فضل الله عمید لویکی شاعر قرن 7 در زمان ناصر الدین بن محمود غزنوی می زیست و گویی مستوفی جمیع ممالک بوده است. از احوال او چیز زیادی به دست ما نرسیده است. با وجود اینکه احتمالا خود او در زمان حیات، آثارش را تدوین کرده بوده ولی این اشعار در دوره بعد از بین رفته است و جز ابیات پراکنده در تذکره ها، فرهنگ ها و تاریخ ها چیزی باقی نمانده است. از ابیات به جا مانده می توان فهمید که از اشعار او برای توضیح معنی لغات استفاده می شده است. دکتر نذیر احمد این دیوان را از نسخه خلاصه دیوان عمید که از کتابخانه شخصی برای کتابخانه علیگر خریداری شده تصحیح کرده که شامل غزلیات، رباعی،‌ ترجیعات و منظومه های کوتاه است. وی در این ابیات 12 سلطان را مدح گفته است.

منابع مشابه بیشتر ...

65b641198b775.jpg

دیوان اشعار &am

ابوالقاسم سالاری (حیران)

دیوان اشعار "سلام" مشتمل بر غزلیات، قصاید، مثنویات، قطعات، رباعیات و دیگر منظومات اثر ابوالقاسم سالاری (حیران) است که در سال 1358 در قم منتشر شده است.

65748a8d1bd2c.jpg

کشمیر

کشمیر منطقه‌ای در شمال غربی شبه‌قاره هند است که تا پیش از استقلال هندوستان در سال ۱۹۴۷ یک دولت سلطنتی تحت‌الحمایه بریتانیا داشت. در جریان جدایی پاکستان از هند هر دو کشور مدعی حکومت بر این منطقه بودند که به وقوع چندین جنگ بین این دو کشور انجامید. ناحیه کشمیر مورد ادعای هند و پاکستان است. هر دو کشور به‌طور جداگانه بخش‌هایی از این منطقه را اداره می‌کنند و این مناطق توسط خط کنترل از هم جدا شده‌اند. این مناطق از زمان استقلال پاکستان، مورد منازعه هند و پاکستان بوده و چند دفعه باعث درگیری بین دو کشور شده‌است هند این مناطق را جزئی از خود می‌داند در صورتی که این مناطق مسلمان نشین است و پاکستان خواستار آزادی یا الحاق به خاک خود شده‌است گاندی رهبر هند نیز در زمان حیاتش خواستار این بود که خود مردم کشمیر خود تصمیم بگیرند به کدام کشور الحاق می‌شوند اما اکنون دولت هند برای منافع بسیار زیاد این مناطق از انتخابات سرباز می‌زند