دکتر عبدالعزیز ساحر (زاد روز:1966) مدیر گروه اردو در دانشگاه آزاد علامه اقبال (Allama Iqbal Open University) در اسلام آباد، پاکستان است. «محرابِ تحقیق»، مجموعه مقالات دکتر عبدالعزیز ساحر است به زبان اردو درباره نسخه‌های خطی عرفانی فارسی و اردو که پیش‌تر در مجله‌های مختلف پاکستان منتشر شده بود و سپس از «اداره یادگار غالب» در سال 2012 از شهر کراچی، پاکستان منتشر شد. فهرست کتاب به این ترتیب است: طلوع/ عبدالعزیز ساحر، تقدیم/ روف پاریک، حسام لاهوری؛ غزل‌گویی در قرن 17 میلادی، شیخ رحمت‌الله: مثنوی‌سرای قرن 15 میلادی، خلاصة الفوائد: مجموعه ملفوظات مهمی از سلسله چشتیه، خلاصة الفوائد: معرفی نه نسخه خطی، دو نامه مهم و چاپ‌نشده از بهادرشاه ظفر، مطالعه خیر الاذکار فی مناقب الابرار، سه نظریه مهم و چاپ‌نشده از علامه اقبال، معرفی نسخه خطی یک بیاض قدیمی، بررسیِ بارا ماهیه نجم، بررسیِ مجالسِ کلیمی.

منابع مشابه بیشتر ...

663cd89485546.jpg

نه گفتار از نه استاد

جمعی از نویسندگان

کتابی که ترجمه آن اینک از نظر شما میگذرد رساله مختصری است که بیشتر برای تدریس در مدارس نوشته شده است. فلیسین شاله، درین رساله موجز سعی کرده است چنانکه شیوه اوست تمام مسائل مهم متافیزیک را با بیان ساده و دلپذیری مطرح و تقریر کند. بیان او در مورد مباحث فلسفی بیان یک فیلسوف نیست بیان یک معلم است. بیان او در مورد انتقاد، معتدل و در قضاوت، محتاط جلوه می کند. اقوال و آراء را با بیان ساده و موجزی تقریر می نماید و در همه حال سعی دارد تمام مطالبی را که درباره هر کدام از مسائل متافیزیک گفته اند، تا حدامکان جمع و نقل نماید. معذلک بدون سابقه ذهنی درک مطالب او دشوار خواهد بود. خواننده این کتاب وقتی به خوبی می تواند این مسائل مهم و دقیق و مبهم را درک کند که با جمال از تاریخ فلسفه را می توان توصیه کرد. خواننده ایرانی در چنین مواردی می تواند به کتاب نفیس "سیر حکمت در اروپا" مراجعه نماید.

663cc56bf2f36.jpg

نگاهی دیگر (مقالات و نقدها)

نصرالله پورجوادی

مطالبی که در این دفتر جمع آوری شده است مقالات و نقدهایی است که در طی دوازده سال گذشته به مرور نوشته و در مجله های مختلف، به خصوص در نشر دانش چاپ شده است. سه مقاله و نقد قبل از انقلاب و مابقی بعد از انقلاب نوشته شده است، بعضی مقاله است، بعضی مطالبی است که به مناسبتهایی به عنوان سرمقاله نوشته و در نشر دانش چاپ شده است بعضی دیگر نقدهایی است که بر کتابهای فارسی و انگلیسی نوشته شده است. همه مقالات و نقدها تالیفی است به استثنای یک مقاله که از انگلیسی ترجمه شده است و آن مقاله "نزاع دیوانگان با خدا" نوشته هلموت ریتر است. (تاریخ و محل اولین چاپ مقالات و نقدها در انتهای هر مقاله ذکر شده است)

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5ff2fa4739041.png

مجالس کلیمی

«مجالس کلیمی» ملفوظاتِ فارسی شاه کلیم الله جهان آبادی (درگذشت: 1142 هجری/ 1729م) است. گردآورنده: خواجه محمد کامگار خان مریدِ مولانا نظام الدین اورنگ آبادی (درگذشت: 1142هجری) و سال گردآوریِ ملفوظات: 1131 هجری است.

نثر/متون کهن/ادبی
کتاب