56b868fd7094c.PNG

الحیاة الاجتماعیة الایرانیة فی العصر التیموری من خلال المخطوطات المصورة

ناشر: السنة الجامعیة تاریخ چاپ: ۲۰۰۶ میلادی زبان: عربی

یعالج موضوع البحث، موضوعات التصویر الفارسی کما وردت فی شکل تصاویر علی المخطوط فی العصر التیموری الذی یبدأ من (771ـ912 هـ/1369 ـ 1506 م) فی ایران، نسبة الی تیمور لنک، مؤسس دولة التیموریة الذی أخضع سائر ایران و کون من البلاد التی فتحها امبراطوریة واسعة عاصمتها سمرقند و لقد هیأت الظروف و مهدت الطریق لازدهار فن تزویق المخطوطات، حیث ظهرت مراکز فنیه بالامپراطوریة، کهراة و شیراز اللتان أصیحت لهما السیادة فی هذا الفن علی سائر المدن الایرانیة الاخری والتی تشهد علی بلوغ فن تزیق المخطوطات ذروته خلال العصر التیموری.

منابع مشابه بیشتر ...

62f8e00e3e328.png

سیاست پولی ـ مالی تیمور و خاندان او و سکه‌های آنها

عرفان توختییف

سکه‌ها در مطالعه چگونگی اوضاع اقتصادی نظام اجتماعی و سیاست پولی ـ مالی، منابع کتبی تاریخی مهم می‌باشند. در عین حال آنها سند حقیقی که در تعیین نمودن روابط اقتصادی ـ تجارتی گذشته در تاریخ، وقایع تاریخی، سالنامه‌های تاریخ خاندان‌ها و نام‌های ثبت‌نشده حکمرانان در منابع کتبی و سال‌های آنها، اطلاعات تاریخی پرارزش را می‌دهند، به شمار می‌روند. این کتاب بر اساس کلکسیون‌های موجود در شعبه سکه‌شناسی موزه دولتی تاریخ ازبکستان و همچنین بر اساس پول‌های نقره‌ای و مسی امیرتیمور و بازماندگان وی در داخل دو دفینه کشف‌شده که مربوط به اواخر قرن چهاردهم و اوایل قرن پانزدهم بود، تهیه شده است.

627914cf86cbe.png

میراث تیمور

احمد حسن دانی

این کتاب برداشت و تحلیل تازه‌ای درباره شخصیت یکی از بزرگ‌ترین فرمانروایان حادثه‌ساز تاریخ حوزه تمدن ایرانی است که توسط دانشمندی از همین خطی که بیش از نیم قرن در تاریخ آسیای میانه به‌ویژه تاریخ تیموریان تحقیق کرده است، نوشته شده است. نکته مهم درباره این کتاب نظر مؤلف درباره فرهنگ و تمدن ایرانی است. وی معتقد است تاریخ کشورهای آسیای میانه و به طور کلی کشورهای حوزه تمدنی ایرانی، بدون بررسی تاریخ ایران امکان‌پذیر نیست و به همین دلیل اصرار دارد در هر تجزیه و تحلیل و در هر شرایطی که تاریخ و فرهنگ و تمدن این کشورها تعریف و تحلیل و تدوین می‌شود، جایگاه ایران برجسته و محفوظ بماند.