سرشت کمال جوی انسان،‌ او را به سوی کمال رهنمون می کند که قدرت بیان و تکلم، یکی از راه های رسیدن به آن است و لازمه این قدرت، دانستن و به کارگیری فنون بلاغت و فصاحت در کلام است. محیطعلی قنبری در این کتاب برای دست یابی فارسی زبانان به این فن، منتخبی از فنون فصاحت و بلاغت و دیگر صنایع ادبی را به زبان ساده و به اختصار گنجانده است. کتاب حاضر، شامل دو جلد گوهرنامه است که در جلد اول آن فنون معانی، بیان، بدیع، قافیه و پاره ای اطلاعات در ادبیات اروپایی آمده و در جلد دوم نیز علم عروض به شیوه علمی و جدید و مطالبی درباره شعر نیمایی بیان شده است. لازم به ذکر است که مطالب این کتاب در کلاس های آموزش فنون شعر در زنجان تدریس می شده است. این کتاب در سال 1368 شمسی با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان به زیور طبع آراسته شد.

منابع مشابه بیشتر ...

6586e4a482919.jpg

در برابر....؟

جمعی از نویسندگان

سلیم نیساری در مقدمه کتاب در مورد دلیل گردآوری این مطالب می گوید: وقتی که چاپ کتاب "درس انشای فارسی" را آغاز می کردم به فکرم رسید که دفتری از بهترین نوشته های دانش آموزان کشور نیز تهیه و منتشر کنم. برای اینکه مقایسه ای بین نوشته ها به عمل آید و در ضمن تنوعی هم بین آنها موجود باشد و ذوق و سلیقه و طرز فکر هر دانش آموز نیز معلوم گردد عنوان "در برابر...؟" انتخاب گردید و به اطلاع دبیران محترم انشاء رسید تا نوشتن این موضوع را به دانش آموزان خود تکلیف بدهند و بهتریم نوشته ها را برای چاپ ارسال فرمایند.

65687172acb17.jpg

کلمات شیوا-سخنان زیبا

سیدتقی تقوی

زبان فارسی وقتی صحیح است که قوانین صرفی و نحوی و قواعد املائی و انشائی آن درست باشد. زبان کلیه ملل متمدن دارای قواعد و قوانینی است که درباره آن کتابها و رساله های فراوان نوشته اند و هرکس بخواهد به صحت و درستی در هر زبان گفتگو کند و چیز بنویسد ناچار است قوانین و قواعد آنرا بداند و رعایت کند...