کتاب حاضر شامل مقدمه‌ای درباره‌ی جغرافیای تاریخی شهر بلخ و اسامی روستاها و بلوکات این منطقه است؛ که ضمن آن شرح حال و آثار 363 نفر از علما، فقها، مفسران و مورخان، فلاسفه و حکمای این سرزمین نیز به ترتیب حروف الفبا تدوین شده‌است.

منابع مشابه بیشتر ...

663b9e47e0193.jpg

نقد اندیشه میرزا آقاخان کرمانی

ر. پدیدار

جای افسوس است که ما از حیات مرحوم میرزاآقاخان کرمانی و تشبئات و عملیات سیاسی او چیز زیادی در دست نداریم جز آنچه چندین مولف از روی یکدیگر با فرق های جزئی استنساخ کرده و هیچ چیز تازه ای تتبع ننموده اند. بنابراین بهتر آن می دانیم که بجای اینکه در این تذکر سی ساله دوباره به نقل همان عبارات اکتفا کنیم به تشریح و تدقیق نظریات و افکار سیاسی و اجتماعی او داخل شده و بسیاری از مسایل را که در حق او تاریک است روشن نماییم. میرزا آقاخان از حیث سرنوشت نویسندگی خیلی شبیه به خیام است که آثارش بواسطه بغض و نفرت مخالفین متروک و بدون مطالعه آنها با تیر اتهامات به جهل و نادانی منسوب شده است. ولی همانطور که اینک پس از شش هفت قرن خیام میرود جای خود را در ادبیات و فلسفه مشرق و مغرب باز کند میرزاآقاخان هم روز به روز مشهورتذ می شود و یکی بعد از دیگری آثار و تالیفاتش به طبع میرسد و کم کم همان طبقات منوره که با او مخالف بودند مجبورند در اطراف او قلمفرسایی کنند...

663b913f525d9.jpg

نامواره دکتر محمود افشار - جلد پنجم (دربرگیرنده سی و شش مقاله)

محمود افشار

جلد پنجم از نامواره دکتر محمود افشار مقاله ها و گفتارهایی است در زمینه های مربوط به تاریخ ایران، قلمرو زبان فارسی، تحقیقات ادبی، مباحث شعر فارسی، مسائل فنی زبان فارسی، عقاید سیاسی دوره قاجار، اسناد تاریخی، وضع فرهنگی و اجتماعی یزد و یادداشتها و اسنادی است که با زندگانی دکتر محمود افشار متناسب است. مقاله ها به ترتیب تاریخ دریافت آنها به چاپ رسیده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

65c0e43089d64.jpg

تاریخ علمای بلخ - جلد سوم

مهدی رحمانی ولوی‌

(از مجموعۀ 3 جلدی)«بلخ، بعد از ورود اسلام، یکی از مهم‌ترین مراکز علمی و نظامی مسلمانان بود و اسلام از آنجا به ماوراءالنهر و ترکستان راه یافته است. علاوه بر این بلخ پس از اسلام دورة جدیدی را در فرهنگ و تمدن اسلامی آغاز کرد و از مهم‌ترین مراکز دانش و هنر در آسیا به شمار آمد و بزرگان و دانشمندان زیادی را در دامن خود پرورد.» کتاب حاضر، جلد سوم از تاریخ علمای بلخ است، در جلدهای اول و دوم شرح‌حال 661 تن از علمای بلخ بیان شده است و در جلد حاضر، به شرح زندگی بیش از 920 تن از علمای دیگر بلخ پرداخته شده است.

شرح حال
کتاب
65c0e1ba7cfff.jpg

تاریخ علمای بلخ - جلد اول

مهدی رحمانی ولوی‌

اثر حاضر به معرفی علمای بلخ در دورانهای مختلف تاریخی در یک دوره دوجلدی پرداخته است .و این مجموعه به ترتیب الفبای نامها و با ذکر منابع و ماخذ بصورت زیرنویس به طبع رسیده است .در مقدمه جلد اول ( 73صفحه) به شرح مطلبی درباره نامهای بلخ، بنیانگذار بلخ، تاریخ بلخ پیش و پس از اسلام، تاریخ سیاسی بلخ در عصر ایران خراسان و ...نیز پرداخته شده است .

شرح حال
کتاب