کتاب حاضر، یکی از منابع در درس تاثیر قرآن و حدیث در ادب فارسی، برای دوره های کارشناسی زبان و ادبیات فارسی می باشد. این کتاب به صورت 2 جلد در یک مجلد به چاپ رسیده است. بخش اول: مقدمات دوگونه تأثیر کتابی گرانمایه، آیات و احادیث در نظم پارسی، شاهنامه ی فردوسی، مناجات نامه ی خواجه عبد الله انصاری، دیوان ناصرخسرو ... • بخش دوم: مقدمات آیات و احادیث در نثر پارسی، تاریخ ابوالفتوح، ترجمه تفسیر طبری، تاریخ بلعمی، تاریخ بیهقی، کشف المحجوب، قابوسنامه ...

منابع مشابه بیشتر ...

661fc62c65934.jpg

برگ های زرد

هاشم اعتماد سرابی

هاشم اعتماد سرابی نویسنده کتاب، در مورد موضوع کتاب می گوید: این نوشته ها یک قسمت از مقالاتی است که در این چند ساله در روزنامه خراسان چاپ شده است، چیزهایی که پیرامون مسائل مختلف نوشته ام. که البته مثل نماز آن مردک گلستان چیزی نبوده که به کار آید. از سستی و نقص اما چرا باز به شکل کتابی در می آید منکه هنوز از رنج شرم "اسائه ادب" فارغ نیامده ام، واقعه ایست مشکلم... احساسی است و امیدی گنگ و خام و اگر با این همه، کمک کوچکی به درک درست شده باشد خود را ماجور یافته ام.

65dde8640a433.jpg

امیر روشن ضمیر

غلامحسین یوسفی

موضوع کتاب حاضر در مورد زندگی نامه امیر عنصرالمعالی کیکاووس نویسنده کتاب قابوسنامه تالیف غلامحسین یوسفی که توسط انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

579ab326ce1ac.jpg

دستور سودمند

علی مرزبان راد

سابقه تدریس استاد علی مرزبان راد و آشنایی با مشکلات دستوری دانش آموزان و دانشجویان به تهیه کتاب ساده و مختصری درباره قواعد زبان فارسی واداشت. وی در این کتاب رعایت چند نکته را ضروری دانسته: نظم دقیق مندرجات به همراه تمرینات متناسب متعلمان در یادگیری، آوردن ذیل عنوان عربی برخی مباحث مورد نیاز فارسی و آوردن تجزیه و ترکیب برای تثبیت یادگیری دستور. استاد مرزبان این کتاب را در سال 1358 شمسی به زیور طبع آراست و تقسیمات کلمه به اسم، صفت، فعل، قید، حرف و ...، ارکان جمله، حالات اسم، توابع و چند نمونه تجزیه و ترکیب را در آن گنجاند.

دستور زبان/دستور زبان فارسی
کتاب
55f81fd7338d9.PNG

خسرو انوشروان در ادب فارسی

علی مرزبان راد

نگارنده در مقدمه کتاب انوشیروان را از نامورترین پادشاهان و فرمانروایان ایران دانسته و از برخی فعالیت های او با نام شاهکار ماندگار در تاریخ و فرهنگ ایران یاد می کند. مرزبان راد اضافه می کند همچنان که می دانیم از او به عنوان یکی از عادل ترین و باانصاف ترین فرمانروایان ایران نام برده می شود، از این رو می پندارد پادشاهی چنان انوشیروان باید یادکردهای متعددی در متون نظم و نثر فارسی داشته باشد چراکه خدمات بسیاری به این سرزمین کرده است و شاعران و نویسندگان و بزرگان ادبیات و فرهنگ هماره از شخصیت های برجسته نام برده اند و از اینان خاطرات هایی نقل کرده اند. پس بر آن شده تا این ذکر نام ها و یادکردها از انوشیروان در ادبیات فارسی و عربی را از خلال کتب مختلف و گوناگون جمع آوری کند و ذیل مجموعه ای طبقه بندی شده در اختیار محققین قرار دهد. مرزبان راد این پژوهش را به توصیه و تشویق دکتر صادق کیا انجام داده است. این کتاب در سال 1356 توسط انتشارات دانشگاه ملی ایران به چاپ رسیده است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی ادبی
کتاب