کتاب حاضر سروده هایی است که از ذوق آقای محمدعلی مهدی آبادی شاعر شوشتر برآمده و در دلها جای گرفته است بویژه که با گویش مردم آن دیار سروده شده است. گویشها سبب تقویت زبان یا بیان مشترک اهل آن زبان است. زبان شیرین فارسی را با حفظ گویشهایی که در اقصی نقاط کشور وجود دارند باید نگهداری و استواری بخشید. در سروده های این شاعر، اصطلاحات محلی و نامها و تعبیراتی به چشم می خورند که اندک اندک از گویش مردم شوشتر بیرون رفته و برای نسل حاضر ناآشنا گشته اند. ایشان با آوردن اصطلاحاتی از بازیها و خوراکیها و تعبیراتی از وسایل و ابزار زندگی و شادیها و غمهای مردم این خطه در سروده های خود، حافظ و نگهدار گویش شوشتری گشته است.

منابع مشابه بیشتر ...

6644cf685d7cb.jpg

مجموعه مقالات مردم‌شناسی ایران - جلد اول

سیدعلی اصغر شریعت زاده

"مردم‌شناسی ایران "اولین شماره از مجموعه حاضر، حاوی سلسله مقالاتی است از "سید علی اصغر شریعت‌زاده "در خصوص فرهنگ عامه، آداب و رسوم و انسان‌شناسی مردم نقاط مختلف ایران که با این عناوین به طبع رسیده است :سنت، نقاره‌خانه آستان قدس رضوی، آداب میزبان در اسلام، پوشاک محلی ایران، آلاچیق ترکمن، مسکن سنتی در سیستان و بلوچستان، ترانه‌های عامیانه میامی، و تعزیه .

6548dc8f62e04.jpg

همزبانی و بی‌زبانی

محمدکاظم کاظمی

محمدکاظم کاظمی مولف کتاب هم زبانی و بی زبانی در مورد موضوع کتاب این گونه می گوید: من در این کتاب با دلایل و شواهد مختلف از متون کهن و آراء دانشمندان امروز، نشان داده‌ام که «فارسی» و «دری» در واقع دو نام است برای یک زبان واحد، و حدود نیم قرن است که گروهی برای جداسازی ملل همزبان و تضعیف زبان فارسی، با این ترفند، زبان ما را دوپاره کرده‌اند. هم‌چنین در آنجا نشان داده‌ام که تا نیم قرن پیش، این زبان حتی در مجامع رسمی و علمی کشور ما نیز «فارسی» خوانده می‌شده است. این سخن شاید امروزه عجیب به نظر آید، ولی در این کتاب با شواهد و مدارک کافی ثابت شده است.