سلمان قنبر هراتی، شاعر متعهد و انقلابی در سال 1338 ش در یکی از روستاهای تنکابن دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش خواند و در دانشسرای تهران، در رشته هنر، کاردانی گرفت و به تدریس در مدارس روستاها مشغول شد. او در شعر «آذرپاد» تخلص می کرد. در اشعار او می توان تاثیر اشعار سهراب و فروغ فرخزاد را دید. با قیصر امین پور و سید حسن حسینی دوستی نزدیکی داشت. از وی سه دفتر شعر به یادگار مانده است. وی در آذر 1365 با جهان بدرود گفت. این کتاب یادنوشته های نزدیکان و دوستان این شاعر فقید است که در هفتمین سال درگذشت وی جمع آوری شده است. در این یادنامه، علاوه بر اشعار شاعران، گزیده ای مختصر از دفتر از آسمان سبز، دری به خانه خورشید، رباعیات و دوبیتی های سلمان هراتی، یک نامه از او و شعر چاپ نشده مسافر وی نیز آمده است. کتاب حاضر به همت سیدضیاء الدین شفیعی در حوزه و اندیشه هنر اسلامی سازمان تبلیغات سال 1373 به طبع رسید.

منابع مشابه بیشتر ...

662512c37fde9.jpg

عرفان ایران - جلد 19

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 19 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات هیجده شماره عرفان ایران، برده داری در اسلام از حاج نورعلی تابنده، حرم شاه ولی چگونه اداره می شده است از محمدابراهیم باستانی پاریزی؛ ارتباط تشیع، تصوف و ایران نزد هانری کربن از شهرام پازوکی؛ بررسی مواردی از آداب صوفیه از نظر فقهی از علی آقانوری؛ معرفی و دیدگاه و آثار کربن در زمینه کیمیای دوره اسلامی از رضا کوهکن؛ هنر سجاده: محتوا و رمز از اما کلارک ترجمه سیدمصطفی شهرآیینی؛ فلسفه عرفانی در اسلام از سیدحسین نصر و ترجمه داوود آتشگاهی.

66250d3249455.jpg

عرفان ایران - جلد 18

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 18 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، یادی دیگر از حضرت سیدنورالدین شاه نعمت الله ولی از حاج نورعلی تابنده؛ شعر عارفانه محض و شعر رندانه و عاشقانه در شاه نعمت الله ولی از نصرالله پورجوادی؛ شاه نعمت الله ولی در سرزمین های پایین دست از محمدابراهیم باستانی پاریزی؛ این دهان بستی دهانی باز شد از محمدرضا ریخته گران؛ قدریه مسیحی از سیدمصطفی آزمایش؛ برداشت های سنت گرا، تجددگرا و بنیادگرا از اسلام معاصر از سیدحسین نصر ترجمه مصطفی شهرآیینی و در قسمت یادنامه، به یاد استاد هادی حائری، عرفان ایران؛ فرزند عرفان و فرزند زاده عشق از منوچهر صدوقی (سها)؛ چهل حدیث منظوم از هادی حائری؛ در قسمت معرفی کتاب دو کتاب معرفی شده است. کتاب ذوالفقار از حاج نورعلی تابنده تالیف حاج ملاعلی نورعلیشاه گنابادی؛ و قلب فلسفه اسلامی از دکتر محمد لگن هاوزن تالیف ویلیام چیتیک و ترجمه مصطفی شهرآیینی.