاشته حبیب بن عباس طبیب متخلص به بدیع با بیانی طنزآلود «گفتگو با پول» وضعیت ایران در خشکسالی و قحطی سال 1287 را مورد بررسی قرار داده است. 5. طایفه شیبانی: این رساله تالیف میرزا علی‌محمدخان مجیرالدوله در تبارشناسی خاندان شیبانی کاشان است.

منابع مشابه بیشتر ...

661fc62c65934.jpg

برگ های زرد

هاشم اعتماد سرابی

هاشم اعتماد سرابی نویسنده کتاب، در مورد موضوع کتاب می گوید: این نوشته ها یک قسمت از مقالاتی است که در این چند ساله در روزنامه خراسان چاپ شده است، چیزهایی که پیرامون مسائل مختلف نوشته ام. که البته مثل نماز آن مردک گلستان چیزی نبوده که به کار آید. از سستی و نقص اما چرا باز به شکل کتابی در می آید منکه هنوز از رنج شرم "اسائه ادب" فارغ نیامده ام، واقعه ایست مشکلم... احساسی است و امیدی گنگ و خام و اگر با این همه، کمک کوچکی به درک درست شده باشد خود را ماجور یافته ام.

65dde8640a433.jpg

امیر روشن ضمیر

غلامحسین یوسفی

موضوع کتاب حاضر در مورد زندگی نامه امیر عنصرالمعالی کیکاووس نویسنده کتاب قابوسنامه تالیف غلامحسین یوسفی که توسط انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

663cdeaf275e4.jpg

سحر

جمعی از نویسندگان

کتاب حاضر دارای سه بخش است. در بخش نخست پنج مقاله از احمد شاملو (خاش "تابوئی" در پایتخت عطش)؛ منوچهر هزارخانی (یادداشت هایی درباره خصوصیات یک فرهنگ دلال)؛ باقر مومنی (میرزای علوی)؛ علی اکبر اکبری (شرکت های تجاری و مساله عرضه سهام به مردم)؛ خسرو گلسرخی (فرهنگ پویا و فرهنگ مومیایی شده)؛ کار شده است. در بخش دوم با نام شعر شعرهایی از سیاوش کسرایی، شفیعی کدکنی، خسرو گلسرخی و .... آمده است و در قسمت آخر که قصه نام دارد به قصه هایی از احمد محمود، اصغر الهی، نسیم خاکسار و فریدون تنکابنی پرداخته است

کلیات/مجموعه مقالات
کتاب
663cd89485546.jpg

نه گفتار از نه استاد

جمعی از نویسندگان

کتابی که ترجمه آن اینک از نظر شما میگذرد رساله مختصری است که بیشتر برای تدریس در مدارس نوشته شده است. فلیسین شاله، درین رساله موجز سعی کرده است چنانکه شیوه اوست تمام مسائل مهم متافیزیک را با بیان ساده و دلپذیری مطرح و تقریر کند. بیان او در مورد مباحث فلسفی بیان یک فیلسوف نیست بیان یک معلم است. بیان او در مورد انتقاد، معتدل و در قضاوت، محتاط جلوه می کند. اقوال و آراء را با بیان ساده و موجزی تقریر می نماید و در همه حال سعی دارد تمام مطالبی را که درباره هر کدام از مسائل متافیزیک گفته اند، تا حدامکان جمع و نقل نماید. معذلک بدون سابقه ذهنی درک مطالب او دشوار خواهد بود. خواننده این کتاب وقتی به خوبی می تواند این مسائل مهم و دقیق و مبهم را درک کند که با جمال از تاریخ فلسفه را می توان توصیه کرد. خواننده ایرانی در چنین مواردی می تواند به کتاب نفیس "سیر حکمت در اروپا" مراجعه نماید.

کلیات/مجموعه مقالات
کتاب