نگارنده کتاب عزیزالله عطاردی در سال 1354 ه.ش برای دیدن کتابخانه های شبه قاره هند و پاکستان به آن منطقه سفر کرده است و نسخه های خطی را مورد بررسی قرار داده، گزارشی که در این کتاب آمده مربوط به این سفر است. کتاب سیری در کتابخانه های هند و پاکستان در سال 1376 توسط انجمن مخطوطات ایران و انتشارات عطارد به چاپ رسیده است.

منابع مشابه بیشتر ...

663a2b9c1333b.jpg

فهرست مقالات فارسی در زمینه تحقیقات ایرانی، جلد ششم (1371-1376)

ایرج افشار

ایرج افشار در مقدمه درباره جلد ششم کتاب فهرست مقالات فارسی می گوید: ششمین جلد فهرست مقالات فارسی حاوی مشخصات 13959 مقاله و گفتار و متن که میان سال های 1371 تا پایان 1376 ه.ش در نشریات ادواری و مجموعه های چاپ ایران و انیران چاپ شده است تقدیم و اوراق این دفتر بسته می شود. ادامه آن از سوی من دنبال نشده است و هرکس دلسوزی کند و به ادامه این کار بپردازد پژوهندگان را یاوری خواهد کرد. شمار مقالات معرفی شده در این 6 جلد جمعا به 54297 مقاله و نوشته رسیده است.

663a20fe79c2b.jpg

فهرست مقالات فارسی در زمینه تحقیقات ایرانی، جلد پنجم (1361-1370)

ایرج افشار

فهرست مقالات فارسی محتوی بر نام و نشان شش هزار مقاله به زبان فارسی است که در نشریات ادواری چاپ ایران و خارج از ایران از بدو تاسیس و طبع مجله به زبان فارسی در زمینه‌های مختلف تحقیقات مربوط به ایران و اسلام چاپ و نشر شده است. این دفتر جلد پنجم از این سری مقالات است که به کوشش ایرج افشار به چاپ رسیده است

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

649c4f28cce0d.jpg

فرهنگ خراسان: بخش طوس: مشهد مقدس، نوقان، طاهران، تبادکان و رادکان (جلد 7)

شیخ عزیزالله عطاردی

(از مجموعۀ 7 جلدی)در آخرین جلد از بخش نخست مجموعه "فرهنگ خراسان"، شرح حال و آثار و اقدامات 351نفر از مشاهیر و رجال علمی سیاسی، تاریخی، مذهبی، اجتماعی و ادبی مشهد، از نیمه حرف "م "تا "ی "آمده که برخی از آنان عبارت‌اند از :محمد بن حسن ابو جعفر طوسی (شیخ الطائفه)، محمد بن حسین عاملی (شیخ بهاء‌الدین)، محمد بن علی ابو جعفر صدوق (شیخ صدوق)، محمد بن علی عمادالدین، محمد تبادکانی، محمد بن محمد خواجه نصیرالدین طوسی، محمد بن محمد غزالی طوسی، محمود جم، محمود حلبی مشهدی، محمود خان ناصرالملک، سلطان محمود غزنوی، محمود فرخ، محی‌الدین طوسی، مرتضی مطهری، مرشد قلی خان، مسعود میرزا ظل‌السلطان، مسیح تهرانی، ملکشاه سلجوقی، منوچهر اقبال، موسوی عزالدین زنجانی، مهدی غروی اصفهانی، مهدی خراسانی واعظ، نادرشاه افشار، ناصرالدین شاه، نورالله شوشتری، واعظ طبسی، هارون الرشید، هاشم نجف‌آبادی، یعقوب لیث صفاری، و یونس اردبیلی .صفحات پایانی به فهرست منابع، فهرست مطالب و نمایه اسامی اختصاص دارد .

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی/ایران شناسی
کتاب
614b1c83a194c.jpg

گوهر عصمت یا زندگانی سیده نفیسه

شیخ عزیزالله عطاردی

یکی از مزارات معروف شهر بزرگ و باستانی قاهره مشهد مقدس سیده نفیسه دختر حسن بن زید بن حسن بن علی بن ابی طالب (ع) می‌باشد، این روضه منوره بیش از هزار و دویست سال است زیارتگاه اهالی مصر بوده و دوستان اهل بیت پیغمبراکرم (ع) در آن مقام مقدس و مکان پاک به عبادت و پرستش خدواند متعال می‌پردازند.سیده نفیسه از بانوان فاضل و زاهد بود که به همراه شوهرش اسحاق موتمن فرزند امام جعفر صادق (ع) در مصر زندگی میکرد. سیده نفیسه در هنگام اقامت خود در مصر مورد توجه مسلمانان قرار داشت و بعد از وفات نیز در همان جا به خاک سپرده شد. نگارنده در سال 1353 مزار سیده نفیسه را زیارت کردند. و چون تاکنون کتاب و رساله ای به زبان فارسی در حالت و خصوصیات این بانوی بزرگ نوشته نشده بود نگارنده رساله ای به این مضمون نگاشت تا حالات او بر همگان روشن شود.

شرح حال
کتاب