سال‌ها واحد سنتی تولید جمعی زراعی متداول‌ترین و پررونق‌ترین روش کشت و زرع در بخش بزرگی از مناطق روستایی ایران بود. با اجرای قوانین اصلاحات ارضی واحدهای مذکور دستخوش دگرگونی شد. تأثیر تغییرات اجتماعی ناشی از اصلاحات ارضی نخست بر ساخت و کمیت بنه‌ها اثر گذاشت و سپس پیکره آنها را به تلاشی سوق داد. علل متلاشی شدن واحدهای مذکور را می‌توان بیشتر در سازمان مدیریت (ارباب) و چگونگی تقسیم کار در بنه‌ها قبل و بعد از اصلاحات ارضی دانست. این کتاب به شناخت نظام واحدهای جمعی سنتی قبل از اصلاحات ارضی و چگونگی تغییرات آن بعد از اصلاحات ارضی اختصاص دارد. در این چاپ، گاوبندی که رکن عمده‌ای از بنه است، مورد مطالعه قرار گرفته و همچنین درباره بنه قمی که نوعی از انواع بنه است، به طور ویژه در این چاپ بدان پرداخته شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

6640c3086bdd8.jpg

آثار تاریخی شمیران - جلد اول: لواسان و رودبار قصران (جغرافیای تاریخی و معرفی محوطه‌های باستانی و ...)

ناصر پازوکی طرودی

ر این کتاب که از سوی "اداره کل میراث فرهنگی استان تهران "انتشار یافته تلاش شده جغرافیای تاریخی و محوطه‌های باستانی و بناهای تاریخی فرهنگی شهرستان "شمیران "(یکی از فرمانداری‌های نه گانه تهران)، شامل "لواسان " و "رودبار قصران "به تفصیل و همراه با عکس معرفی گردد .ابتدای کتاب شامل اطلاعاتی است درباره موقعیت و اهمیت جغرافیایی شمیران، تقسیمات کشوری و فرمانداری شمیران، جغرافیای تاریخی و وجه تسمیه رودبار قصران داخل، کوه‌ها و رودها و راه‌های رودبار قصران، اقوام ساکن در طبرستان قبل از مهاجرت آریایی‌ها، تاریخ رودبار قصران از دوره آشوری‌ها و مادها و هخامنشیان تا دوره قاجار (به ویژه دوره علویان آل بویه، غزنویان، اسماعیلیان، مرعشیان، چلاویان، جلالیان، تیموریان و آل کیا) .سپس آثار باستانی و تاریخی فرهنگی "دشت لار"، "لواسان بزرگ "و "رودبار قصران"، به ترتیب و تفکیک شهرها و روستاهای آنها معرفی شده‌اند که عموما شامل محوطه‌های باستانی، قلعه‌ها، امامزاده‌ها، کاروان‌سراها، قبرستان‌ها، رباطها، تپه‌های باستانی، مساجد و حسینیه‌ها، حمام‌ها، کاخ‌ها، مناظر طبیعی، باغ‌ها و سایر بناهای باستانی تاریخی است . در پایان کتاب فهرست منابع و فهرست محوطه‌ها و بناهای تاریخی فرهنگی شمیران (لواسان و رودبار قصران)، همچنین نقشه موقعیت جغرافیایی آثار یاد شده (نقشه باستان شناسی) آمده است

663b913f525d9.jpg

نامواره دکتر محمود افشار - جلد پنجم (دربرگیرنده سی و شش مقاله)

محمود افشار

جلد پنجم از نامواره دکتر محمود افشار مقاله ها و گفتارهایی است در زمینه های مربوط به تاریخ ایران، قلمرو زبان فارسی، تحقیقات ادبی، مباحث شعر فارسی، مسائل فنی زبان فارسی، عقاید سیاسی دوره قاجار، اسناد تاریخی، وضع فرهنگی و اجتماعی یزد و یادداشتها و اسنادی است که با زندگانی دکتر محمود افشار متناسب است. مقاله ها به ترتیب تاریخ دریافت آنها به چاپ رسیده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5f1db6aba74bd.png

سؤالات خصوصی امتحانات ورودی رشته‌های مختلف دانشکده ادبیات

این مجموعه شامل سؤالات تخصصی رشته‌های مختلف دانشکده ادبیات دانشگاه تهران است که در شهریورماه سال‌های تحصیلی 38 ـ 1337، 39 ـ 1338، 40 ـ 1339 و 41 ـ 1340 به عمل آمده و به منظور راهنمایی داوطلبان ورود به دانشکده به چاپ رسیده است تا دانشجویان را به طرز امتحان و نوع سؤالات سال‌های پیش آشنا سازد.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی ادبی
کتاب