با آثار فرخ تمیمی از دوره نوجوانی آشنایی داشتم و شروده‌هایش را می‌خواندم و بعضی از شعرهایش را خفظ بودم. همیشه دیدن شاعران بزرگ برایم جالب و ارزشمند بوده و هست. در سال 1376، با فرخ تمیمی آشنا شدم. برای مصاحبه نزدش رفتم. او نیز در نهایت تواضع و مهربانی پاسخ سوال‌هایم را داد. پس از آن دیدار، آشنایی ما به دوستی صمیمانه و رفت و آمد خانوادگی تبدیل شد. انگار همین دیروز بود. افسوس چه زود گذشت. اما هر بار با یاد عزیز از دست رفته‌ای از بزرگان شعر و ادب این مرز و بوم گردهم می‌آییم، احساس غریبی در وجودم پدید می‌آمد: یکی شور زیستن در زمانه‌ای که هم عصر بزرگان شعر معاصر ایران نظیر شاملو، فروغ، حقوقی، اخوان، آزاد، اشکوری، آتشی، سپانلو، صلاحی و دیگران بوده و هست و دیگر، اندوه جان‌گدازی که با غروب هر یک از این ستارگان آسمان شعر معاصر بر قلب و روحم سنگینی می‌کند.

منابع مشابه بیشتر ...

65d3632f5a260.jpg

کتابهایی درباره زبان اسپرانتو

داود شمس‌ حکیمی‌

نگارنده در این کتابچه، ضمن روایت خاطره‌ای، علاقه خود را نسبت به زبان اسپرانتو بیان می‌کند و در انتها اشعاری در توصیف این زبان به نظم در می‌آورد .

65a946b030ebd.jpg

خاطرات میرزا موسی‌خان قائم فراهانی معروف به میرزابزرگ دوم (قائم‌مقام چهارم) ادبی، قضایی، اخلاقی، تاریخی

قائم مقام چهارم معروف به میرزا بزرگ دوم

موضوعاتی که در این کتاب درباره انها گفتگو شده است تماما به استناد آیات قرآن و اخبار و احادیث است. قسمت اول راجع به اخلاقیات است. چون راستگویی و فروتنی و رازداری و مهمان نوازی و کمک به مومنین و توکل به خدا و غناء نفس و رضا و تسلیم و صبر و یقین و مذمت دروغگویی و غیبت و بهتان و تکبر و زنا و حسد و نظیر آن. قسمت دوم مجازات کیفری و اجرای عدالت از طرف دادگاه عادلانه مستقر در این دنیا و کیفر اعمال اشخاص متخلف و تنبیه و تنبه دیگران است. مولف سعی نموده به زبانی ساده و انشائی روان حکایات اخلاقی را بر صفحه کتاب آورد. حکایات منقول شامل یک دنیا خلوص، اخلاق، تنبه، تنبیه، عبرت، پند، نصیحت و اندرز است و خواننده را بیش از پیش به برابری و برادری و رافت و مهربانی و مبانی دینی و اخلاقی و ذات واجب الوجود و جهان هستی و مکافات عمل واقف و معتقد می نماید...

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

58b653c6d6fb2.PNG

رابعه و عشق؛ متن سخنرانی در دانشگاه یو ال ب بروکسل بلژیک

مهری شاه‌حسینی

عشق برای هیچ‌کس غربیه نیست. حکمای اسلامی عشق را از عشقه گرفته‌اند و آن گیاهی است که بر تن درخت پیچد و تا شیره درخت را نمکد آرام نگیرد. و عشق چنان کند با آدمی. عشق را همه می‌شناسند. در شکل ظاهر، کشش عاطفی یک زن و مرد برای فرونشاندن تنش‌های جنسی و تشکیل خانواده است و در عین حال، شرط ثبات و عامل تحول و تکامل اجتماع. داستان‌های عاشقانه که در ادبیات فارسی بازتاب داشته‌اند را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد، آریایی و سامی که هر کدام به چند دستهدیگر تقسیم سده‌اند. داستان‌های عاشقانه آریایی، هند و ایرانی و اروپایی را دربرمی‌گیرد و سامی نیز به عربی و عبری تقسیم شده است. حکایت نل و دمن هندی است، داستان بیژن و منیژه و ویس و رامین به دوره پارتی اشکانی و خسرو و شیرین مربوط به دوره ساسانی است. رومیو و ژولیت و تریستان و ایزوت در اروپا اتفاق افتاده است، لیلی و مجنون و عروه و عفرا از داستان‌های عربی است که شاعری به نام عیوقی آن را با نام ورقه و گلشاه به فارسی سروده است، داستان یوسف و زلیخا نیز یک حکایت عاشقانه عبری است که جامی شاعر فرن نهم سروده است. در این جا به برخی از حکایت‌های عاشقانه می‌پردازم.

پژوهش‌ها/پژوهش‌ در شعر و شاعران
مقاله