607ee3ea9f2b5.jpg

ترانه های ملی ایران، سیری در ترانه و ترانه سرایی در ایران

مکان چاپ: تهران ناشر: انتشارات علم تاریخ چاپ: ۱۳۸۲ هجری شمسی زبان: فارسی

مجموعه حاضر با درج نمونه ای از ترانه های فولکلوریک، تصنیف ها و دو بیتی ها همراه است به معرفی برخی ترانه و تصنیف ها و ویژگی های هر یک نیز سرایندگان آن اختصاص دارد. به طور کلی کتاب با این مباحث تدوین شده است: "سخنی چند درباره ترانه های ملی"، "ترانه های فولکلوریک"، "تصنیف و مختصری درباره آن"، "بابا طاهر و میراث جاودانی او"، "پورفریدون و ترانه های او"، "دو بیتی در شعر جنوب و ارتباط با موسیقی بومی" و "حال و مقال فایز دشتستانی".

منابع مشابه بیشتر ...

662e578f6d4b6.jpg

قصه در قلمرو ادبیات شفاهی

محسن میهن‌دوست

ادبیات شفاهی ادبیاتی است که به دفتر نیامده و در سینه و یاد و حافظه هر ملتی وجود دارد. به گمان از زمانی که بشر برابر طبیعت قرار گرفت و خود را چیزی جز آن اما در آن دید ادبیات شفاهی پیدایی یافت. به عبارت دیگر ادبیات شفاهی از زمانی که انسان به گپ درآمد و زبان رابط او با جهان بیرونی و درونی اش شد، از مغز به مغز و از سینه به سینه، به امروز رسید. سرایندگان و گویندگان بیشتر و پیشتر گمنام بوده اند، و شک نیست که ادبیات شفاهی مثلا قصه حاصل تخیل و تمنییات گروهی است که گاه در تحت اوضاع و احوال همسان و گاه ناهمگون بزیسته اند...

652aa489624f9.jpg

هفت‌ اورنگ‌: مروری بر موسیقی‌ سنتی‌ و محلی‌ ایران‌

کتاب «هفت اورنگ، مروری بر موسیقی سنتی و محلی ایران» توسط بهمن بوستان و محمدرضا درویشی در سال ۱۳۷۰ به رشته تحریر درآمده و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در ۲۴۲صفحه این کتاب را منتشر کرده است. درسال ۱۳۷۰ زیر نظر حوزه اندیشه و هنر اسلامی و به‌منظور تجلیل از اساتید موسیقی مقامی و ملی، جشنواره مستقلی تحت عنوان هفت اورنگ، با حضور اساتید و پیشکسوتان شهیر موسیقی ایران برگزار شد که در این جشنواره بزرگانی چون جلیل شهناز، حسن کسایی، حاج قربان سلیمانی، حاج محمدحسین یگانه و . . . حضور داشتند. کتاب هفت اورنگ از دو بخش موسیقی محلی و نواحی ایران و موسیقی سنتی ایرانی تشکیل شده است که بخش موسیقی محلی و نواحی را محمدرضا درویشی و بخش موسیقی ایرانی سنتی را بهمن بوستان نوشته است. کتاب «هفت اورنگ، مروری بر موسیقی سنتی و محلی ایران» توسط بهمن بوستان و محمدرضا درویشی در سال ۱۳۷۰ به رشته تحریر درآمده و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در ۲۴۲صفحه این کتاب را منتشر کرده است. درسال ۱۳۷۰ زیر نظر حوزه اندیشه و هنر اسلامی و به‌منظور تجلیل از اساتید موسیقی مقامی و ملی، جشنواره مستقلی تحت عنوان هفت اورنگ، با حضور اساتید و پیشکسوتان شهیر موسیقی ایران برگزار شد که در این جشنواره بزرگانی چون جلیل شهناز، حسن کسایی، حاج قربان سلیمانی، حاج محمدحسین یگانه و ... حضور داشتند. کتاب هفت اورنگ از دو بخش موسیقی محلی و نواحی ایران و موسیقی سنتی ایرانی تشکیل شده است که بخش موسیقی محلی و نواحی را محمدرضا درویشی و بخش موسیقی ایرانی سنتی را بهمن بوستان نوشته است. این کتاب مجموعه مقالات و تحقیقاتی است که به انضمام سخنرانی‌های اساتید موسیقی ایران در ۱۰ شب جشنواره هفت اورنگ، به چاپ رسیده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

6491c2f6e265e.jpg

قائم مقام فراهانی چهره درخشان ادب و سیاست

محمد احمدپناهی سمنانی

کتاب قائم مقام فراهانی چهره نمایان و درخشان ادب و سیاست از نمونه های خواندنی های تاریخ کتابی می باشد درمورد پیرامون زندگی میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی صدر اعظم ایران که سیاست‌مدار و ادیب و فردی معروف و اثر گذار ایران‌زمین در زمان حاکمیت و سیاست و همچنان ادب و هنر نیمه ی اول قرن سیزدهم هجری می باشد.قائم مقام پیشرو نگرش و پیشاهنگ اصلاحات و همچنان به‌ گونه ای زمینه‌ساز حکومت‌ داری به روش میهن‌ دوستانه در ایران و از پیشگامان مبارزه با استعمار جدید در زمان نوین است. روشی که پس از مدتها به دست اشخاصی مثل امیرکبیر و مصدق ادامه پیدا کرد.

کلیات/تاریخ ایران
کتاب
604609a0967b4.png

آداب و رسوم مردم سمنان (مثل‌ها، افسانه‌ها، لطیفه‌ها، باورهای عامه، حرف و فنون سنتی)

محمد احمدپناهی سمنانی

در این کتاب، به گردآوری ادبیات عامه گرایش بیشتری به چشم می‌خورد و علت آن هم این است که در این منطقه، ادبیات جای خاصی دارد. برخی از داستان‌ها و لطیفه‌ها به گویش محلی تنظیم و آوانویسی و ترجمه شده است تا نمونه‌هایی که ارائه شده، بتواند خواننده و پژوهشگر را در آشنایی با گوشه‌های پرچرخش و متنوع این فرهنگ یاری دهد. مطالب کتاب در نوعی تقسیم‌بندی موضوعی تنظیم شده است. مباحثی که در این کتاب مطرح شده‌اند، عبارتند از: جغرافیای تاریخی و زبان، هنر و ادبیات عامه، افسانه‌ها و لطیفه‌ها، آداب و رسوم، باورهای عامیانه، فنون و حرف سنتی، کشاورزی و دامداری.

فرهنگ و تمدن/آداب و رسوم
کتاب