امپراتوری عثمانی یک قدرت سیاسی امپراتوری بوده است که از ۱۲۹۹ تا ۱۹۲۲ میلادی در منطقه مدیترانه حکومت می‌کرده است. این امپراتوری در اوج قدرت خود (قرن ۱۶ میلادی) مناطق آسیای کوچک، اکثر خاورمیانه، قسمت‌هایی از شمال آفریقا، قسمت جنوب شرقی اروپا تا قفقاز را شامل می‌شد. قلمرو رسمی حکومت عثمانی در اوج قدرت به ۵/۶ میلیون کیلومتر مربع می‌رسید. مورخین مرگ سلیمان قانونی (۲۰ صفر ۹۷۴ ق.) را نقطه عطفی در تاریخ عثمانی و سرآغاز فرایند انحطاط تدریجی این دولت می‌دانند. در واقع این انحطاط هرچند در اواخر سده شانزدهم میلادی، پس از مرگ سلیمان رخ نمود و در نیمه اول سده هفدهم شتاب گرفت؛ ولی بنیان‌های اجتماعی آن در دوران حکومت سلیمان و در اوج شکوه دولت عثمانی تکوین یافت. این کتاب در چهار جلد شامل اطلاعاتی کلی است که درباره تاریخ عثمانی ارائه شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

65ef040869fcc.jpg

نخبگان خاورمیانه

بیژن اسدی

در مجموعه حاضر، 1250نفر از نخبگان سیاسی، اقتصادی، نظامی، علمی فرهنگی، مذهبی، ادبی هنری منطقه خاورمیانه معرفی شده‌اند .محدوده تاریخی گزینش شخصیت‌ها، از حدود اوایل ربع چهارم قرن نوزدهم (1875) به بعد تعیین شده است .درباره هر شخصیت این اطلاعات فراهم آمده است :نام و نام خانوادگی و بعضا عنوان علمی، اجتماعی و حرفه‌ای، تاریخ و محل تولد، شغل و یا حرفه کنونی، میزان تحصیلات، رشته یا رشته‌های تحصیلی و محل تحصیلات عالی، سوابق مسئولیت اداری، اجتماعی و حرفه‌ای با ذکر تاریخ مربوط به هر مورد و دوره، ماموریت‌ها و مسافرت‌ها با ذکر تاریخ و نام کشورها و سازمان‌ها، ذکر تحولات زندگی اجتماعی و سیاسی گروهی از افراد و ارتباط آنها با تحولات کشور متبوع وی یا منطقه، فهرست آثار، ذکر نشان‌ها و مدال‌های اعطا شده و توضیحاتی درباره زندگی و قابلیت‌های شخصیت معرفی شده .کتاب با جدول نشانه‌های اختصاری، مقدمه ناشر و مقدمه پدیدآورنده آغاز می‌شود و با کتاب شناسی به پایان می‌رسد .

64f9b97485ec4.jpg

دیباچه‌ای بر جهان باستان

لوکاس‌ دو بلویس‌, روبارتوس‌وان‌در اسپک‌

دیباچه ای بر جهان باستان بررسی کاملی از تاریخ خاور نزدیک باستان، یونان و روم ارائه می دهد. این کتاب با پوشش فرآیندهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی که بر تمدن های بعدی غرب و خاور نزدیک تأثیر گذاشته است، موضوعاتی مانند ساختارهای اداری، اقتصاد و مذاهب خاور نزدیک باستان، دموکراسی آتن، توسعه ادبیات کلاسیک یونان، تعامل فرهنگ ها در جهان هلنیستی، سیستم سیاسی و اداری جمهوری روم و امپراتوری، و ظهور مسیحیت، همه در طرح کلی تاریخ سیاسی را توضیح می دهد. این نسخه سوم به طور کامل به روز شده است و برخی از فصل ها به طور کامل بازنویسی شده اند تا تحقیقات تاریخی اخیر را پوشش دهند. تغییرات عبارتند از: -توجه بیشتر به ساختارها و تحولات اقتصادی و به تاریخ امپراتوری روم بعدی (قرن سوم تا ششم پس از میلاد) -ادغام نتایج تحقیقات باستان شناسی و تاریخی اخیر و مطالعات اخیر منتشر شده درباره ادبیات باستانی؛ -«باکس هایی» که متن اصلی را در موضوعاتی از جمله نظام‌های اقتصادی و سیاسی، دین و اصطلاحات پشتیبانی می‌کنند -نقشه های دوباره ترسیم شده و تصاویر جدید و با کیفیت بالاتر؛ -گنجاندن وب سایت های مفید در کتابشناسی دیباچه ای بر جهان باستان یک نمای کلی یکپارچه و به راحتی قابل خواندن و کاربر پسند برای دانشجویان تاریخ باستان، آثار کلاسیک و باستان شناسی فراهم می کند. این نسخه کاملا به روز شده و اصلاح شده با مصور فراوان، واضح و مختصر نوشته شده و به خوبی سازماندهی شده است، منبعی کلیدی برای دانش آموزانی خواهد بود که شروع به تحقیق در مورد تمدن های مدیترانه باستانی می کنند.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

621260a233d22.png

تاریخ عثمانی (جلد سوم) از فتح استانبول تا مرگ سلطان سلیمان قانونی

اسماعیل حقی اوزن چارشلی

امپراتوری عثمانی یک قدرت سیاسی امپراتوری بوده است که از ۱۲۹۹ تا ۱۹۲۲ میلادی در منطقه مدیترانه حکومت می‌کرده است. این امپراتوری در اوج قدرت خود (قرن ۱۶ میلادی) مناطق آسیای کوچک، اکثر خاورمیانه، قسمت‌هایی از شمال آفریقا، قسمت جنوب شرقی اروپا تا قفقاز را شامل می‌شد. قلمرو رسمی حکومت عثمانی در اوج قدرت به ۵/۶ میلیون کیلومتر مربع می‌رسید. مورخین مرگ سلیمان قانونی (۲۰ صفر ۹۷۴ ق.) را نقطه عطفی در تاریخ عثمانی و سرآغاز فرایند انحطاط تدریجی این دولت می‌دانند. در واقع این انحطاط هرچند در اواخر سده شانزدهم میلادی، پس از مرگ سلیمان رخ نمود و در نیمه اول سده هفدهم شتاب گرفت؛ ولی بنیان‌های اجتماعی آن در دوران حکومت سلیمان و در اوج شکوه دولت عثمانی تکوین یافت. این کتاب در چهار جلد شامل اطلاعاتی کلی است که درباره تاریخ عثمانی ارائه شده است. جلد سوم از فتح استانبول تا مرگ سلطان سلیمان قانونی را شامل می‌شود.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب
6212608f234bb.png

تاریخ عثمانی (جلد دوم) از فتح استانبول تا مرگ سلطان سلیمان قانونی

اسماعیل حقی اوزن چارشلی

امپراتوری عثمانی یک قدرت سیاسی امپراتوری بوده است که از ۱۲۹۹ تا ۱۹۲۲ میلادی در منطقه مدیترانه حکومت می‌کرده است. این امپراتوری در اوج قدرت خود (قرن ۱۶ میلادی) مناطق آسیای کوچک، اکثر خاورمیانه، قسمت‌هایی از شمال آفریقا، قسمت جنوب شرقی اروپا تا قفقاز را شامل می‌شد. قلمرو رسمی حکومت عثمانی در اوج قدرت به ۵/۶ میلیون کیلومتر مربع می‌رسید. مورخین مرگ سلیمان قانونی (۲۰ صفر ۹۷۴ ق.) را نقطه عطفی در تاریخ عثمانی و سرآغاز فرایند انحطاط تدریجی این دولت می‌دانند. در واقع این انحطاط هرچند در اواخر سده شانزدهم میلادی، پس از مرگ سلیمان رخ نمود و در نیمه اول سده هفدهم شتاب گرفت؛ ولی بنیان‌های اجتماعی آن در دوران حکومت سلیمان و در اوج شکوه دولت عثمانی تکوین یافت. این کتاب در چهار جلد شامل اطلاعاتی کلی است که درباره تاریخ عثمانی ارائه شده است. جلد دوم از فتح استانبول تا مرگ سلطان سلیمان قانونی را شامل می‌شود.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب