نام "فرهنگ سکوت" که برای کتاب حاضر برگزیده شده الهامی از اصطلاح مشهور نویسنده نامدار برزیلی، پائولو فرره می باشد که عنوان یکی از مقالات این کتاب است. مقاله وقتی منتشر شد که سانسور در همه شئون زندگی به نحوی حکومت می کرد و در مطبوعات حکومت مطلقه داشت. مامور سانسور عنوان مقاله را که فرهنگ سکوت بود به "بحث درباره نوعی فرهنگ" عوض کرده که در مجله نگین زیر همین عنوان چاپ شده است چون تشخیص داده بود که کلمه سکوت وقتی به دنبال فرهنگ آورده شد جلب نظر می کند و اشاره ای می شود به وضع موجود و نمی تواند عنوان مقاله قرار گیرد اما اگر در خلال سطور مقاله قرار گیرد اشکالی ندارد....

منابع مشابه بیشتر ...

66586d7944302.jpg

یادنامه کنگره هزاره نهج البلاغه 1360

جمعی از نویسندگان

بنیاد نهج البلاغه به مناسبت هزارمین سال گردآوری کتاب نفیس و انسان ساز نهج البلاغه کنگره ای ترتیب داد که در آن هزاران نفر از دانشجویان و طلاب و اقشار دیگر به پای درس و سخنرانی گروهی از اندیشمندان اسلامی دعوت شده از داخل و خارج کشور نشستند. هدف از این گردهمایی را در سه بعد مهم زیر می توان خلاصه کرد: ا. تحقق سریع و عمیق انقلاب فرهنگی اسلامی و معرفی متون آن به عنوان پژوهشگران اسلامی و سرمایه گذاری نیروی انسانی متعهد در تدوین رساله های محققانه و ادیبانه با الهام از متون گرانقدر اسلامی بویژه کتاب عظیم نهج البلاغه. 2. جلب توجه توده وسیع مردم نسبت به معارف والای علوی و آشنایی مستمر و پیوسته آنان با یکی از متون ارزنده اسلامی چون مسایل معنوی و فرهنگی اصولا از دید مردم غائب است و بیشتر به دست فراموشی و غفلت سپرده می شود و ... 3. رابطه نزدیک با محققان و عالمان متعهدی که در زمینه شناخت عمیق اسلام و معارف اهل بیت بویژه نهج البلاغه تحقیق و بررسی کرده و آثار علمی بجای گذرانده اند.

6645faf586c41.jpg

مجموعه سخنرانیها و خطابه ها (نشریه شماره 3)

جمعی از نویسندگان

یکی از سازمانهای بین المللی که یونسکو در اجرای برنامه های تربیتی و علمی و فرهنگی خود از همکاری آن استفاده شایان می کند، سازمانی است بنام شورای بین المللی فلسفه و علوم انسانی که در سال 1949 میلادی در پاریس بنیاد شده است. شش سال بعد از آن تاریخ یعنی در سال 1344 شعبه یی از آن شوری بنام انجمن ایرانی فلسفه و علوم انسانی بدستیاری کمیسیون ملی یونسکو در تهران تاسیس یافت و ریاست آن را آقای سیدحسن تقی زاده عهده دار شدند و این سمت را تا اواخر سال 1339 حفظ کردند. این سخنرانیها در مسائل مختلف فلسفه و علوم انسانی توسط کسانی ایراد شده و می شوند که درباره موضوع مربوط دارای مطالعات فراوان هستند و در واقع خلاصه و عصاره آن مطالعات را در مدتی کوتاه به معرض استفاده شنوندگان می گذارند و آنان را از مراجعه به کتب و رسالات متعددی که غالبا به آنها دسترسی هم ندارند بی نیاز می سازند.این مجموعه حاوی سخنرانیها و خطابه هایی است که متن آنها تا مهلت معین به دفتر انجمن واصل گردیده و به ترتیب تاریخی که ایراد شده اند بچاپ رسیده است. متن سخنرانیها و خطابه های دیگری که از این پس برسد به ضمیمه نتایج قابل استفاده ای که از مذاکرات و مباحثات جلسات رسمی انجمن ممکن است گرفته شود در نشریه های بعدی انجمن به چاپ خواهند رسید...

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

60e05b96ca0c2.png

امید در کام نومیدی: تحول طنز و شعرنوگرایی فریدون توللی؛ برگشتی از نوگرایی به سنت‌گرایی

مهدی پرهام

شهریور 1320 از بسیاری جهات موجب دگرگونی در ایران شد. آزادی نسبی که با برافتادن حکومت دیکتاتوری بر فضای کشور حاکم گردید، به برآمدن فعالیت‌ها و احزاب سیاسی انجامید و در کنار آن ادبیات و هنر جانی تازه گرفت. فریدون توللی از چهره‌هایی بود که هم در جبهه سیاست و هم در جبهه شعر و ادب در آن روزگار شاخص شد. او که هم‌رزم حزب توده بود، پس از اوج‌گیری نهضت ملی از آن حزب برید و به جرگه طرفداران دکتر مصدق رهبر نهضت ملی و نیروی سوم خلیل ملکی پیوست و زندگی و شعر خود را یک‌سره در خدمت مبارزات استقلال‌طلبانه و آزادی‌خواهانه ملت ایران نهاد. نویسنده در این کتاب فریدون توللی را معرفی و زندگی‌نامه سیاسی و ادبی او را معرفی می‌کند و نشان می‌دهد توللی چگونه از ارتجاع سرخ برید و به صف ملیون پیوست و چگونه طنز نوگرای ادبیات فارسی معاصر را پایه نهاد.

پژوهش‌ها/پژوهش‌ در شعر و شاعران
کتاب
57ad92a51b470.PNG

سرچشمه‌هاي فکري رمز و تصوير در معارف بهاولد

مهدی پرهام

بهاولد به منظور بيان تجربه‌هاي عرفاني خويش، تصاوير و رمزهاي خاص خود را ابداع کرده است. تخيلات مصور شده او را مي‌توان حاصل حالات و رويدادهاي خلوت و به عنوان دريافتي شهودي از عالمي مثال گونه قلمداد کرد که در روان‌شناسي تجارب عرفاني، از آن به ديدار با خويشتن تعبير مي‌شود. اين جستار در تحليل و ماهيت‌شناسي رمزهاي بهاولد در معارف و در مسير شناخت سرچشمه‌هاي تخييل و خاستگاه هاي جوشش اين تصاوير، نشان مي‌دهد مبناي تصويرها و رمزهاي بهاولد معيت اله با اوست. وي با درک اين معيت، به حال اتحاد مي‌رسد و با ديدگاهي کل نگر، ضمن تعميم اين حال به جهان بيرون، خوشي و لذت ناشي از آن را نيز به همه عناصر هستي نسبت مي‌دهد. او در حقيقت، مزه گرفتن خود در اين تجارب را نموداري از همراهي و يگانگي صانع خاص با مصنوع عام مي‌داند. مستند بهاولد در اين‌ باره نظريه‌اي است مبتني بر کمال که نوعي تکليف فراگير از سوي حق براي اجزاي هستي است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عرفانی
مقاله