اصول انتقادی گذشته چه در تمامی اعصار هم معتبر باشند، چه نباشند، این حقیقت که در روزگار خود درست پنداشته شده‌اند، قالب و محتوای شاهکارهای ادبی بی‌شماری را رقم زده است. از این‌رو شناخت دستاوردهای نویسندگان غالباً در گروی آشنایی با اصولی انتقادی است که آنان و معاصرینشان به مثابه بنیان هنر می‌پذیرفته‌اند. در این کتاب بررسی آرای منتقدان از افلاطون شروع شده و به تی اس الیوت ختم شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

6114bbf1c699d.png

چرا ادبیات؟

ماریو بارگاس یوسا

کتاب «چرا ادبیات» اثر برجسته دیگری از ماریو بارگاس یوسا است که از متن انگلیسی با فارسی ترجمه شده است. در این کتاب که بخش اول آن درباره اهمیت ادبیات است، یوسا به این پرسش پاسخ می‌دهد که واقعا «چرا ادبیات؟» چرا خواندن رمان و داستان تا این اندازه اهمیت دارد و همه بزرگان آن را توصیه می‌کنند؟ این کتاب، که عنوان آن از مقاله نخست کتاب گرفته شده است، شامل دو مقاله و یک سخنرانی است که عنوان‌های آن چنین است: چرا ادبیات، فرهنگ آزادی، امریکای لاتین: افسانه ـ واقعیت.

6112119941edc.png

جامعه شناسی ادبیات

روبر اسکارپیت

تاریخ ادبیات از قالب‌های فکری نویسنده در پیوند با ساختارهای جمعی محیط او سخن نمی‌گوید، سبک کار او را با تحولات اجتماعی و اقتصادی زمان او در ارتباط قرار نمی‌دهد، مکانیسم‌های آفرینش هنری را در آثار او به تحلیل نمی‌گذارد، اندیشه‌های او را در بستر زمان جای نمی‌دهد، رابطه آن را با تفکر رایج، نظام حاکم، با خواست‌های زمان، با منافع طبقات اجتماعی نشان نمی‌دهد. این بخش از ادبیات را جامعه‌شناسی ادبی به عهده می‌گیرد. این کتاب در چهار بخش اصلی اصول و روش، تولید، توزیع و مصرف به زوایای مختلف جامعه‌شناسی ادبیات پرداخته است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

601ab829ee8b5.png

تاریخ کوتاه نقد ادبی

ورنون هال

كتاب حاضر مجموعه‌اي است كه در آن برخي چهره‌ها و جريان‌هاي نقد ادبي از قديم‌ترين ايام تا عصر حاضر به اختصار معرفي مي‌شود. پاره‌اي از عناوين كتاب بدين قرار است: افلاطون, ارسطو, دانته, بوكاچيو, نقادان عصر رنسانس, ميلتون, بوالو, درايدن, ويكتورهوگو, والت ويتمن, آناتول فرانس, داروينيسم و ادبيات, تولستوي, ماركسيسم و ادبيات, هانري برگسون, كروچه, فرويديسم و ادبيات, تي .اس .اليوت, و نقد نو .پايان كتاب شامل فهرست اعلام و منابع انگليسي است

پژوهش‌ها/نقد و نظریه ادبی
کتاب