در این گفتار نگارنده بر آن است که اظهارکند چگونه شاعران برجسته ایران در طیف جاذبه موسیقی روح پرور و مضامین دل فریب شعر خاقانی مجذوب شده‌اند و این نکته را خاطرنشان کندکه اگر خاقانی در ادب فارسی ظهور نمی‌کرد به هیچ وجه شاعرانی چون مولوی، سعدی و حافظ در حوزهء صنعتگری شاعرانه و ابداع مضامین مبتکرانه بدین عظمت حضور نمی‌توانستند یافت.

منابع مشابه بیشتر ...

64fc8b808fbcf.jpg

فرهنگ تاریخی سنجش ها و ارزش ها - جلد ۲ - نقود و مسکوکات

ابوالحسن دیانت

کتابی پیش رو به ترتیب حروف الفبا تنظیم شده و مجموعه آحاد و کمیتهایی است که تاریخ هخامنشیان تا امروز در مناطق مختلف و دوره های گوناگون در کشور ما تداول و رواج داشته است و شامل دو بخش است: بخش اول: آحاد علمی (فیزیک، ریاضی و...)، اوزان و مقادیر، زمان، تقویم و...بخش دوم: نقود شامل مسکوکات و اوراق بهادار

64fc8a072f2c3.jpg

فرهنگ تاریخی سنجش ها و ارزش ها - جلد 1 - اوزان و مقیاس ها

ابوالحسن دیانت

کتابی پیش رو به ترتیب حروف الفبا تنظیم شده و مجموعه آحاد و کمیتهایی است که تاریخ هخامنشیان تا امروز در مناطق مختلف و دوره های گوناگون در کشور ما تداول و رواج داشته است و شامل دو بخش است:بخش اول: آحاد علمی (فیزیک، ریاضی و...)، اوزان و مقادیر، زمان، تقویم و...بخش دوم: نقود شامل مسکوکات و اوراق بهادار

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

61a3993c91e2c.png

گوهر پارسی

عباس کی‌منش

ادبیات ایران گنجینه‌ای از حکمت و عرفان و اخلاق و مردمی و رادی و راستی و جوانمردی و راستگاری و انسان‌دوستی و تجلی‌گاه مردم‌دوستی و میهن‌پرستی است. آگاهی از این گنج‌نامه معنی‌آفرین سرمدی بر هر ایرانی میهن‌پرست و صاحب ذوق بایسته است؛ زیرا رهروان اقلیم سخن و بیداردلان آزادمرد ادب پارسی، نه‌تنها از نظر فضیلت اخلاقی بر چرخ برین انسانیت و بزرگواری جای دارند، بلکه در همه زمینه‌های دانش تجاربی به دست آورده، بیشتر آنان از سرآمدان و نگاهبانان راستین فرهنگ و تمدن این مرزوبوم فرخنده‌ بوده‌اند. هدف از تألیف و جمع‌‌آوری این کتاب، آشنایی بیشتر دانشجویان و خوانندگان با برخی از شاهکارهای نظم و نثر استادان سخن است. در ابتدای کتاب در گفتارهایی مختصر به زبان‌های ایران و شعر و سبک و نوع ادبی پرداخته شده است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی ادبی
کتاب
60ae53a849d85.jpg

پرتو عرفان (شرح اصطلاحات عرفانی کلیات شمس)، جلد اول

عباس کی‌منش

...در ادبیات عرفانی فارسی، به خصوص در شعر، جام و برخی واژه‌های تقریباً هم معنی با آن، مانند پیمانه و پیاله و ساغر، معانی اصطلاحی نزدیک به هم دارند. ام، هنگامی که به تنهایی به کار می‌رود، رمزی برای بیان مفاهیم و اصطلاحات گوناگون عرفانی است، از قبیل عشق، معرفت، وصال، تجلیات الاهی، عالم هستی،تعینات ذات در مرتبه اسما و صفات، حقایق و اسرار الاهی و نیز احوالی که در طی سلوک به سالک دست می‌دهد و در نتیجه آن احوال، سالک مجذوب (جذبه) می شود یا معرفت و گشایشی معنوی برایش حاصل می‌گردد. گاه نیز جام استعاره از لب و چهره معشوق ازلی است و اشاره به انواع تجلیات الاهی دارد. مشفق کاشانی از سنین کودکی علاقمندی خود به شعر را نشان داد و سرودن شعر را آغاز کرد. وی در ارتباط با مشوق خو د و اولین تجربه شعری خود گفته است: «اولین مشوق من مادرم بود که در سنین کودکی غزل های حافظ را برایم زمزمه می کرد و من با علاقه ای عجیب گوش می دادم و وقتی احساس کرد که در این زمینه استعدادی دارم و می توانم پیشرفت کنم، توجه او بیشتر جلب شد. در کلاس چهارم ابتدائی با کمک مادرم شعر کمی ابتدائی برای معلم سرودم. همین موضوع و تشویق معلم ادبیات باعث شد تا به عالم شعر و ادب روی آورم». سبک و سیاق آثار مشفق آمیزه ای از سبک هندی و عراقی می باشد و با این که در اکثر قالبهای شعر فارسی از جمله غزل، قصیده، مثنوی، رباعی و از همه مهمتر اخوانیات طبع آزمایی کرده است، قالب غزل قالب مورد علاقه وی بوده است.

کلیات/فرهنگ ها
کتاب