در مجموعه حاضر، شرح مختصر زندگانی و آثار 667تن از مشاهیر ایران که در فاصله سال‌های 1358تا 1376بدرود حیات گفته‌اند ذیل شش فصل گرد آمده است . به استثنای فصل اول که شامل زندگی‌نامه حضرت امام‌خمینی(ره) است، هر یک از فصل‌های بعدی به گروهی از مشاهیر اختصاص یافته است .عناوین این گروه‌ها عبارت‌اند از :((گروه دین))، ((گروه ادبیات))، ((گروه علوم نظری))، ((گروه علوم عملی)) و ((گروه هنر)) .زندگی‌نامه‌های هر فصل به ترتیب الفبای نام مشاهیر مرتب شده‌اند .هر زندگی‌نامه با نام، موضوع و زمینه اشتهار، سال و محل تولد، تاریخ و محل درگذشت یا شهادت شخصیت مورد نظر آغاز می‌شود، با شرح کوتاهی از زندگانی و آثار او ادامه می‌یابد، سپس با ذکر ماخذ یا منابع خاتمه می‌پذیرد .این کتاب از یازده نمایه نیز برخوردار است1 : مدخل‌های اصلی، 2 اسامی اشهر و القاب، 3 اسامی مستعار، 4 اشخاص، 5 شهرها و کشورها، 6 عنوان کتاب‌ها، 7 نمایش‌ها، 8 مجله‌ها و روزنامه‌ها، 9 تخلص شعرا، 10 فیلم‌ها، 11 مجموعه‌های تلویزیونی .همچنین در بخش((استدراکات))، زندگی‌نامه مختصر 231شخصیت دیگر آمده است .فهرست منابع و ماخذ، و تصاویری از درگذشتگان نامبرده در صفحات پایانی کتاب به چاپ رسیده است .

منابع مشابه بیشتر ...

663b9e47e0193.jpg

نقد اندیشه میرزا آقاخان کرمانی

ر. پدیدار

جای افسوس است که ما از حیات مرحوم میرزاآقاخان کرمانی و تشبئات و عملیات سیاسی او چیز زیادی در دست نداریم جز آنچه چندین مولف از روی یکدیگر با فرق های جزئی استنساخ کرده و هیچ چیز تازه ای تتبع ننموده اند. بنابراین بهتر آن می دانیم که بجای اینکه در این تذکر سی ساله دوباره به نقل همان عبارات اکتفا کنیم به تشریح و تدقیق نظریات و افکار سیاسی و اجتماعی او داخل شده و بسیاری از مسایل را که در حق او تاریک است روشن نماییم. میرزا آقاخان از حیث سرنوشت نویسندگی خیلی شبیه به خیام است که آثارش بواسطه بغض و نفرت مخالفین متروک و بدون مطالعه آنها با تیر اتهامات به جهل و نادانی منسوب شده است. ولی همانطور که اینک پس از شش هفت قرن خیام میرود جای خود را در ادبیات و فلسفه مشرق و مغرب باز کند میرزاآقاخان هم روز به روز مشهورتذ می شود و یکی بعد از دیگری آثار و تالیفاتش به طبع میرسد و کم کم همان طبقات منوره که با او مخالف بودند مجبورند در اطراف او قلمفرسایی کنند...

663b913f525d9.jpg

نامواره دکتر محمود افشار - جلد پنجم (دربرگیرنده سی و شش مقاله)

محمود افشار

جلد پنجم از نامواره دکتر محمود افشار مقاله ها و گفتارهایی است در زمینه های مربوط به تاریخ ایران، قلمرو زبان فارسی، تحقیقات ادبی، مباحث شعر فارسی، مسائل فنی زبان فارسی، عقاید سیاسی دوره قاجار، اسناد تاریخی، وضع فرهنگی و اجتماعی یزد و یادداشتها و اسنادی است که با زندگانی دکتر محمود افشار متناسب است. مقاله ها به ترتیب تاریخ دریافت آنها به چاپ رسیده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

65ddf5e5bfd33.jpg

برگزیدگان علمی، فرهنگی، هنری در جمهوری اسلامی ایران 1373-1358

مجموعه پیش رو ماحصل یک طرح تحقیقاتی درباره برگزیدگان مسابقه ها جشنواره ها و نمایشگاه های جمهوری اسلامی ایران در زمینه های علمی و فرهنگی و هنری در فاصله زمانی 1358 تا پایان سال 1373 یعنی در طول 16 سال پس از انقلاب اسلامی است. همچنین این طرح به آن دسته از ایرانی هایی که در خارج از مرزهای کشورمان موفق شده اند جایزه ای را از آن خود کنند، پرداخته است و اسامی آنها نیز در این کتاب درج شده است. شایان ذکر است که فقط آن دسته از جشنواره ها و نمایشگاه ها و مسابقه هایی مدنظر بوده اند که در عین سراسری بودن و برخورداری از عنصر تداوم، توانسته اند خود را به عنوان یک رخداد مهم و ملی طی سالهای برگزاری مطرح کنند. این کتاب در سه فصل تنظیم شده است. فصل اول به معرفی جشنواره ها یا مسابقه ها یا نمایشگاه های داخلی می پردازد و اطلاعاتی از چگونگی برگزاری آنها و نیز سیر تحولات آن از آغاز تا پایان سال 1373 به دست می دهد. در فصل دوم برگزیده های جشنواره ها به تفکیک سال تقدیم می شود. نکته مهم در این فصل این است که اتباع خارجی برگزیده جشنواره های خارج از کشور معرفی شده اند. در فصل سوم برگزیده ها به ترتیب الفبایی آمده اند. ضمنا ذیل نام هر یک از آنان، زندگینامه ای کوتاه از وی ارائه شده است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب