مجموعه حاضر مشتمل بر پنج فصل می باشد. در فصل نخست به: معنا، تعریف و گونه های اسطوره؛ ارتباط اسطوره با زمان، مکان، آغاز و انجام هستی؛ تفاوت و تقابل و تعامل اسطوره با افسانه، حماسه، رویا، نماد، رمز، اسطوره های دنیای مدرن و چگونگی اسطوره در نظام نشانه شناسی پرداخته شده است. در فصل دوم به صورت بسیار کوتاه به اسطوره در ادبیات و هنرهای تجسمی با ارائه چند نمونه از مصداق های آن اشاره شده است. در فصل سوم به اسطوره پژوهی، اسطوره نگاری و ...؛ در فصل چهارم به نقد اسطوره، اسطوره شناسی علمی و ... و در فصل آخر به بررسی و تحلیل «گذر سیاوش از آتش» پرداخته می شود. این کتاب به قلم سیدرسول معرک نژاد توسط انتشارات میردشتی در تهران به چاپ رسیده است.

منابع مشابه بیشتر ...

663b9e47e0193.jpg

نقد اندیشه میرزا آقاخان کرمانی

ر. پدیدار

جای افسوس است که ما از حیات مرحوم میرزاآقاخان کرمانی و تشبئات و عملیات سیاسی او چیز زیادی در دست نداریم جز آنچه چندین مولف از روی یکدیگر با فرق های جزئی استنساخ کرده و هیچ چیز تازه ای تتبع ننموده اند. بنابراین بهتر آن می دانیم که بجای اینکه در این تذکر سی ساله دوباره به نقل همان عبارات اکتفا کنیم به تشریح و تدقیق نظریات و افکار سیاسی و اجتماعی او داخل شده و بسیاری از مسایل را که در حق او تاریک است روشن نماییم. میرزا آقاخان از حیث سرنوشت نویسندگی خیلی شبیه به خیام است که آثارش بواسطه بغض و نفرت مخالفین متروک و بدون مطالعه آنها با تیر اتهامات به جهل و نادانی منسوب شده است. ولی همانطور که اینک پس از شش هفت قرن خیام میرود جای خود را در ادبیات و فلسفه مشرق و مغرب باز کند میرزاآقاخان هم روز به روز مشهورتذ می شود و یکی بعد از دیگری آثار و تالیفاتش به طبع میرسد و کم کم همان طبقات منوره که با او مخالف بودند مجبورند در اطراف او قلمفرسایی کنند...

65918792e6cd5.jpg

مغناطیس عشق (بحثی در باب سبک هندی و بررسی و مقایسه اشعار نظیری نیشابوری و عرفی شیرازی)

سیدخلیل الله قافله باشی

مولف در این کتاب اشعار نظیری و عرفی را با هم مقایسه کرده است و برای نشان دادن این که دو شاعر هم زمان و هم سبک در حالی که شباهتهای فراوانی با هم دارند چقدر می توانند با یکدیگر تفاوت داشته باشند و این مقایسه که بین دو شاعر سبک هندی به وجود می آید، جذاب و شیرین به نظر می رسد. نویسنده در ضمن مقایسه، به بررسی و نقد شعر هر دو شاعر هم پرداخته است .