57326357ddb08.jpg

مجموعه مقالات و قطعات اشعار بمناسبت درگذشت پروین اعتصامی

مکان چاپ: تهران ناشر: ابوالفتح اعتصامی تاریخ چاپ: ۱۳۵۵ هجری شمسی نوبت چاپ: اول زبان: فارسی

پروین اعتصامی در سال 1285 در تبریز متولد شد. در کودکی همراه با پدر خویش ( یوسف اعتصامی) به تهران آمد و ادبیات فارسی و عربی را نزد وی آموخت. از کودکی شعر می سرود و اطرافیان را با قریحه و استعداد خویش متحیر می نمود. پس از اتمام تحصیل در مدرسه آمریکایی، مدتی در همان جا به تدریس پرداخت. بعد از سر گذراندن یک ازدواج ناموفق، دیوان اشعار وی در سال 1314 انتشار یافت. در سال 1320 و پس از یک دوره کوتاه مدت بیماری پروین اعتصامی چشم از جهان فرو بست و در مقبره خانوادگی اعتصامی در جوار مزار پدر خویش و در صحن جدید آستانه مقدسه حضرت معصومه به خاک سپرده شد. کتاب حاضر در چهار قسمت با عناوین : مقالات راجع به دیوان، مقالات و قطعات راجع به درگذشت ، قطعات اشعار و اظهارنظرهایی در خصوص دیوان پروین اعتصامی تدوین شده است. در قسمت اول یادداشتهای ناتمامی از مرحوم یوسف اعتصامی در خصوص دیوان پروین، نامه علامه قزوینی در رابطه با دیوان مزبور، خطابه زن و تاریخ از پروین و قطعه ای بمناسبت انتشار دیوان اشعار توسط یکی از شاگردان وی گردآوری شده است. ابیات منتخب از بعضی از قطعات مراسم چهلمین روز درگذشت او که توسط "انجمن دانشوران" برگزار گردید و همچنین قطعه ای از آقای سروش در قسمت دوم و اشعار منتخب قطعات سالگرد آن مرحوم که به همت همان انجمن برگزار گردید، در قسمت سوم این مجموعه درج گشته است.

منابع مشابه بیشتر ...

580e65c4282c0.jpg

مجموعه مقالات کنگره بزرگداشت پروین اعتصامی - جلد دوم

پروین اعتصامی (1285-1320) در خانواده ای سرشناس و آشتیانی الاصل در شهر تبریز به دنیا آمد. ادبیات فارسی و عربی را از پدر آموخت و با عنایت پدربزرگ خود میرزا ابراهیم آشتیانی که پذیرای علما، دانشمندان و شعرا بود به عرصه شاعری پای گذاشت به گونه ای که از همان اوان جوانی، اشعار پروین شهره خاص و عام گردید. این شاعر نامدار توانست با سحر کلام و سادگی و بی پیرایگی بیان و پرهیز از خودستایی مرسوم شاعران، قریحه سرشار خویش را صرف آموزه های اخلاقی، حکمی و عرفانی نماید. کنگره بزرگداشت یکصدمین سال پروین اعتصامی که در سال 1385 و توسط دانشگاه اراک و استانداری مرکزی برگزار شد تحلیل اصالتهای محتوایی این اشعار ( در شاخه های دین، سیاست، اجتماع و ... ) و همچنین نقد نوعی، نقد زبانی، عناصر قصه در حکایات پروین، نقد و موسیقی، نقد و زیبایی شناسی و ... را در جنبه های ساختاری این آثار مورد توجه قرار داده است. کتاب حاضر که جلددوم از این مجموعه مقالات است، حاوی 35 مقاله با عناوینی چون ویژگیهای شعری پروین، سبک شناسی شعرهای پروین اعتصامی، پروین و رمانتیسم، دنیاستیطی ناصرخسرو و دنیاگریزی پروین و ... است که به کوشش محسن ذوالفقاری گردآوری شده و بر اساس نام خانوادگی نویسندگان مقاله مرتب شده است.

580e65a520f59.jpg

مجموعه مقالات کنگره بزرگداشت پروین اعتصامی - جلد اول

پروین اعتصامی (1285-1320) در خانواده ای سرشناس و آشتیانی الاصل در شهر تبریز به دنیا آمد. ادبیات فارسی و عربی را از پدر آموخت و با عنایت پدربزرگ خود میرزا ابراهیم آشتیانی که پذیرای علما، دانشمندان و شعرا بود به عرصه شاعری پای گذاشت به گونه ای که از همان اوان جوانی، اشعار پروین شهره خاص و عام گردید. این شاعر نامدار توانست با سحر کلام و سادگی و بی پیرایگی بیان و پرهیز از خودستایی مرسوم شاعران، قریحه سرشار خویش را صرف آموزه های اخلاقی، حکمی و عرفانی نماید. کنگره بزرگداشت یکصدمین سال پروین اعتصامی که در سال 1385 و توسط دانشگاه اراک و استانداری مرکزی برگزار شد تحلیل اصالتهای محتوایی این اشعار ( در شاخه های دین، سیاست، اجتماع و ... ) و همچنین نقد نوعی، نقد زبانی، عناصر قصه در حکایات پروین، نقد و موسیقی، نقد و زیبایی شناسی و ... را در جنبه های ساختاری این آثار مورد توجه قرار داده است. کتاب حاضر که جلد اول از این مجموعه مقالات است، حاوی 42 مقاله با عناوینی چون زن در اشعار پروین اعتصامی، پروین اعتصامی در گذرگاه سنت و مدرنیته، عصر سیاسی اجتماع پروین، هنر اقتباس در شعر پروین اعتصامی و ... است که به کوشش محسن ذوالفقاری گردآوری شده و بر اساس نام خانوادگی نویسندگان مقاله مرتب شده است.