حوادث رمان در سال‌های توفانی سی تا سی و دو در یکی از شهرهای جنوبی ایران می‌گذرد و چنانکه از نام رمان نیز برمی‌آید قرار است به روایت رئالیستی حماسه طلوع امیدی را تصویر کند که با فاجعه غروبی دردناک به پایان آمد و با خود نسلی را به پایان برد.

منابع مشابه بیشتر ...

663b9e47e0193.jpg

نقد اندیشه میرزا آقاخان کرمانی

ر. پدیدار

جای افسوس است که ما از حیات مرحوم میرزاآقاخان کرمانی و تشبئات و عملیات سیاسی او چیز زیادی در دست نداریم جز آنچه چندین مولف از روی یکدیگر با فرق های جزئی استنساخ کرده و هیچ چیز تازه ای تتبع ننموده اند. بنابراین بهتر آن می دانیم که بجای اینکه در این تذکر سی ساله دوباره به نقل همان عبارات اکتفا کنیم به تشریح و تدقیق نظریات و افکار سیاسی و اجتماعی او داخل شده و بسیاری از مسایل را که در حق او تاریک است روشن نماییم. میرزا آقاخان از حیث سرنوشت نویسندگی خیلی شبیه به خیام است که آثارش بواسطه بغض و نفرت مخالفین متروک و بدون مطالعه آنها با تیر اتهامات به جهل و نادانی منسوب شده است. ولی همانطور که اینک پس از شش هفت قرن خیام میرود جای خود را در ادبیات و فلسفه مشرق و مغرب باز کند میرزاآقاخان هم روز به روز مشهورتذ می شود و یکی بعد از دیگری آثار و تالیفاتش به طبع میرسد و کم کم همان طبقات منوره که با او مخالف بودند مجبورند در اطراف او قلمفرسایی کنند...

65918792e6cd5.jpg

مغناطیس عشق (بحثی در باب سبک هندی و بررسی و مقایسه اشعار نظیری نیشابوری و عرفی شیرازی)

سیدخلیل الله قافله باشی

مولف در این کتاب اشعار نظیری و عرفی را با هم مقایسه کرده است و برای نشان دادن این که دو شاعر هم زمان و هم سبک در حالی که شباهتهای فراوانی با هم دارند چقدر می توانند با یکدیگر تفاوت داشته باشند و این مقایسه که بین دو شاعر سبک هندی به وجود می آید، جذاب و شیرین به نظر می رسد. نویسنده در ضمن مقایسه، به بررسی و نقد شعر هر دو شاعر هم پرداخته است .

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5f738c876d00d.jpg

نقشی از روزگار

فرج سرکوهی

این کتاب مجموعه مقالات نجف سرکوهی است که شامل سه بخش به نام‌های 1. شعر 2. داستان 3. در برابر روایت انحصاری تاریخ می‌شود. نویسنده در بخشهایی از این کتاب مقالاتی با عنوان: شعر نیما پس از 28 مرداد؛ سپهری، عارفی غریب در دیار عاشقان؛ فروغی تازه در پنج شعر فرخزاد؛ تکرار، فرمالیسم و بحران شعر فارسی و ... را به رشته تحریر درآورده است.

کلیات/مجموعه مقالات
کتاب
5818f2ec41929.PNG

فراتر از جذابیت پس‌زمینه

فرج سرکوهی

«محاق» تصویری است موجز و فشرده از «تعلیق»و موثعیتی ناانسانی که به حماسی است و نه تراژیک. تعلق در دورن و برون. در قضا، زمان و مکان. در ژرفای ذهنیت. روان و ساختار آدم‌های داستان. در واقعیت داستان و در «زبان» موقعیت «محاق». حتا «وضعیت فاجعه» یا «فاجعه وضعیت» نیز نیست گر چه جز مرگ و گریز ـ مرگی بی‌معنا و گریزی پوچ و عبث ـ برای آدمیان درگیر و گرفتار در آن راهی نیست. «واقعیت داستان»، چون «واقعیت عینی» بیشتر یک «دام» است و گزارش آدمیان گرفتار در «دام».

پژوهش‌ها/پژوهش در ادبیات داستانی
مقاله