این پژوهش با هدف ارائه الگویی از بازبینی، یکسان‌سازی و افزودن مدخل و شواهد مثال، بر حوزه کوچکی از واحدهای واژگانی فرهنگ بزرگ سخن (نام‌های حروف الفبای فارسی) تهیه شده است. ابتدا آنچه را در رعایت شیوه‌نامه از قلم افتاده است مراعات کرده در گام دیگر نمونه‌ای از به روزرسانی و ویرایش محتوایی را در همان حوزه پیشنهاد می‌کند.

منابع مشابه بیشتر ...

654a2e3a4e1ce.jpg

آیین نگارش و ویرایش

نظام الدین نوری

این کتاب به پنج بخش به ترتیب ذیل تنظیم شده است: بخش اول: تاریخچه مختصر تحول زبان فارسی؛ بخش دوم: شیوه خط فارسی (رسم الخط یا املا)؛ بخش سوم: قواعد و ضوابط چاپ کتاب؛ بخش چهارم: نقطه گذاری؛ بخش پنجم: لغات مشابه؛ ؛ بخش ششم: نکاتی چند درباره نگارش، شیوه تحقیق، روش استفاده از ماخذ، گزارش نویسی، مقاله نویسی، داستان نویسی؛ بخش هفتم: سبکهای شعر فارسی، شیوه رساله نویسی؛ نقش نویسنده در جامعه.

65255727e0584.jpg

چند نوشتار و گفتار در نشر کتاب و ویرایش

عبدالحسین آذرنگ

مجموعه حاضر مشتمل بر یازده مقاله و گفت و گو درباره نشر و ویرایش کتاب در ایران است" .عبدالحسین آذرنگ "در این مجموعه بر جنبه‌هایی از اقتصاد نشر، سیاست‌ها و برنامه‌های مربوط به کتاب، نیاز و مخاطب، اهمیت تولید کتاب در صنعت فرهنگی و روند فکری و فرهنگی کشور تاکید کرده بر آن است .مخاطبان را با بسیاری از مشکلات نشر کتاب در ایران، آشنا سازد .عناوین مقالات و گفت و گوهای گردآمده بدین شرح است" :کتاب و نشر از دیدگاه منافع ملی و عمومی"، "گمشده نشر چیست و کیست؟"، "نکته‌هایی چند در فروش کتاب"، "کتاب آمایی"، "نشریه ویژه کتاب"، "اقتصاد دستخوش تحول کتاب"، "اقتصاد نشر کتاب در ایران"، "نشر الکترونیکی"، "جنبه‌هایی از نشر کتاب"، "مبانی نظری ویرایش "و "درباره ویرایش ."

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5f9ea0f9d8cef.png

دستور خط فارسی تاجیکی؛ شیوه‌نامه مصوب و دستور نگارش زبان فارسی تاجیکی کمیسیون تطبیق قانون زبان جمهوری تاجیکستان

حسن قریبی

دستور خط فارسی تاجیکی شیوه‌نامه مصوب و دستور نگارش زبان فارسی تاجیکی به خط سیریلیک است که در سوم سپتامبر سال 1998 به تصویب جمهوری تاجیکستان رسیده است. این شیوه‌نامه با هزینه «کمیسیون تطبیق قانون زبان جمهوری تاجیکستان» منتشر و رایگان توزیع شده است.

دستور زبان/دستور زبان‌های دیگر
کتاب
56293d92cfa71.PNG

نگاهی به نقش منفی «حکیم» در سنت ادبی

حسن قریبی

با حکومتی‌شدن و نفوذ اشاعره به دستگاه خلافت متوکل (232-247) و در ادامه بحران‌های سیاسی اجتماعی ایرانیان، روزگار معتزله دگرگون و متحمل ضربات‌ سهمگینی از جانب مخالفان شد. این جماعت به مرور پیروان خود را به عنوان یک مکتب‌ نظری از دست داد و بنابر تقارن ریشه‌ای فلسفه مادی، با آنچه معتزله به آن معتقد بودند و رانده‌شدن این هر دو به چوب الحاد و اباحه‌گری، دگردیسی‌هایی در مفهوم «حکیم» در مقام صاحب حکمت و پیشتاز فلسفه عقلی رخ داد که بازتاب‌هایی از آن در آفرینش‌های‌ هنری و سنت‌های ادبی ظهور یافته است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی ادبی
مقاله