میرزا حسن‌خان صنعی ارشد اولاد محمدرشید خان دزفولی تفنگدارباشی متولد در سال 1239 شمسی در تهران و متوفی در سال 1286 شمسی در تهران است که پس از طی مرحله کودکی، خواندن و نوشتن را در محضر آقاسید محمود ملقب به صدرالمعالی که به خوشنویسی معروف بود فرا گرفته و بعد برای تکمیل معلومات عربی و دینی خود در مدرسه حاج‌آقا محمد نزد آن مرحوم به تحصیل مشغول شد. پس از طی دوران تحصیل در به پیشنهاد پدرش در سلک منشیان و دبیران درباری درآمده و پس از چندی از اوضاع زمان و دستگاه دیوان در سنندج مکدرو منزجر گردیده و بدون اجازه عازم تهران می‌شود و پس از چندی به عزم زیارت عتبات رهسپار کوی دوست می‌گردد و در آن مکان به حضور حضرت حاج میرزاعلی آقای قطب که از اقطاب شاه نعمت‌الله ولی بوده است و پس از تشرف و دست‌بوسی و فراگرفتن مراحل وارستگی و تسلط نفس به تهران بازگشت و تا پایان عمر از دنیا و مایتعلق بها وارسته و در کنج انزوا به تزکیه نفس مشغول بود و تا آخر عمر از تهران خارج نشد. در این کتاب دیوان اشعار ایشان همراه با بیوگرافی شاه نعمت‌الله ولی و تاریخچه تصوف از ایشان آورده شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

65b641198b775.jpg

دیوان اشعار &am

ابوالقاسم سالاری (حیران)

دیوان اشعار "سلام" مشتمل بر غزلیات، قصاید، مثنویات، قطعات، رباعیات و دیگر منظومات اثر ابوالقاسم سالاری (حیران) است که در سال 1358 در قم منتشر شده است.

658982692aa2c.jpg

سرایندگان شعر پارسی در قفقاز

عزیز دولت آبادی

این کتاب دارای چهار فصل و مجموعا دربرگیرنده زندگی و آثار ۲۲۷ نفر از پارسی سرایان قفقاز است. هر فصل به شاعران یک منطقه قفقاز (آران، ارمنستان، داغستان، گرجستان) اختصاص یافته است. نخستین شاعری که زندگی و احوالش در این مجموعه معرفی شده، «ابوالعلای گنجه ای» متوفی به سال ۵۵۴ ه.ق و آخرین آنها، «ناظم ایروانی» متولد سال ۱۳۴۲ ه. ق است. در پایان کتاب نیز فهرست ماخذ و منابع به ترتیب الفبایی تخلص یا نام مولفان آمده است.