آنچه در این یادنامه آورده شده به مناسبت گرامیداشت یاد شادروان دکتر محمدعلی خنجی به مناسبت آغاز هشتمین سالگرد درگذشت اوست. آنچه در این دفتر ارائه گردیده نمونه ای از نوشته های اوست که بعضی از عناوین آن عبارتند از: زندگینامه شادروان خنجی، فهرست بخشی از آثار و تالیفات دکتر محمدعلی خنجی، یک مرحله جدید در حیات سیاسی جبهه ملی ایران به قلم دکتر خنجی، جامعه "انکا" نگارش دکتر خنجی، تحقیقی درباره مذاهب "بابی" و "بهایی" به قلم دکتر خنجی، یادداشت هایی درباره نظریه "وجه تولید آسیایی"، فرهنگ لغات، قیامهای ملی مردم تونس، قیامهای ملی مردم الجزایر، قیامهای ملی مردم مراکش و ...

منابع مشابه بیشتر ...

6645faf586c41.jpg

مجموعه سخنرانیها و خطابه ها (نشریه شماره 3)

جمعی از نویسندگان

یکی از سازمانهای بین المللی که یونسکو در اجرای برنامه های تربیتی و علمی و فرهنگی خود از همکاری آن استفاده شایان می کند، سازمانی است بنام شورای بین المللی فلسفه و علوم انسانی که در سال 1949 میلادی در پاریس بنیاد شده است. شش سال بعد از آن تاریخ یعنی در سال 1344 شعبه یی از آن شوری بنام انجمن ایرانی فلسفه و علوم انسانی بدستیاری کمیسیون ملی یونسکو در تهران تاسیس یافت و ریاست آن را آقای سیدحسن تقی زاده عهده دار شدند و این سمت را تا اواخر سال 1339 حفظ کردند. این سخنرانیها در مسائل مختلف فلسفه و علوم انسانی توسط کسانی ایراد شده و می شوند که درباره موضوع مربوط دارای مطالعات فراوان هستند و در واقع خلاصه و عصاره آن مطالعات را در مدتی کوتاه به معرض استفاده شنوندگان می گذارند و آنان را از مراجعه به کتب و رسالات متعددی که غالبا به آنها دسترسی هم ندارند بی نیاز می سازند.این مجموعه حاوی سخنرانیها و خطابه هایی است که متن آنها تا مهلت معین به دفتر انجمن واصل گردیده و به ترتیب تاریخی که ایراد شده اند بچاپ رسیده است. متن سخنرانیها و خطابه های دیگری که از این پس برسد به ضمیمه نتایج قابل استفاده ای که از مذاکرات و مباحثات جلسات رسمی انجمن ممکن است گرفته شود در نشریه های بعدی انجمن به چاپ خواهند رسید...

66437f302f3c6.jpg

مکتب پروانه: مجموعه شعری از مرحوم محمدعلی متصدی زاده زرندی (عبقری)

محمدعلی متصدی زاده زرندی (عبقری)

مجموعه حاضر (مکتب پروانه) بخش کوچکی از اشعار مرحوم محمدعلی متصدی زاده زرندی (عبقری) است که به مناسبت اولین سالگرد رحلت ایشان در سال 1374 انتشار یافت.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

62f8d296881ef.jpg

بررسی و نقد کتاب تاریخ ماد

کتاب “بررسی تاریخ ماد” اثری ارزشمند و پژوهشی گرانسنگ از محمدعلی خنجی می‌باشد. نام کامل این کتاب “بررسی تاریخ ماد و منشا نظریه دیاکونف” می‌باشد. مطالب این کتاب دارای دو وجهه می‌باشند. نخست آن‌که مخاطب پس از مطالعه آن با تاریخ سلسله مادها آشنا شده و از کم و کیف تاریخ اجتماعی و سیاسی این دودمان تاریخی آگاه می‌گردد. دیگر آن‌که کتاب حاضر همانگونه که از نام دوم آن پیداست، یک نقد و بررسی فوق‌العاده در باب کتاب معظم و مشهور تاریخ ماد به قلم دیاکونف می‌باشد. کتاب دیاکونف تا امروز کامل‌ترین و مهم‌ترین شناخت و بررسی تاریخ سلسله ماد است و کتاب حاضر نیز نقد و تحلیل و حتی به نوعی تکمله‌ای بر این کتاب شهیر محسوب می‌گردد.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب
61ba1087c6db3.jpg

رساله ای در بررسی تاریخ ماد و منشاء نظریه دیاکونوف همراه با چند مقاله و یادداشت دیگر

محمدعلی خنجی

کتاب رساله ای در بررسی تاریخ ماد و منشا نظریه دیاکونوف همراه با چند مقاله دیگر از محمد علی خنجی است .در میان این مقالات ، تنها یک مقاله ، تاکنون به چاپ رسیده است و آن بخشی است انتقادی در باب کتاب معروف دیاکونوف - تاریخ ماد - که به ترجمه کریم کشاورز در سال 1345 توسط بنگاه ترجمه و نشر کتاب به چاپ رسید. این مقاله در زمان انتشار به شدت جلب توجه علاقه مندان به بررسی تحلیلی و علمی تاریخ ایران را کرد تا جایی که با همه حجم کم خود در این سال ها به صورت ماخذی معتبر در آمد و در مقالاتی که پس از آن در این زمینه به چاپ رسید ، بسیار مورد استفاده و استناد قرار گرفت و بحث های فراوانی برانگیخت.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب