دفتر گسترش زبان و ادبیات فارسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رسالت ترویج زبان و ادبیات فارسی در کشورهای بیگانه را به عهده دارد. این دفتر به منظور تحقق هدف فوق، سال‌هاست که به تأسیس کرسی‌های زبان فارسی در دانشگاه‌های کشورهای بیگانه و اعزام استاد اقدام کرده است. به هرحال، این کرسی‌ها، علی رغم محاسن فراوان، همواره با چالش‌هایی نیز روبه‌رو بوده است. بررسی علمی چالش‌ها و ارایه راهکارهای مدبرانه، ارتقای کیفی کرسی‌های فارسی را به ارمغان خواهد آورد. نگارنده پس از آشناساختن خواننده با اوضاع حاکم بر آموزش فارسی در برزیل، ابتدا به بررسی منتقدانه این کرسی می‌پردازد و سپس راهکارهایی عملی را به منظور برطرف‌کردن مشکلات و تسهیل و تقویت آموزش فارسی در آن کشور ارایه می‌کند.

منابع مشابه بیشتر ...

65e488b53602d.jpg

سریر سخن: مجموعه مقالات دومین همایش پژوهش‌های زبان و ادبیات فارسی

جمعی از نویسندگان

این مجموعه دربرگیرنده‌ی 65 مقاله‌ی دومین همایش پژوهش‌های ادبی است. این همایش در سال 1381 به همت مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری انجمن استادان زبان و ادبیات فارسی و دانشگاه الزهرا برگزار گردید. مقالات عرضه شده در این مجموعه "زبان و ادبیات ایران باستان"، "ادبیات فارسی کلاسیک"، "ادبیات معاصر"، "زیباشناسی و بلاغت"، "نقد ادبی و ادبیات تطبیقی"، "زبان و ادبیات فارسی در خارج از مرزها"، "مطالعات زبان‌شناسی".

65d749f7edb21.jpg

قرائت فارسی و دستور زبان برای سال دوم دبیرستانها

جمعی از نویسندگان

کتاب قرائت فارسی و دستور زبان برای سال دوم دبیرستانها، طبق برنامه جدید وزارت فرهنگ و تصویب شورای عالی کتب درسی و تالیف سعید نفیسی، محمدعلی روحانی، محمد نصرالله، دکتر مهدی محقق است که در سال 1338 منتشر شده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

61c73ba990047.png

خرید کتاب برای کتابخانه

تهیه مجموعه‌ای مناسب، از اهداف مهم کتابخانه به شمار می‌رود که از راه مجموعه‌سازی فراهم می‌شود. این کار پایه اصلی ارائه خدمات به مراجعه‌کنندگان و چشمگیرترین کار فنی در هر کتابخانه‌ای پنداشته می‌شود. پس از کار گزینش مواد، دومین گام در مجموعه‌سازی، تهیه و فراهم‌آوری مواد است که درس مجموعه‌سازی، عمده‌ترین درس‌ها در برنامه آموزشی رشته علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی شناخته می‌شود. این کتاب درباره مجموعه‌سازی (سفارش) است. این کتاب نه‌تنها برای دانشجویان علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی در درس سفارش سودمند است، بلکه برای کتابدارانی که کار سفارش مواد در کتابخانه‌ها را در دست دارند، بسیار سودمند است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی ادبی
کتاب
586ddca80934d.PNG

تحلیل نحوی و معنایی ادات در زبان فارسی

جلال رحیمیان

در دهه‌های اخیر، دستور زبان‌های معتنابهی، در قالب‌های سنتی یا جدید، برای زبان فارسی نگاشته شده است. چون زبان همواره تغییر و تطور می‌یابد، همگام با دگرگونی‌های پرشتاب آن، مقوله‌های دستوری نیز باید بازنگری و از نو تحلیل شوند. یکی از مقوله‌های مهم دستوری، که جای تحقیق جدی و همه‌جانبه دارد، مقوله ادات فارسی است. بیشتر دستورها عناصر جمله را فاعل، گزاره‌ساز، مفعول، متمم فاعل، متمم مفعول و ادات می‌دانند. این عناصر را می‌توان به دو سته اجباری و اختیاری، یا بنیادی و غیربنیادی، تقسیم کرد. فاعل، مفعول و گزاره‌ساز عناصر بنیادی جمله‌های بی‌نشان هستند.

دستور زبان/دستور زبان فارسی
مقاله