کتابشناسی حاضر، حاوی فهرست کتب منتشره ایران در زمستان 1353 شمسی است که شامل کتابهایی است که در فهرستهای پیش از قلم افتاده است. کتابها موضوعی و بر اساس روش دیویی دسته بندی شده اند و شامل موضوعات ‌کلیات ،‌ فلسفه،‌ دین، علوم اجتماعی،‌ زبان،‌ علوم محض،‌ علوم عملی،‌ مهندسی، هنرها،‌ ادبیات، تاریخ و جغرافیا و کتابهای کودکان و نوجوانان است. شیوه فهرست نگاری این کتابها و انتخاب سرشناسه های موضوعات بر اساس روش استاندار انجام شده است. نام کسان، کتب،‌ ناشران،‌ جاها و موضوعات نیز به صورت الفبایی تنظیم و در پایان کتاب فهرست شده است. این کتابشناسی به همت خسرو کریمی و با همکاری پروین استخری انجام شد که شماره های قبلی این کتابشناسی در تابستان و پاییز 1353 به طبع رسیده بود.

منابع مشابه بیشتر ...

66420cee1b007.jpg

کشته خویش (مجموعه پنجاه مقاله)

احمد اقتداری

احمد اقتداری در اوائل 1304 در لار متولد شد. تحصیلاتش را در دانشکده حقوق دانشگاه تهران به پایان برد و در جوانی مدتی رئیس فرهنگ لارستان و مدتی شهردار لار بود. رکن‌زاده آدمیت زندگینامه مختصر او را در جلد پنجم دانشمندان و سخن‌سرایان فارس درج کرده است. اقتداری سپس به تحقیق روی آورد و در این حوزه نامدار شد. احمد اقتداری پسر مرتضی قلی خان اقتداری گراشی و نوه حسنعلی خان گراشی است. حسنعلی خان در وقایع مشروطیت نایب‌الحکومه لارستان و هوادار قوام‌الملک شیرازی (حاکم فارس) و «مستبدین» بود. آقا سید عبدالحسین لاری، که مشروطه‌خواه بود، علیه او قیام کرد و حسنعلی خان و هفتاد نفر از همراهانش را، که گراشی و اوزی و بیرمی بودند، کشت. این ماجرا منشاء اختلافی است که تا سالها میان لاری‌ها از یک سو و گراشی‌ها و اوزی‌ها و بیرمی‌ها از سوی دیگر دوام آورد. استاد اقتداری آثار بسیاری در حوزه تاریخ جنوب به چاپ رسانده که می‌توان به «فرهنگ لارستانی»، «لارستان کهن»، «خلیج فارس»، «کشته خویش»، «از دریای پارس تا دریای چین»، «کاروان عمر»، «خاطرات سدیدالسلطنه»، «یک‌صد و پنجاه مقاله در زمینه‌های ایرانشناسی و خلیج فارس» و ترجمه «الفوائد ابن ماجد» اشاره کرد. «زبان‌های محلی و فولکلور خلیج فارس»، «سرگذشت تاریخی چهار جزیره در خلیج فارس»، «تاریخ و جغرافیای خلیج فارس»، «خلیج فارس و آشنایی با امارات آن»، «محاکمه خلیج فارس‌نویسان» و «خلیج فارس و نام آن» نیز برخی از مقالات این پژوهشگر به‌شمار می‌آیند. ...شوش یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان است. حفاریهای باستان شناسی نشان می دهد که این منطقه در 9000 سال پیش از میلاد محل سکونت کشاورزان بوده .آنها از زندگی خود آثاری بر جای گذاشته اند که اکنون به صورت تپه های گوناگون باستانی کشف شده است .در 5000 سال پیش از میلاددر این مکان مردم در قلعه زندگی می کردند و از4000سال پیش زندگی در شوش به صورت شهری در آمده است. این منطقه که بین رودهای کرخه و دز قرار دارد پایتخت سیاسی ایلامیها بوده است. قلعه ایلامیها روی تپه ای در مرکز شهر شوش واقع بوده که فرانسویها روی آن قلعه جدیدی احداث نموده اند . در کنار آن تپه شاهی قرار دارد که احتمالا به صورت زیگورات بوده. است و درنزدیکی آن تپه صنعتگران قرار دارد. آشوربانیپال بین سالهای 465-460 قبل از میلاد شهر شوش را فتح کرد و آنرا مانند دیگر فتوحات آشوریها با خاک یکسان کرد. داریوش اول هخامنشی آنجا را بازسازی نمود و کاخ آپادانای خود را در تپه شاهی برپا نمود. خشایارشا نیز در شوش زندگی می کرده است.در زمان اردشیر اول متاسفانه در اثر آتش سوزی بزرگی اکثر بناهای شوش از بین رفتند .بقایای این آثار باستانی در قرن بیستم از زیر خاک بیرون آمدند. قسمت عمده ای از آنها در اثر تسطیح دشت خوزستان برای اهداف کشاورزی از بین رفته است و جنگ تحمیلی نیز خسارات زیادی به آثارباستانی وارد کرده است . حفاریهای غیر مجاز ساکنین دشت و حمله باستان شناسان غربی ، باعث شده است قسمت عمده ای از این آثار از بین برود یا به موزه هایی همچون لوور برسد...

65f1b426179b2.jpg

کتابنامه آثار زنان ایران

کتابنامه آثار زنان ایران شامل دو قسمت مولفین زن و مترجمین زن است که در سال 1349 منتشر شده است. در این سال کتابخانه اختصاصی تحقیق درباره زن تشکیل شد. هدف از این اقدام تاسیس مرکزیست برای جمع آوری تحقیقات مربوط به زن و آثار زنان مولف و مترجم ایرانی و تشویق دیگر بانوان دانشمند کشور تا ضمن اجرای وظایف خانوادگی و اجتماعی اندوخته معنوی و فکری خود را نیز بکار گیرند و برای کمک به پیشرفت فرهنگ جامعه اثری از خود به یادگار گذارند.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

6376239107be6.jpg

کتابشناسی ملی ایران 2534

کتابشناسی حاضر حاوی فهرست کتب منتشره ایران در زمستان 2534 می باشد که تعداد کتابهای از قلم افتاده فهرستهای پیش را نیز شامل می شود. کتابها، موضوعی و بر اساس طبقه بندی دهدهی دیویی تنظیم شده است. شیوه فهرست نگاری کتابها و انتخاب سرشناسه ها بر اساس قواعد و قوانین جهانی است که به سبب هماهنگی، با بسیاری از کتابشناسی های جهانی و ایرانی مقابله گردیده و به گونه ای است که میتوان در کتابخانه از آنها به عنوان برگه مادر استفاده کرد، به علاوه عنوانهای اصلی و نام و مشخصات نویسندگان بسیاری از کتابهای ترجمه شده، به لاتین از کتابشناسی های جهانی استخراج و همراه با سایر مشخصات کتاب درج شده است. فهرست نام کسان، کتابها، ناشران، با نظم الفبایی تنظیم شده است، شماره ثبت کتابها در کتابخانه ملی و فرهنگ و هنر شهرستانها در زیر مشخصات هریک از کتابها قید و کتابهایی که فاقد شماره ثبت است وسیله سازمانها، اداره ها و دانشگاههای دولتی و یا ناشران وابسته به دولت منتشر گردیده است.

کلیات/کتاب شناسی
کتاب
6374f1562619f.jpg

کتابشناسی ملی ایران 1353

کتابشناسی حاضر، حاوی فهرست کتب منتشره ایران در پاییز 1353 می باشد که تعدادی کتابهای از قلم افتاده فهرستهای پیش را نیز شامل می شود. کتابها موضوعی و بر اساس طبقه بندی دهدهی دیویی می باشد. تنظیم و بخشهای دین اسلام، زبان و ادبیات فارسی، تاریخ و جغرافیای ایران از تقسیم بندیهایی که مرکز خدمات کتابداری برای موضوعهای مذکور قائل شده اقتباس گردیده است. شیوه فهرست نگاری کتابها و انتخاب سرشناسه ها "معرفین اصلی" بر اساس کتاب Anglo American Rules بوده که به جهت هماهنگی با صورت کتابهای فهرست شده در مرکز خدمات کتابداری نیز مقابله و به علاوه عنوانهای اصلی و نام نویسندگان بسیاری از کتابهای ترجمه شده عینا به لاتین از کتابBooks In Print 1973 استخراج و همراه مشخصات کتاب درج گردیده است...

کلیات/کتاب شناسی
کتاب