دکتر رحمت مصطفوی در تهران متولد شد. وی از دانشگاه تهران لیسانس حقوق گرفت و دکترای همین رشته را از دانشگاه پاریس اخذ کرد. وی از دوران دبیرستان به نوشتن پرداخت و در روزنامه ستاره جهان شروع کرد و بعدها در روزنامه های تجدد ایران، ایران، ‌مهر ایران، اطلاعات و کیهان می نوشت. وی چند سالی نیز به خدمات دولتی پرداخت ولی در نهایت استعفا کرد و به طور حرفه ای به وکالت روی آورد و مجله روشنفکر را تأسیس کرد که بیست سال منتشر می شد. از وی بیش از بیست کتاب در مطبوعات منتشر شده است. این کتاب مصطفوی، تتبعات وی درباره اهمیت زبان و کارآیی آن،‌ چگونگی حفظ و رواج زبان فارسی است. این مطالب در پنج فصل بیان شده: درباره زبان، ماجرای دهشتبار زبان فارسی‌، می خواهید زبان فارسی را بکشید؟، پارسی را ساز و برگ دهیم و جهان بگشاییم و چیزهایی که خدا خوشش می آید.

منابع مشابه بیشتر ...

6297773f52251.jpg

ایران کوده شماره 17 (رساله مزیه اللسان الفارسی علی سائر الالسنه ماخلا العربیه، برتری زبان پارسی بر زبان های دیگر به جز عربی)

کمال پاشازاده

اهمیت رساله حاضر یکی از جهت احتوای آن بر مطالب تاریخی و جغرافیایی و ادبی است. مولف این رساله شمس الدین احمدبن سلیمان بن کمال پاشا معروف بابن کمال پاشا یا کمال پاشازاده که معاصرینش او را مفتی الثقلین لقب داده اند، از بزرگان لغویون و فقها و ادبا و یکی از علمای بسیار معروف حنفی زمانه و شعرای نامی عثمانی بوده و بیش از سیصد کتاب نوشته است. کمال پاشازاده یکی از دوستداران زبان فارسی بود. چون این زبان در دربار پادشاهان آل عثمان رواج بسیار داشت و زبان دانشمندان آن سرزمین بود، چنانکه بزرگان پادشاهان این خاندان، مخصوصا سلطان سلیم نخست، باین زبان شعر هم گفته اند. وی در زمان سلطنت همین سلطان به تقلید گلستان سعدی کتاب نگارستان را نوشت، و فرهنگی بنام دقایق الحقایق در مشکلات زبان فارسی فراهم آورد، و رساله ای در تعریب کلمات فارسی و رساله حاضر را که درباره برتری این زبان کهنسال بر همه زبانها بجز عربی می باشد، تالیف کرده است.

5959ddce80db6.PNG

علل گسترش و رواج زبان و ادب فارسی در هند

خان‌محمد عامر

نویسندگان و محققان درباره علل و دلایل نفوذ و حضور فارسی در هند بسیار گفته‌اند و نوشته‌‌اند، برخی از این نوشته‌ها، تنها یک دلیل را مهم شمرده‌اند، برخی چندین دلیل را مؤثر دانسته‌اند، بعضی علل درونی و بعضی علل خارجی و بیرونی را دخیل شمرده‌اند. این که به قطعیت اعلام کنیم که کدام دلیل بیشترین تأثیر را داشته، امری صعب و ناممکن می‌نماید. واقع این است که در جست و جوی جریان‌ها و حادثه‌های تاریخی به دنبال یک علت گشتن سخت گمراه‌کننده است. چه، علت و دلیل رویدادها از منشأها و مبادی گوناگون ریشه می‌گیرد و چه بسا که در پیدایش یک پدیده، چندین دلیل و علت متفاوت و متنوع که در اصل و اساس با هم متناقضند، مشارکت داشته باشند. واقع این است که در جست‌و جوی جریان‌ها و حادثه‌های تاریخی به دنبال یم علت گشتن سخت گمراه‌کننده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

619a45cd8cf14.jpg

بحث کوتاهی درباره صادق هدایت و آثارش

رحمت مصطفوی

در این کتاب و سلسله مقالات بحث کوتاهی درباره صادق هدایت و آثارش، و مزایا و مشخصات برجسته صادق هدایت صحبت شده است. در آخر نیز با پیامی از هدایت بحث به پایان رسیده است. مولف کتاب، رحمت مصطفوی است و در سال 1350 توسط انتشارات امیرکبیر چاپ شده است.

پژوهش‌ها/نقد و نظریه ادبی
کتاب
6002fad0dea86.png

گرد جهان؛ مجموعه چهار سفرنامه

رحمت مصطفوی

رحمت مصطفوی (1299 ـ 1364) نویسنده، مترجم و روزنامه‌نگار بود. او در مدارس آمریکایی و دارالفنون تحصیل کرد و پس از اخذ لیسانس از دانشگاه تهران، برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت. پس از مراجعت به تهران با جراید همکاری داشت. او همچنین مدیریت مجله «روشنفکر» را در تهران بر عهده داشته است. این کتاب دربرگیرنده یادداشت‌های چهار سفر اوست که دو سفر آن به شوروی و کشورهای برزیل و آرژانتین و کانادا در هیئت همراه شاه بوده و دو سفر دیگر به عربستان سعودی و چین ملی و ژاپن و هنک‌هنگ را به همراه دکتر اقبال انجام داده است.

نثر/سفرنامه
کتاب