منابع مشابه بیشتر ...

6537e1075c835.jpg

تحلیل آثار نظامی گنجوی: نگاهی به آثار نظامی با ملاحظات تطبیقی درباره ماخذ اسلامی و باستانی‌ اسکندرنامه

کامل احمدنژاد

نظامي و آثار او در ميان كساني كه با ادب فارسي سر و كار دارند بسيار مشهور است، اما كارهايي كه درباره شناخت اثار و افكار او انجام گرفته است، با اين شهرت متناسب نيست و با همه كوششهايي كه شده، هنوز در اين زمينه كار ناكرده بسيار است. سبك شعر نظامي و معاصران او را بنيامين دو سبك خراساني و عراقي دانسته اند. اگر تقسيم سبك شعر فارسي را به سه سبك يا مكتب(خراساني، عراقي، هندي) بپذيريم، مي توان گفت كه مشخصات مكتب عراق در شعر او بارزتر است...بعضی از عناوین کتاب عبارتند از: عصر نظامي، آشنائي با نظامي، هفت پيكر، شرفنامه، نسب اسكندر، روايت ايراني، نظر نظامي، و...

649aed1e12d9e.jpg

کوروش و ذوالقرنین از دیدگاه تاریخ و آیین

سید موسی میرمدرس

در کتاب حاضر کوشش به عمل آمده تا بسیاری از ناگفته ها، گفته آید و برخی از اسرار هویدا گردد و بر اساس معتبرترین مآخذ تاریخی موجود، هویت کوروش اقدامهای وی و انگیزه ها و رهاورد پیکارهای او بدرستی نه تنها حکایت که تحلیل و تبیین شود. و در این راستا به دستاویزهای کهن و نوین، در نوشته های قدما و متاخرین از مورخان و اهداف طرح آنها، اشاره رفته است و به ناچار در حدّ اشباع پیرامون دوالقرنین؛ اسکندر مقدونی، اذواء یمن، دارا پوردارا و دیگر کاندیداهای این عنوان گفت و گو شده و نیز نمایانده شده است که در این گیر و دار چه کسانی راه درست پیموده اند، ابوالکلام آزاد، علامه طباطبایی، سعید نفیسی، باستانی پاریزی یا محط طباطبایی، حسن پیرنیا و دیگران از معاصرین یا ارباب نظر از عالمان دورانهای پیشین قوم، چون قتاده، معاذ بن جبل، فخر رازی، ابن اثیر، ابن کثیر، ابن خلدون، ابوریحان بیرونی و ... همچنین در این باره غفلتهای شگفت انگیز پاره ای از ارباب تفسیر و تاریخ گوشزد شده و با بهره جستن از منابع گران سخن آخر در این باب عرضه گشته است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5b6bdbfb49594.png

ادبیات افغانستان در ادوار قدیمه (برگرفته از جلد سوم آریانا)

این کتاب با عنوان «تاریخ ادبیات افغانستان در ادوار قدیمی» برگرفته از جلد سوم دایرةالمعارف آریانا است که بدون دخل و تصرف در متن و شیوه نگارش، با رفع پاره‌ای از اغلاط چاپی، نگارشی و اشتباهات مشهود منتشر شده است. منابع اصلی این دایرةالمعارف، لغتنامه دهخدا و ترجمه عربی دایرةالمعارف اسلام بوده است. مباحث تاریخ ادبیات افغانستان در این کتاب ذیل نه قسمت که به حصه‌ها تقسیم و شامل عناوین جداگانه می‌باشد، آورده شده است.

تاریخ ادبیات/تاریخ ادبیات فارسی
کتاب
58eb2504e9e44.PNG

شرح آثار و احوال شرف‌الدین علی یزدی

محمدکاظم کهدویی

شرف الدین علی بن شمس الدین علی یزدی، معروف به «مخدوم» و متخلص به «شرف»، از جمله شاعران و نویسندگان و مورخان و علمای مشهور نیمه دوم قرن هشتم و نیمه اول قرن نهم هجری قمری بوده است. روزگار جوانی او به کسب علوم سپری شده است و اطلاعات وسیع علمی و ادبی او را ـ چه از نظر گستردگی اطلاعات و چه از نظر تنوع تألیفات ـ می‌توان در آثارش به روشنی دید. محمد مستوفی، در کتاب تاریخ یزد (جامع مفیدی) ضمن بیان شرحمفصلی از زندگی وی، او را اشرف فضلا و الطف علمای دوران خود می‌داند که همواره در عراق و فارس، نزد سلاطین، معزز و محترم بوده و مدتی ندیم شاهرخ میرزای تیموری بوده که از طرف وی، به لقب «مخدومی» ملقب گردیده است.

شرح حال/تک نگاری
مقاله