56487b5f06305.PNG

گستره و محدوده ی جامعه شناسی هنر و ادبیات

مکان چاپ: تهران ناشر: اتشارات توس تاریخ چاپ: ۱۳۵۵ هجری شمسی نوبت چاپ: اول زبان: فارسی

شیروانلو در پیشگفتار درباره ی این کتاب می نویسد: «کتاب حاضر گزیده ای از نوشتارهایی است که طی دهه ی اخیر به فارسی برگردانده ام... مدت زیادی نیست که هنر، به مفهومی که در جهان امروز ساری ست، پدید آمده و هنر در مقام هنر، پایگاهی مستقل در میان سایر مقوله های اجتماعی یافته است... جامعه شناسی هنر علاوه بر توجه به زیبایی شناسی، پیوند هنر را با پدیده های حوزه های دیگر جامعه نیز مورد مطالعه قرار می دهد و علل تکوین و تحول نمودهای هنری را جستجو می کند... در زمانه ی حاضر شناخت شیوه های تحلیلی و جامعه شناختی هنر نه تنها می تواند به کار پژوهندگان مسایل تاریخی و اجتماعی آید، بلکه می تواند افق های گسترده تری فرا راه تحلیل کنندگان و منتقدان آثار هنری بگشاید... ». اهمیت کتاب حاضر در این است که در زمانه و روزگاری نگاشته و ارائه شده که فقدان و کمبود بحث های مربوط به جامعه شناسی هنر در گستره ی فرهنگی ایران بسیار احساس می شده و این مجلد از این رو زمینه ساز و جریان ساز بوده است. کتاب پیش رو ترجمه و برگردان ده مقاله و نوشتار به همراه متنی در انتهای کتاب به قلم فیروز شیروانلو در نقد و بحث درباب جامعه شناسیِ هنر می باشد. این کتاب با ترجمه و کوشش فیروز شیروانلو توسط انتشارات توس در سال 1355 در تهران منتشر و عرضه شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

663cd89485546.jpg

نه گفتار از نه استاد

جمعی از نویسندگان

کتابی که ترجمه آن اینک از نظر شما میگذرد رساله مختصری است که بیشتر برای تدریس در مدارس نوشته شده است. فلیسین شاله، درین رساله موجز سعی کرده است چنانکه شیوه اوست تمام مسائل مهم متافیزیک را با بیان ساده و دلپذیری مطرح و تقریر کند. بیان او در مورد مباحث فلسفی بیان یک فیلسوف نیست بیان یک معلم است. بیان او در مورد انتقاد، معتدل و در قضاوت، محتاط جلوه می کند. اقوال و آراء را با بیان ساده و موجزی تقریر می نماید و در همه حال سعی دارد تمام مطالبی را که درباره هر کدام از مسائل متافیزیک گفته اند، تا حدامکان جمع و نقل نماید. معذلک بدون سابقه ذهنی درک مطالب او دشوار خواهد بود. خواننده این کتاب وقتی به خوبی می تواند این مسائل مهم و دقیق و مبهم را درک کند که با جمال از تاریخ فلسفه را می توان توصیه کرد. خواننده ایرانی در چنین مواردی می تواند به کتاب نفیس "سیر حکمت در اروپا" مراجعه نماید.

663cc56bf2f36.jpg

نگاهی دیگر (مقالات و نقدها)

نصرالله پورجوادی

مطالبی که در این دفتر جمع آوری شده است مقالات و نقدهایی است که در طی دوازده سال گذشته به مرور نوشته و در مجله های مختلف، به خصوص در نشر دانش چاپ شده است. سه مقاله و نقد قبل از انقلاب و مابقی بعد از انقلاب نوشته شده است، بعضی مقاله است، بعضی مطالبی است که به مناسبتهایی به عنوان سرمقاله نوشته و در نشر دانش چاپ شده است بعضی دیگر نقدهایی است که بر کتابهای فارسی و انگلیسی نوشته شده است. همه مقالات و نقدها تالیفی است به استثنای یک مقاله که از انگلیسی ترجمه شده است و آن مقاله "نزاع دیوانگان با خدا" نوشته هلموت ریتر است. (تاریخ و محل اولین چاپ مقالات و نقدها در انتهای هر مقاله ذکر شده است)