منابع مشابه بیشتر ...

65a2913487803.jpg

کتاب شاهنامه فردوسی: نثر: اساطیر - جلد اول (از پادشاهی کیومرث تا پایان کار فریدون)

علی شاهری

این مجموعه شامل تمام شاهنامه است که برای راحتی خوانندگان جوان که به تاریخ و تمدن کشور خود علاقه دارند و می خواهند با شاهنامه آشنا شوند، به نثر ساده برگردانده شده و در سه بخش شامل: 1. بخش اساطیر 2. بخش پهلوانی 3. بخش تاریخی تنظیم شده است. بخش اساطیر از پادشاهی کیومرث شروع شده و تا مرگ فریدون ادامه دارد. بخش پهلوانی از پادشاهی منوچهر و ظهور خاندان سام شروع می شود و تا مرگ رستم و فرزندش فرامرز ادامه دارد و بخش تاریخی که با پادشاهی بهمن فرزند اسفندیار شروع شده تا مرگ یزدگرد و تسلط عربها بر ایران ادامه می یابد.

65772db43954d.jpg

حماسه رستم و سهراب

منصور رستگار فسایی

رستم و سهراب یکی از داستان‌های غم انگیز شاهنامه است و داستان مرگ سهراب جوان را به تصویر می‌کشد که بر اثر جنگ با رستم، به دست پدر کشته می‌شود. سهراب پهلوان افسانه‌ای در شاهنامه است که پدرش رستم و مادرش تهمینه دختر شاه سمنگان است. سهراب با سپاه تورانیان به نبرد ایران آمد و در جنگی تن‌به‌تن با رستم کشته شد، درحالی‌که همدیگر را نمی‌شناختند. تراژدی رستم و سهراب، تراژدی بی‌خبری است. کتاب حاضر شامل این عناوین است: فصل اول: حماسه ها، ساختار حماسه، خصوصیات عمده شعر حماسی فصل دوم: مختصات شاهنامه، دوره اساطیری، دوره پهلوانی، دوره تاریخی، حماسه سرایی پس از فردوسی فصل سوم: اسطوره چیست؟ حماسه و تراژدی، حماسه ها و اساطیر بابلی و سومری، حماسه گیل گمش، مهابهاراتا (حماسه ای از هند)، رامایانا، هومر و ایلیاد و اودیسه، انه اید (حماسه ای از روم)، دیگر حماسه های اروپایی، اعراب و حماسه فصل چهارم: سه دیدگاه بر حماسه رستم و سهراب، 1.دیدگاه استاد منوچهر مرتضوی، 2.دیدگاه استاد زرین کوب، 3.دیدگاه استاد مینوی، متن داستان رستم و سهراب.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

59ef3ab59051d.png

بزرگان شیراز؛ تحقیقی درباره زاهدان، عرفا، دانشمندان، مؤلفین، شعرا، پادشاهان، وزرا، اماکن مقدسه و زیارتگاه¬های شیراز

رحمت الله مهراز

در این کتاب ابتدا تاریخ مختصر شیراز تشریح شده تا علل و انگیزه¬های اخلاق و رفتار و عقاید مردم را نمودار کند. سپس به علوم متداول اسلامی و ریشه¬های آنها و سیر این علوم در جهان قدیم اشاره شده است؛‌ آنگاه شرح احوال بزرگان به چند بخش تقسیم شده است. در بخش اول احوال و آثار دانشمندان، عرفا، شعرا و حکما مورد گفتگو قرار گرفته است. قسمت دوم اختصاص به ترجمه حال پادشاهان و شاهزادگانی دارد که در شیراز مدفون¬اند. در قسمت سوم احوال وزرای شیراز مورد بررسی قرار دارد و سرانجام در بخش آخر درباره اماکن مقدسه گفتگو شده است.

شرح حال/تذکره و تراجم
کتاب
58fe17dd1dfd9.jpg

آرمانهای انسانی در فرهنگ و هنر ایران

رحمت الله مهراز

رحمت الله مهراز در کتاب پیش رو به اختصار تداوم فرهنگ، هنر و مذهب در تاریخ ایران را مورد توجه قرار داده است. نهادهای فرهنگی در معتقدات فلسفی آریایی ها، آزاد اندیشی، تهمتهای قالبی، در جستجوی شخصیت گمشده، روشهای نفوذ فرهنگی، زندیقان، اخوان الصفا، میراث رودکی، آرمانهای حسن صباح، کشف و شهود، مرحله تهذیب اخلاق، منصور حلاج، مکتب عشق، فتوت و اخوت، آرمانهای سعدی، شاعران و اخلاق ایرانی و هنرهای دیگر بخش هایی از این کتاب را تشکیل می دهند که توسط انتشارات دانشگاه ملی ایران روانه بازار گردید.

فرهنگ و تمدن
کتاب