کهن ترین علم طبیعی دانش نجوم است. بابلی ها و یونانی ها در توسعه و گسترش آن بیش از فیزیک و شیمی و فناوری کوشیدند. این که اصولا چرا آدمی به مطالعه دانش نجوم می پردازد نیاز به توجیه دارد. این کتاب مخصوص ریاضی دانان و منجمان نیست، بلکه مخاطب آن تمام کسانی است که به تاریخ دانش و فرهنگ در روزگار باستان دلبسته باشند. پس وظیفه خود می دانم تمام مفاهیم نجومی که در متن کتاب آمده است را با روشنی توصیف کنم...

منابع مشابه بیشتر ...

63ee1864945f4.jpg

نجوم به زبان ساده

کامیل فلاماریون

کتاب حاضر اصول علم نجوم را به زبانی بسیار ساده و در عین حال شیوا و شاعرانه بیان می کند و با آن که بشر در زمان ما به پروازهای کیهانی پرداخته و به کره ماه فرود آمده و در آستانه تسخیر سایر کرات است، باز همین که به قلم شیوای نویسنده و دانشمند شهیر فرانسوی کامیل فلاماریون به رشته نگارش درآمده هنوز شیرینی و جاذبه خود را از دست نداده و هم چنان آموزنده و دلنشین است. ترجمه کتاب نیز به پیروی از اصل صورت گرفته و به نحوی است که درخور فهم و استفاده همگان است.

62dc044f561d7.jpg

پژوهشی در زیجهای دوره اسلامی

ادوارد استوارت کندی

کتاب پژوهشی در زیجهای دوره اسلامی یکی از اساسی ترین منابع در نجوم دوره اسلامی است. گذشته از اطلاعاتی که این کتاب به خواننده می دهد، روش آن در بررسی منظم مباحث عمده و خطوط اصلی موضوع پژوهش بسیار آموزنده است. برای کسی که با مقدمات ریاضیات و نجوم آشنا باشد و بخواهد میراث غنی نجوم دوره اسلامی را بشناسد، پژوهش کندی در زیجهای دوره اسلامی کلید حل پیچیدگی های کار است.