محمد محمدعلی، داستان‌نویس (متولد 7 اردیبهشت 1327 تهران) در خانوارده‌ای پراولاد پرورش یافت. پدرش از اهالی بازار بود و مادرش عاشق قصه‌های امیرارسلان و امیرحمزه و ... دوره ابتدایی را در دبستان «فرزین نو» به مدیریت فروغ‌السلطنه تاج‌پور به پایان برد. آشنایی با آموزگار نمونه، شاعر و ترانه‌سرای رادیو ایران، محمود سنایی، معروف به شهر آشوب نقطه آغازین بود برای خودشناسی. او در سال 1343 از طرف دبیرستان «بامداد» در مسابقه داستان‌نویسی (روز مادر) انجمن ایران و آمریکا شرکت کرد و نفر اول منطقه آموزش و پروش شد. ضمن علاقه‌مندی به ورزش والیبال و پینگ‌پنگ به خواندن پاورقی مجلات روی آورد، اما سرانجام به آثار صادق هدایت و جلال آل احمد و ارنست همینگوی و ... رسید.

منابع مشابه بیشتر ...

61a240683bff1.png

تاریخ تئاتر در اصفهان

ناصر کوشان

در این کتاب به تاریخ نمایش و تئاتر در اصفهان پرداخته شده است. در این کتاب مراحل گوناگون تحول و دگرگونی نمایش از دوره صفویه و تئاتر وارداتی به روش اروپایی که از عصر انقلاب مشروطه آغاز می‌شود، تا امروز را می‌توان در هفت فصل دید. نگرشی به نمایش، پیشگامان تئاتر، گروه‌های تئاتر اصفهان، از تئاتر و خاطرات، گفتگوها با رضا ارحام صدر، فاضل فاضلی پارسا، محمدرحیم اخوت، و منصور کوشان بخش‌ها و فصول این کتاب را شکل می‌دهند. در پیوست کتاب نیز فهرست اجراها از سال 1267 تا سال 1378 و همچنین جشنواره‌ها، همایش‌ها، نام تالارها، سندها و عکس‌های مربوط به تئاتر آورده شده است.

6159cca6c7c01.jpg

جلال مرد امروز، جلد اول

جمعی از نویسندگان

صد و هشتادمین شماره کیهان فرهنگی به نام جلال آل احمد آراسته شده است. این ویژه نامه شامل یک پیش فصل با عنوان "طلوع" ومجموعه مقالاتی از حامد الگار، علی اصغر حاج سید جوادی، دکتر علی شریعتی، آیت الله طالقانی و گفتگوهایی با سیمین دانشور، شمس آل احمد، محمدجواد محبت و دکتر انور خامه‌ای است. کتاب حاضر سه بخش با این عناوین دارد: در سایه جلال (گفتگو)، جلال مرد امروز و پابه پای جلال است. جلد اول این دفتر در سال 1383 و ضمیمه کیهان فرهنگی منتشر شده است.