دختر خاله ونگوگ نوشته «فریده خرمی» شامل دوازده داستان کوتاست. مضمون داستان‌ها مسائل عاطفی ـ اجتماعی زنان در برابر مردان و جامعه است. مجموعه عمدتا با نگاهی زنانه به مسائل زنان می‌پردازد. زنانی که گرچه زیریک سقف و در کنار همسرانشان به سر می‌برند، اما عاری از هر گونه ارتباط عاطفی و کلامی هستند. تا حدی که نمی‌توانند حتی گزارش کوتاهی از خرید یم پادر بدهند.

منابع مشابه بیشتر ...

652aa6d04df0b.jpg

کتاب پژوهی (پژوهش هایی در زمینه ی کتاب و نقد کتاب)

محمد اسفندیاری

در این کتاب‌پژوهی، دو بخش مهم به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته‌اند: «کتاب و نویسندگی» و «کتاب‌ها و نویسندگان». در بخش اول کتاب، به مسائلی متنوع در زمینه ادبیات و نویسندگی پرداخته شده است. این موارد شامل ادبیات ارتجالی و چگونگی پیشرفت از بیشترنویسی به بهترنویسی، حقوق و نقش خواننده در فرایند خلق کتاب، اهمیت یک کتاب استاندارد، ادبیات لافزنی و اثرات منفی آن بر کیفیت ادبیات، مسئله حشو قبیح و تأثیر آن در افت ارزش ادبی یک اثر، و مسائل دیگری از این دست هستند. بخش دوم کتاب به نقد و معرفی چند کتاب مهم می‌پردازد. این کتب شامل عناوینی همچون "دانشنامه‌ی امام علی (ع)"، "دانشنامه‌ی امامت به گزارش اهل سنت"، "ترجمه‌ی الحیاه"، "دایره‌المعارف تشیّع"، "فرهنگ شاعران زبان پارسی" و "نهج‌البلاغه‌ی الثّانی" هستند. در این بخش، کتب مذکور نقد و بررسی شده و معرفی شده‌اند تا خوانندگان با آثار مهمی که در زمینه مذهب و ادبیات وجود دارند، آشنا شوند. این کتاب‌پژوهی به تأکید بر اهمیت کتاب و نویسندگی در فرهنگ و ادب فارسی ارائه شده و به دنبال افزایش آگاهی و دانش خوانندگان در این زمینه می‌باشد.

636cf9c02df8d.jpg

مشهدی عباد (به دو زبان فارسی و ترکی)

ایرج سهرابی

داستان در مورد دختری جوان به نام گلناز است که عاشق پسری به نام سرور می‌شود ولی پدرش به دلیل مشکل مالی‌اش او را مجبور می‌کند که با یک بازاری پیر به نام مشهدی عباد ازدواج کند….

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

58bdd10550cc9.PNG

فریاد مردم خاموش؛ نقدی بر مجموعه داستان «گوشواره انیس» نوشته حمیرا قادری

فرحناز علیزاده

گوشواره انیس، کار حمیرا قادری؛ نویسنده افغان و دانشجوی دکترای ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران؛ شامل 11 داستان کوتاه‌ست که از سوی نشر روزگار در سال 1387 به بازار کتاب عرضه شده است. دنیای داستان‌های قادری به زنان و دختران افغان اختصاص دارد. زنانی که به دنبال هویت اجتماعی خود هستند و خود را به شکل مردان درمی‌آورند. (باز اگر باران می‌بارید) دخترانی که در جامعه‌شان یا خانه‌نشین شده‌اند و به خانک‌دوزی مشغول‌اند (گوشواره انیس) و یا در خفا به تدریس روزگار می‌گذارنند. (دوشنبه‌ها) زنانی که یا شوهران‌شان را می‌کشند؛ یا کشته و در چاه‌ها مدفون می‌شوند (انور هفت بلا، ای بی‌بی خمیر، چشم‌های مرد شکبیا) زنانی که از وضعیت به وجود آمده ناراضی‌اند؛ وضعیتی که آنان را از تدریس باز داشته و خانه‌نشین کرده؛ که البته راه به جایی ندارند و در فقر مالی و روانی با ستم‌های فردی و اجتماعی دست به گریبان‌اند و گویی وضعیت نابسامان ارمغانی جز مرگ یا کشتن برای‌شان به همراه ندارد.

پژوهش‌ها/پژوهش در ادبیات داستانی
مقاله
5898290f37edb.PNG

بهشت فروپاشی ارزش‌های مقدسی

فرحناز علیزاده

کتاب دود مقدس؛ نوشته شیوا مقانلو که توسط انتشارات ققنوس در سال 1385 به بازار کتاب عرضه شده، دومین مجموعه داستان از این نویسنده/ مترجم است. کتاب شامل هفت داستان کوتاه است. نویسنده در داستان‌ها با روایتی مدرن و با نگاهی سنتی به روابط میان انسان‌ها و باورهایشان و هم چنین به فرو پاشی ارزش‌های مقدس سنتی می‌پردازد. ارزش‌هایی که بنا بر نام کتاب در حال فراموشی و دود شدن است. نامی که به داستان خاصی باز نمی‌گردد، بلکه فضای کلی ذهن نویسنده و داستان‌ها را در برمی‌گیرد. پنج داستان این مجموع واقع‌کرایی مدرن است و دو داستان دیگر بن مایه‌های اسطوره‌ای دارد.

پژوهش‌ها/پژوهش در ادبیات داستانی
مقاله